Jump to content

dragojla

Korisnik
  • Broj objava

    18
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je dragojla objavio

  1. e hvala, da li vlasnik to mora obaviti ili oni mogu na temelju ovjerene izjave?
  2. Moji rođaci (stariji ljudi, 70-ak god.) su sklopili nekakav sporazum o doživotnom uživanju na nekretnini sa vlasnikom nekretnine, te ovjerili sporazum kod javnog bilježnika.Moje pitanje je da li se s tim mora ići na gruntovnicu da se to upiše u zk i ako se ne upiše da li se temeljem tog sporazuma može ostati na nekretnini ukoliko se vlasniku nešto desi pa se netko odluči prodavati tu nekretninu?
  3. Možeš završiti za početak na crnoj listi pa kad budeš slijedeći put nešto tražio od banke nećeš dobiti.I nemoj misliti da se Banka nije zaštitila.
  4. pa znam,ne mogu ja apsolutno ništa promjeniti, ali sam razočarana kao i velika većina običnih građana, kako se na nekome trenira strogoća dok hrpetina kriminalaca u rukavicama i odijelima slobodno šeta, a malog čovjeka još više zabijaju u mišju rupu......
  5. Moj zaručnik je odslužio više od pola kazne u "poluotvorenom"zatvoru.Služi za jedno jedino kazneno djelo iz 2004.koje nikada prije ni poslije nije ponovio.Nedavno je tražio vikend ali policija mu je dala negativno mišljenje zbog prekršajne tjeralice koju su mu izdali prije par dana a on se nalazi u zatvoru od 01.mj.ove godine? Zašto je on kriv za neinformiranost cijelog sustava-naravno da nije mogao primiti kaznu ili što su mu već slali kada je u zatvoru ???? I kako je policija mogla zbog toga dati negativno mišljenje kada znaju gdje je bio u trenutku izdavanja tjeralice odnosno kako oni to zovu provjera adrese ili tako nešto.To je potpuni apsurd.Čemu nekoga staviti u poluotvoreni zatvor ako ne smije promoliti nos van? Isto tako, ima pozitivno mišljenje drž.odvjetništva i centra za soc.skrb.Ne znam zašto se uopće traži mišljenje policije, da li se to uopće treba raditi ili nitko neće preuzeti odgovornost na sebe? Između ostalog, pogubili su mu spise po policijskim postajama i mjesec dana smo čekali taj negativan odgovor a i između ostalog imao je zdravstvenih problema i nitko ga nije htio odvesti doktoru jer "nisu imali vremena"?????? Pa stvarno se ne čudim kad ljudi polude i svašta pišu po internetu i po forumima......Dođe mi da uzmem odvjetnika i tužim nekoga za nesavjesno obavljanje posla i ugrožavanje osnovnih prava zatvorenika ali bojim se da kod nas nema nikakve svrhe za tako nešto.Da ne spominjem da mi se u nekoliko navrata doslovno lagalo u lice ali to će ostati samo na rekla-kazala.....
  6. molbu predaješ u dežmanovoj 6
  7. moj zaručnik ima nekih zdravstvenih problema nije ništa strašno ali treba to pogledat.Dečkima u plavom je rekao za to pa su mu rekli bumo ćemo ali niš od toga.ja bi se došla tamo buniti ali on mi ne da jer ne želi da stvaram strku.Što bi ja mogla u stvari napraviti po tom pitanju?
  8. Da li netko zna da li je još uvijek moguće od upravitelja dobiti max.2 mjeseca uvjetnog otpusta ili se tu nešto promjenilo ?
  9. Ajme meni,slučajno sam pročitala ovu temu i nemrem vjerovat.Mene uvijek iznova fascinira kak to ide kod nas, ne znamo mi, pitajte njih,i slično.Nitko ništa neće govoriti.To sam već prošla sa ovim svojim i njegovim boravkom u zatvoru,već sam se naslušala toliko poluinformacija i krivih informacija da mi se glava raspada.A kad pitaš one koji bi trebali znati neće reć.I da, za takve kriminalce kao što je tvoj prodavač auta ili ne daj Bože neki sitniji diler postoji zastara a za ove bisere koji sjede u zatvoru zbog gluposti od prije 5 godina koju nikad prije ni poslije nisu ponovili, žive svoj život,imaju posao i obitelj, ne, za njih nema zastare , olakotnih okolnoti-ništa.Sve u svemu mucho zanimljiv pravni sustav.
  10. 2/3 ? Njemu su rekli nakon 80 dana nemreš vjerovat, ovo znam da treba tražiti vikend, hvala.
  11. to sam si i mislila thanx
  12. Evo mene opet.Moj dakle zaručnik čuči trenutno u Vukomercu.To je kako kažu poluotvoreni zatvor.Tamo je dva tjedna a prije toga je bio u Remetincu i ukupno do sada je odslužio skoro dva mjeseca od 8.Mene zanima kada može dobiti vikend.Naime,još uvijek ima ocjenu zadovoljavajuće jer je tamo prekratko da bi ga ocijenili,uzoran je radi tamo nešto i tako to.Da li bi eventualno imao šanse za vikend oko Uskrsa ? Pretpostavljam da bi to trebali pitati tamo u Vukomercu ali čisto da se prije toga raspitam ima li kakve šanse uopće ili treba proći još vremena?
  13. Kad si jednom osuđen za kazneno djelo da li posoji mogućnost nakon određenog broja godina kad tražuiš tu potvrdu da se to ne vidi ili te prati dok si živ ?
  14. Moj zaručnik služi mjesec i pol dana kaznu iz čl.332 kaznenog zakona, osuđen je na 8 mj.to je b bilo 2004.g.Iako je on sada normalan član društva (sada ispašta za grijehe mladosti) po svemu ovome što sam pročitala niti uvjetni otpust niti pomilovanje nemaju baš neku svrhu s obzirom na trajanje kazne ? Pretpostavljam da će 6 mj.svakako odguliti ?
  15. Načula sam da će negdje u 6.mj.biti izmjene kaznenog zakona i to bi se odnosilo na osobe koje se osuđene na kaznu zatvora ispod godinu dana da uopće ne bi išle u zatvor služiti kaznu. Da li je to točno?
  16. zanima me da li se molba za pomilovanje šalje tek nakon određenog vremena provedenog u zatvoru i ako se u molbi za pomilovanje navede da je supruga zatrudnila da li je potrebno priložiti lječničku dokumentaciju?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija