Jump to content

adokip

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dragi Luminix! U mom ulazu ista situacija s neplaćanjem pričuve od strane uvijek istih pojedinaca je dovela do toga da su nam bila hitno potrebna sredstva za sanaciju prodora vode, al smo morali dignuti kredit jer je falilo novca za sanaciju cca upravo onoliko koliko je iznosio ukupni dug! Naravno da dužnici nisu nikad obeštetili svoje suvlasnike za kamatu koja se platila u kreditu!!! asko ja plaćam svoj dio, majstore plati i ti. Čist račun, duga ljubav. I dao si mi ideju koju ću progurati i kod nas ("stup srama"). Drugo, šta sa sustanarima - vlasnicima koji odu ljeti na vikendicu, uredno se odjave s popisa stanara za tekući mjesec, a svaki vikend donose rublje na pranje u stan jer na vikendici nemaju veš-mašinu?! U oba slučaja bi te majmune trebali suvlasnici - uredni platiše zapravo tužiti za neizvršavanje zajedničkih obaveza i eventualnu krađu. Brem da je i naš predstavnik stanara tako revan...
  2. Bio sam sudionik nezgode: jednosmjerna, dvije trake, centar Splita. Vozim se u lijevoj jer je u desnoj zastoj propisanom brzinom. Odjednom s boka, iz desne trake, vozilo mi oduzme prednost prestrojivši se bez žmigavca tako neočekivano i naglo da sam stisnuo kočnicu i zaustavio se. Nisam dodirnuo to vozilo, ali na žalost moje je "dodirnulo" vozilo koje se kretalo iza mene. Vozilo koje je prouzročilo moje naglo kočenje se zaustavilo, pogled na situaciju i gas!!! Pobjeglo je s mjesta nezgode. Nas dvoje smo ispunili izviješće o nezgodi, sudionik priznaje grešku, ali ja ipak telefonski izviješćujem policiju o postupku vozila koje se udaljilo s mjesta nezgode (ne tražim očevid jer bi nas taj njihov posao koštao po 500 Kn, mamu im njihovu, jer nema povrijeđenih). Odgovor s druge strane "žice" je da objegunac nije sudionik nezgode jer nije moje vozilo ostvarilo kontakt s njegovim?! Ja sam ipak, revoltiran tim odgovorom, izvršio barem prijavu zbog izvođenja opasne radnje u prometu, prestrojavanja bez žmigavaca i oduzimanje prednosti. Je li policijska službenica bila u pravu glede procjene suodgovornosti odbjeglog vozila?
  3. Hvala na savjetu, situacije mi je malko bistrija, iako do kraja ne razumijem ovu zavrzlamu oko dosjelosti. Ja to tumačim da nije moguće da npr. jedan suvlasnik neovlašteno i bez ZNANJA drugih koristi zaj. nekretninu, jer to znači da ostali nisu vodili brigu o svome vlasništvu. Sad, druga je stvar što su mogli učiniti... Može lock.
  4. Znam da je, ali među 100 ljudi dosta je jedan pa da se ne da dogovor ispoštovati. Zato me i zanimaju sve mogućnosti. Usmeni, sestrinski dogovor je i bio da će jedna od nasljednica isplatiti ostale dvije (i to po cijeni koja je izuzetno povoljna), ali upravo ona želi uživati u nekretnini bez ispunjenja dogovora, tj. želi ostale dvije izigrati. Dakle, na žalost, poštena dogovora tu nema i jedna od njih (o kojoj ja pišem) želi iz svega toga izići sa što manje nervoze, ali ne i kao budala (otud i niska dogovorena vrijednost nekretnine da se sve što prije i bezbolnije završi, a da komunikacija u obitelji u budućnosti bude moguća). Dakle, zanima me Vaša opcija pod brojem 3., jer je očito da je jedino tako moguće razriješiti ovu situaciju. Što je tehnički potrebno napraviti (korak po korak) i što praksa govori (uspješnost, dugotrajnost, troškovi)? Hvala još jednom i pozdrav!
  5. Poštovani (ne)znalci! Situacija je slijedeća; Otac udovac za života daruje trima kćerima (ne, nije bajka) jedinu nekretninu - kuću, na što se iste i upišu na zemljišniku kao nasljednice. Jedna od kćeri krišom pokušava izvući materijalnu korist od kuće, ali biva otkrivena i osujećena. E sad, kako da jedna od tri suvlasnice dođe do svoga dijela nasljedstva, ako dogovor o eventualnoj prodaji među sestrama ne postoji? Napominjem da je kuća bez tereta i da u njoj nitko ne živi. Može li se sudski zatražiti prodaja? Hvala!
  6. To je bilo po sistemu "snađi se, druže", jer se NITKO neće zezati s problemom mačaka u naseljenim mjestima, prljavim kontejnerima i sl. To je plod siromaštva i neukosti (u glavi i u džepu). Ja sam stvarno mislio tako pomoći, al nisam pravnik.
  7. Ne se puno eksponirati, nikakva priča ni prosvjed kod udomiteljice,######################################### ###################################################### ________________________________________________________ Editirao Mrljavac. Adokip, trovanje mačaka nije pravni (niti dobronamjeran) savjet.
  8. Što je s prigovorom gdje se navede da nisam bio ja u pitanju već neko drugi i ako se zatraži atest za upravo TAJ uređaj kojim se izmjerila brzina, ačiji serijski broj, kao niti broj atesta ne navodi u prijavi? Imam vremena još do četvrtka. Hvala!
  9. Pronašao sam citat: kad smo vec kod ovoga htio bi samo jos jednu stvar napomenuti... tako da znate ako vas zaustave i napisu kaznu. policajac mora u zapisniku o izmjerenoj brzini kretanja vozila napisati serijski broj mjernog uredjaja kojim je utvrdio brzinu a ne samo njegov naziv ( npr. star laser, multanova 4f i sl. ) kao sto to u 90% slucajeva cine. zasto? pa zato jer ako kojim slucajem i dodjete na sud onda mozete mirne duse reci da sumnjate u ispravnost mjernog uredjaja jer tom brzinom niste vozili i potom traziti da sud vam dostavi potvrdu o njegovom bazdarenju. sud treba onda traziti od policije tu potvrdu... a kako ce mu policija dostaviti potvrdu o bazdarenju kad nigdje ne pise o kojem se uredjaju radilo tj. koji je njegov serijski broj. Smile cak i da policijska postaja ima samo jedan uredjaj opet to nista ne dokazuje jer kako dokazati da je to bio bas taj uredjaj. Very Happy Jel to vrijedi ili pištolj tipa na linku dolje možda snima i tablicu? Link: http://www.presretaci.com/laser1.jpg
  10. Znači nema ništa od zahtjeva za dostavom atesta uređaja za mjerenje brzine (uz pretpostavku da su i dalje neažurni u tom pogledu) ili sumnje da brzina nije izmjerena mom autu nego nekom drugom? Što se plaćanja tiče, mislim da je nerealno očekivati da baš imate viška od 500 Kn u džepu za takve stvari, a naša draga Policija (jedina) ne prima karticu. Nekad sam imao 200 Kn za slučaj da treba podmititi policajca na licu mjesta, al ovaj mi nije davao nikakve znakove da je sklon "umanjiti" kaznu.
  11. A ja mislio uložit prigovor i da mi pomogneš. Ovdje nema mjesta emocijama ali ti si me isprovocirao. Policajac sam u autu naplaćuje kazne na naravno mjestu gdje se nikad nije i neće dogoditi prometna jer je ravno, pregledno i bez velikog prometa pješaka i vozila. I kad se tu stavi znak od 50 km/h onda je to i smišljeno jedino s ciljem da se napuni proračun. Da je stao 2 km istočnije, blizu škole, ne bih rekao niti riječ. I do sad sam platio jednom kaznu za brzu vožnju (smanjenu na pojas i bez "računa") i bio beskrajno zahvalan policajcu jer sam žureći na posao brzinu prekoračio isto ovoliko, ali u stvarno opasnim uvjetima. Ovaj slučaj od jučer je sramotan i obačan harač. Ako god mogu ne želim platiti jer smatram da je to porez na budale. A ovog vikenda će se i onako pokopati nekoliko mladih života, toliko o njihovoj prevenciji na opasnim mjestima i sl. Uostalom, zar nije pri povećavanju kazni za prometne prekršaje bilo riječi o tome da će se sredstva namjenski trošiti na osuvremenjavanje prometnica? A na uplatnicama i dalje piše suhoparno "u korist državnog proračuna", znači u vreću bez dna. Uglavnom, ne želim više polemizirati o moralu i nemoralu, moj stav je takav, možda i pogrešan. Jedino molim ljude koji iz prakse znaju kako da se izvučem iz ovog položaja. Hvala svima i molim da se ne ljute.
  12. I tako ja jutros na ravnici u "naseljenom" mjestu gdje je ograničenje 50 km/h vozio 76, zaustavljen od policajca u autu parkiranom s desne strane (bio je sam). Pokazao mi na uređaju brzinu od 76 km/h, napisao "... što uz umanjenje od 10 km/h iznosi 16 km/h više od dozvoljenog...". Uglavnom 500,00 Kn po Zakonu o sigurnosti prometa, čl. 53, st. 6. Piše da imam pravo na prigovor. Što da napravim?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija