Jump to content

Charge

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Charge objavio

  1. Zatezne kamate na trazbinu u stranoj valuti se od 01 01 2008 godine računaju jednako kao i na tražbine u kunama (ZOO - Valuta obveze) odnosno racuna se jednako neovisno o valuti obveze. Do tog vremena su se računale prema stopi avista stednih uloga komercijalne banke prema mjestu plaćanja. Ta je odredba dio novog ZOO-a ali je njena primjena odgodjena do pocetka 2008 godine.
  2. Ja sam 2 puta slusao ispit kod sutkinje Baranovic i mislim da je sasvim ok. Djeluje dosta strogo ali je bila stvarno fer i naklonjena kandidatima. Kad se nesto ne zna bas dobro onda ona objasni. Trazi da se razumije gradivo a ne da se jednostavno reproducira nabubetano. Npr. voli pitati nadleznost VSRH i kad joj se nabroji ono sto pise u ZKP-u trazi da se objasni kada u 2 stupnju, kada u 3 stupnju, protiv kakvih odluka, kojeg suda itd. Oba puta je prilicni kratko ispitivala mozda zato jer je bila zadnja na rasporedu. Materijalno stbarno osnove bez inzistiranja na brijevima tipa pravila za odmjeravanje kazne kod stjecaja. Presude nije ni spominjala.
  3. Hello everyone.. CESTITKE TOZI I SVIMA KOJI SU SE RIJESILI OVE MUKE Ja sam jedan od sretnika koji izlaze na ovaj rok i to odmah iza nove godine pa cu praznike provesti s nosom u papirima. Imam par pitanja vezano za ispitivace iz moje komisije koja glasi: Buljan, Hrvoj Sipek, Juric-Knezevic, Lovic, Svedrovic. Svaki info je dobrodosao. Najveca enigma mi je g. Svedrovic o kome ne znam bas nista a ni niko koga sam do sada pitao. Druga stvar je gdja Lovric koja mi se cini ok. (slusao sam je na seminaru) ali ujedno mi se cini da dosta pita iz trg. - puno vise nego ispitivaci koje sam slusao (Brezanski i Miletic). Oni su pitali stvarno osnovne stvari a uopce nisu pitali stecaj, mjenicu, cek ni one ugovore o prijevozu. Jel stvarno treba znati sve one sadrzaje prijava/odluka iz ZTD-a? A i opcenito u svim predmetima jel vi ljudi ucite sve one nabrajalice tipa kod izvanrednih pravnih lijekova u ZUP-u i sl? Moram priznat da sam se zgrozio da netko moze sat vremena ispitivati radno..
  4. Jucer sam ponavljao upravno pa cu probat pomoci oko nekih pitanja: 1. Donjeti ce zakljucak o tome(kojim se valjda odbacuje zahtjev za pokretanje postupka) protiv kojeg je dopustena posebna zalba. Čl. 125 st 2 ZUP-a 2. Ovo vec imas odgovoreno na Legalisu pod: Pitanje iz upravnog 3. Mogao bi biti Prijedlog za ponavljenje postupka? Drugo sto mi pada na pamet ali nisam ziher: Zakon ne precizira cime se tocno trazi donosenje Rjesenja od strane suda kad uprava ne postupi po presudi i ne donese novi akt. 5. Zakon supsidijaran ZUS-u je ZPP. Čl. 60 ZUS-a 6. Petit tuzbe mislim da ovisi o vrsti spora - spor o zakonitosti ili pune jurisdikcije i dali je upoce donesen akt ili je tuzba zbog sutnje administracije. Pretpostavljam da bi ovisno o tome glasio: a) Ponistava se Rjesenje tuzenog tijela.... b) uz to i odluka kojom se meritorno rjesava pravni odnos (npr. dozvoljava se registracija ziga Z20087654...) c) Nalaze se tuzenom tijelu da donese Rjesenje.... Mislim da bi trebao sadrzavati i zahtjev u pogledu troskova 7. Nije mi jasno ovo pitanje - kakvo pobijanje presude? Temeljem Zahtjeva za zastitu zakonitosti ili? Ako je odluka ukinuta od strane VSRH valjda se mora ponoviti postupak i donjeti nova? Ne znam, nadam se da sam pomogao malo. Ak netko zna vise/bolje nek nas slobodno prosvijetli
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija