Jump to content

blaz1957

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je blaz1957 objavio

  1. Meni je odbijeno 100% plaćeno bolovanje 19.listopada.2009. Sva medicinska dokumentacija je bila priložena, kao i ratni put, te potvrda o statusu dragovoljca preko 100 dana. U obrazloženju piše da su nisu priznali bolest PTSP (iako se u medicinskoj dokumentaciji jasno vidi da je bolest posljedica rata i da imam manje od 20% PTSP) te na osnovu toga odbili su i 100% plaćeno bolovanje. Na ovo rješenje sam uložio žalbu, šta mogu očekivati nakon žalbe?
  2. bio sam na komisiji, produžili su mi bolovanje do 22.05.09., usmeno me uputili da reguliram profesionalne kategorije kod doktora medicine rada, koji mi je rekao da to malo pričeka, tj. da na slijedećoj komisiji kažem da je u postupku, te da rješavam 100 % plaćeno bolovanje. Da li znate koji liječnik mi treba dati prijedlog za 100% bolovanje, psihijatar ili opće prakse? Čini mi se da moja liječnica ne zna točno, tj. ona kaže da me upućuje psihijatar, a kolege mi kažu doktor opće prakse.
  3. Od 2005. liječim se od PTSP, idem redovno na kontrole, imao sam dva bolnička liječenja, te je u nalazima psihijatra navedeno da nisam radno sposoban, (imam 52 god. starosti i nešto više od 30 god. radnog staža). Prije mjesec dana stupio sam na bolovanje zbog PTSP (F43,1), te sam danas 03.04. išao na prvo povjerenstvo u HZZO, očekivao sam da će mi produžiti bolovanje zbog spomenute šifre, no stekao sam dojam da mi žele prekinuti bolovanje, odnosno produžili su mi za samo tri dana te zatražili da donesem iz poduzeća opis mog radnog mjesta (radim kao vozač kamiona u dostavi). Iznenadilo me njihovo drsko i arogantno ponašanje. Nisam do sada čuo da je nekome prekinuto bolovanje PTSP, čime sam još više iznenađen njihovim postupkom. U utorak 07.04. idem ponovno i nosim opis radnog mjesta, pa me zanima da li netko ima slično iskustvo i šta mogu očekivati.
  4. molim vas uputite me kako pokrenuti postupak umirovljenja (braniteljska mirovina) bez statusa HRVI, da li trebam biti na bolovanju, pa me kasnije liječnik upućuje na komisiju ili kako? Imam 31 god. radnog staža bez benificija i 52 god. starosti
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija