Jump to content

otudjeniotac

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. I ja sam podnio kaznenu prijavu protiv bivše supruge i nekih djelatnika centra po čl. 215 KZ-a za kazneno djelo "Sprječavanje i neizvršenje mjera za zaštitu djeteta i maloljetne osobe". ODO prijavu još uvijek nije odbacio. U dopisu sudu kojim traže spis predmeta, kao okrivljena spominje se samo bivša supruga. Do službenog očitovanja ODO ne mogu reći što je uzrok tome.
  2. Malo mi je čudno ovo spajanje postupaka od dorha. Svakako su 2 kaznene prijave MORALE biti evidentirane u upisniku kao različiti postupci. Kako i gdje su podnesene ove kaznene prijave? U zakonu o kaznenom postupku nalazim da je sud taj koji odlučuje o spajanju postupaka ako je npr. ista osoba okrivljena za više kaznenih djela (čl. 25). Kako i mene interesira ova tema molio bih sve koji imaju kakve korisne informacije da ih sa nama podjele. Moderatori, možda premještanje teme u kazneno?
  3. Vještačenje kao činjenice na kojima temelji zaključak da manipulacije djece nije bilo, ističe upravo ono što stručnjaci kao Dr. Buljan-Flander, Warshak i dr. tretiraju kao dokaze manipulacije npr: • tijekom intervjua spontano optužuju roditelja za iste događaje kao i partner, čak istim frazama • pokazuju neutemeljen i pretjeran protest i razvoj osvetničkih ciljeva protiv roditelja • u cijelosti ga se odriču uz pretjeranu mržnju i želju da nemaju nikakvih kontakata s njim • na potpitanja o detaljima i primjerima zlostavljanja opetovano iznose jedne te iste izolirane događaje kao i drugi roditelj • izjave o takvim događajima su nekonzistentne u detaljima, čestini čak vrlo kontradiktorne ... Ima li netko iskustava s pozivanjem drugog dječjeg psihologa kao svjedoka u svrhu rušenja vjerodostojnosti vještačenja i potvrđivanja potrebe za izvođenjem novog. Hvala svima.
  4. 1. Obiteljsko nasilje po ZZONUO je prekršaj. 2. Prijetnja je kazneno djelo za koje se ovisno o okolnostima kazneni postupak pokreće privatnom tužbom ili povodom prijedloga. 3. Prekršajem se štite ... nisu zaštićene Kaznenim zakonom... 4. Službena osoba koja zbog prijetnje podnese optužni prijedlog prekršajnom sudu stavila se u privatnu službu pojedinca. 5. Sudac koji takav optužni prijedlog ne odbaci, a nedaj bože osudi, isto se stavlja u privatnu službu. STOP PRIVATNICIMA! Do Strasbourga ako treba! Pošto nisam ženomrzac: Hvatanje za vrat je prekršaj obiteljskog nasilja, zaštita djeteta mogu biti olakotne okolnosti ili okolnosti koje isključuju krivnju...
  5. Ovakva definicija u čl 233 je prilično neprecizna i ostavlja previše prostora za proizvoljno tumačenje. Eventualno se nekakav rad, koji ima svoju vrijednost i precizne elemente za utvrđivanje te vrijednosti (vrijeme * cijena rada) može vrijednosno izjednačiti sa nekim iznosom koji za uzdržavanje daje roditelj s kojim dijete ne živi. Ukoliko se takva vrijednost rada bez određivanje vrijednosti izjednačuje sa cjelokupnim iznosom koji daje roditelj sa kojim dijete ne živi, takova odluka bi bila nepravedna, suprotna Ustavu, Zakonu o radu itd jer bi se time cijena tog rada (čuvanje, njega, skrb) neopravdano dizala iznad njegove tržišne vrijednosti.
  6. Ocjena 5+ za ovo. Kako u ovo uvjeriti nerazumnu majku podržavanu od isto takvih institucija. Čovjek koji se ne plaši istine, ne treba se bojati laži. (Sir Francis Bacon)
  7. @Jazz031: Iz vlastitog bolnog iskustva, i plaćenog danka neznanju ne bih ovu mogućnost nazvao paranojom. Iskustvo sa prekršajnog: Nisam uzeo zapisnik sa saslušanja. Naknadnim uvidom u spis (nakon žalbenog roka) shvatio sam da je zapisnik naknadno izmijenjen na način da je prvi list zapisnika zamijenjen izjavamo koje ja nisam dao, te je na taj način prikriveno nezakonito postupanje policajca na koje sam se pozivao. Moj potpis na tom listu je falsificiran. Presuda prekršajnog je pravomoćna, zastara kaznenog progona manipulatora još nije nastupila, rok za obnovu postupka je otvoren. Zna li netko kakve su mogućnosti za dokazivanje ovog kaznenog djela nepoznatog/suca/zapisničara s ciljem obnove prekršajnog postupka. Čovjek koji se ne plaši istine, ne treba se bojati laži. (Sir Francis Bacon)
  8. Molio bih kvalificirano objašnjenje od kada bi morala početi provedba privremene mjere koja je konačno po prvi put donesena u moju korist. U uputi o pravnom lijeku piše da žalba ne odgađa provedbu rješenja. Ispod toga u DNA piše kome se dostavlja. Konačno na dnu uz potpis suca stoji ovaj sumnjivi redak: Kal.15 dana od dana dostave. Protustranka (punomoćnik majke), primio je rješenje o osiguranju 15.07.2009. Unaprijed zahvalni otac dvoje maloljetne djece.
  9. Rastava, supruga onemogućava susrete s djecom, CZSS pristran... Tražim dobrog odvjetnika za obiteljsko pravo, preferabilno Istarska ili Primorsko-Goranska županija. Unaprijed zahvalan
  10. CZSS je po hitnom postupku u vanparničnom predmetu tražio zabranu približavanja mldb. djeci. Sud je poklonio vjeru predlagatelju bez rasprave i donio privremenu mjeru. Župoanijski sud prihvaća žalbu protivnika osiguranja zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenih činjenica, te vraća predmet prvostupanjskom sudu. CZSS sada povlači prijedlog o zabrani, te predlaže viđanje u CZSS-u pod nadzorom i odustaje od dokazivanja pobijanih lažnih dokaza. Sud dopušta preinaku a, protivnik osiguranja se protivi samo učestalosti tih susreta (svaka 2 tj, 1 sat). Sud na raspravi rješava da je to minimum te explicitno dozvoljava kontakte telefonom. U pisanom rješenju se rješenje sa rasprave preinačuje, sud donosi privremenu mjeru ne spominjući minimum kontakata ni telefon, u potpunosti poklanjajući vjeru predlagatelju. 1. Da li se tu radi o povredi postupka glede dozvole preinake i promjene rješenja? 2. Da li je sud po službenoj dužnosti morao predlagatelja tužiti zbog lažnih optužbi? Na raspravi u postupku razvoda braka isti sudac rješava da se privremena mjera neće primjenjivati do primitka nalaza vještačenja, te se roditelji i djeca upućuju na vještačenje. 3. Postoje li dovoljni razlozi da se traži izuzeće suca u brakorazvodnoj parnici? Pošto majka i dalje onemogućava kontakte (pa i telefonske) izmedju djece i oca. 4. Da li je potrebno tražiti novu privremenu mjeru da se do primitka nalaza vještačenja susreti i kontakti na neki način reguliraju. Unaprijed zahvalan.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija