Jump to content

malamak

Korisnik
  • Broj objava

    28
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zanima me mišljenje sadašnjih savjetnika, koji će tijekom uduće godine imati uvjete za suce ili zamjenike državnog odvjetnika. Hoćete li se javiti na natječaj?
  2. Molim pomoć, zasnovala sam radni odnos 1.5.2010. Imam li pravo na regres? Rekli su mi da nemam, jer nemam pravo na godišnji odmor, ali da nisu sigurni.
  3. kad objave rezultate pismenog, odmah na kraju rezultata piše od kada do kada je usmeni. Zna se dogoditi da oni koji odgovaraju prvi dan ne dobiju poziv točno 15 dana prije, ali budući da su objavili datum usmenog, ne možemo se na to izvlačiti. Npr. reultati pismenog u 1. mj su bili 8.01. (petak), a usmeni je krenuo 25.01. Onaj tko je prvi dan odgovarao nije uspio dobiti poziv 9.01. ili 10.01. Ja sam odgovarala pred kraj roka pa mi je poziv došao 3 tjedna prije usmenog.
  4. meni je novak bila u komisiji na ispitu u 2. mjesecu. Najmanje mi se od sviju svidjela. Jako hladno djeluje.
  5. samo nemojte puno paničariti. Nije to toliko strašan ispit kao što se čini. Problem je opširno gradivo. Najgore mi je bilo vrijeme provedeno za knjigom i čekanje rezultata pismenog. Nitko ne može sve naučiti. Samo hrabro. Sretno onima koji uče ili počinju učiti, a oni koji su položili, nadam se da uživaju u zasluženom odmoru i u svom uspjehu
  6. moji dojmovi sa usmenog u 2. mjesecu. Pitaju potpitanja koja su usko vezana uz pitanje sa kartice. Radi samopouzdanja je najbolje početi ispit jako dobro i onda sve bude lakše. Svi ispitivači sjede i slušaju i sami steknu dojam dal znaš ili ne. Neki ispitivači uzimaju za zlo ako se ne znaju potpitanja a neki i ne. Npr. kad sam ja odgovarala, odmah kažu: nije toliko bitno, to pitam samo onako i neću uzeti za zlo. Na pitanja treba odgovarati jasno i što kraće, ne treba puno filozoforati jer se onda oni uhvate toga i još ako je osoba nesigurna u sebe....eto problema. Nema muljanja, jer odmah prekidaju i traže odgovor na pitanje sa kartice. Ispitivači nisu loši. Hoće pomoći i kada se u nabrajanju nešto zaboravi odmah sa potpitanjima navode da sam zaključiš odgovor.
  7. malamak

    nezaposlenost

    u ovo vrijeme je jako teško dobiti posao. Odradila sam volonterski vježbenički staž, položila pravosudni ispit i na njemu ostvarila broj bodova potrebam za Državnu školu za pravosudne dužnosnike... sve super ... al opet sam na HZZ-u. Valjda će biti bolje. Problem je što i nema natječaja a i kada budu, već se sve zna za koga su raspisani.
  8. NATA24, pošalji preporučeno poštom i nazovi ih u ponedjeljak, reci da si poslala preporučeno poštom i vjerojatno će ti uvažiti prijavu. Ja sam tako odjavila ispit u 10. mjesecu. Bojala sam se da je kasno (12 dana prije pismenog) pa sam ih nazvala i zamolila da mi uvaže odjavu i bili su super, uvažili mi i ja izišla na rok u 12. mjesecu i položila. Super su što se tiče toga, može se sve dogovoriti. Molila sam i usmeni krajem roka i to su mi uvažili. Super su...
  9. pitaju stari ZKP za pitanja na kojima nije označena godina. Bar su tako pitali mene na usmenom.
  10. nakon što je prošlo par dana od usmenog da i ja napišem svoje dojmove. P O Š L A. Imam bodove za tu školu. Može se i to položiti. Više me je izmučilo čekanje prvo rezultata pismenog, pa poziv za usmeni i duuugo učenje, nego sam usmeni. Treba imati sreće sa karticama, ali i jaako puno znanja. Rijetko samo pitaju pitanja s kartica, idu oni i malo šire, samo što neki to ne uzimaju za zlo ako se ne zna, dok neki i znaju. Ispitivači su super. Pomažu, postavljaju potpitanja i tako te navode da zaključiš što zaboraviš reći. Kolegi i meni nisu dali da okrenemo ono što ne znamo na ono što znamo. Kada smo pokušali malo pričati okolo uvijek se vraćaju na pitanje. Samo hrabro i ništa ne može zamijeniti trenutak kada vam čestitaju na prolazu. Bolje sam se osjećala tada nego kad sam diplomirala . Svima koji učite, SRETNO I SAMO HRABRO NAPRIJED!!!
  11. POMOĆ Vidjela sam u pitanjima da je iz EU netko izvukao pitanje Institucije EU po Lisabonskom ugovoru. Ima li itko išta skraćeno za Lisabonski ugovor? Usmeni mi se bliži. MOLIM POMOĆ. Pisala sam mail prof. Sinišu Rodin ali je napisao da su izmjene značajne, da je on napisao knjigu i da u njoj sve piše. Iskreno, ne da mi se i to sad kupovati, a tko zna hoću li to izvući.
  12. Hvala brckovic. Uči li itko Zakon o osiguranju?
  13. tko zna kako to bude, možda ako budu postavljali potpitanja, možda se i sjetim nečega. Sve mi se miješa...a oba zkp-a...nemam komentara Sad sam se ovoga uvatila i ako i padnem odmah izlazim čim budem mogla, jer ako ostavim, sve ću zaboraviti. Jel itko učio Zakon o uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta? Ja ga još nisam ni pročitala. Ako netko zna koji su članci na kartici neka napiše članke pa ću samo to naučiti, pa na sreću
  14. Ne mogu više učiti ... nemam snage ... što više učim sve manje znam .... kad će ove muke proći .... Samo se pitam čemu naš fakultet kad moramo sve naučiti i odgovarati u jednom danu. Ako padnem, teško će se biti opet vratiti ovim zakonima.
  15. Zvala sam ministarstvo. Na usmenom ispitu od 25. 01. 2010.- 12. 02. 2010. pitaju po staroj literaturi, ztari i ZUP i ZOR.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija