Jump to content

Mic

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, to nešto ne štima, provjerite još jednom . Ja sam dobivala 2500 drugih 6 mjeseci. Mislim da su nešto pogrješili. Pozdrav
  2. Pozdrav, ja sam imala sličan slučaj. Rodila sam 18. 04. 2008. i ugovor mi je istekao 30.06.2008. znači tih drugih 6 mjeseci mi je tek počelo u listopadu kada više nisam bila zaposlena, ali imala sam pravo na naknadu kao zaposlena jer sam rodila za vrijeme kad je ugovor bio važeći. Imala sam naknadu 2660 kuna. Jedino od 01. 01. 2009. se nešto zakon mijenjao na gore, tako da sada nisam sigurna u to. Mi čekamo drugu bebu ali još uvijek neznam da li ću imati pravo na naknadu plaće ili ću dobivati kao nezaposlena, bez obzira što sada radim na radnom mjestu na neodređeno. Javit ću kada dobim rješenje! Pozdrav!!!
  3. Onoliko koliko ja znam pošto i ja imam s tim probleme. MOraš imati 12 mjeseci neprekinutog staža ili( ako je to istina još provjeri) 18 s prekidima onda imaš pravo na porodiljni, ti možeš raditi prvo polugodište koliko možeš ali bi trebala roditi prije isteka ugovora tj. za vrijeme kada ti ugovor traje. Da gledaju se 6 posljednjih ali ako ih nemaš (barem je tako bilo i prije dovoljne su i 3). Da li u prosjek ide i porodiljni prošli to neznam ali se gleda staž u onaj prosjek oigurane osobe. POZDRAV!!!
  4. Kad sam zvala na HZZO, sve sam objasnila i posebno naspomenula da ne pitam za bolovanje nego porodiljnu naknadu, i čovjek koji radi na tim pravnim savjetima rekao je da ulazi i 18 mjeseci s prekidima. Nemam pojima da li je pogrješio ili bi bilo moguće da on to ne zna ili pak se uzima zakon kako kome paše... Užas, pa na kraju sve stoji u zraku i nemožeš ta svoja prava nigdje saznati za sigurno.
  5. Malo sam se raspitala kod HZZO-A i situacija je ovakva ako nekome još zatreba da znade. Za rodiljnu naknadu je potrebno 12 mjeseci neprekinutog staža ILI 18 mjeseci S PREKIDIMA ( u zadnje dvije godine)što u mojem slučaju meni odgovara. U taj staž osiguranja ulazi i prošli porodiljni te ako je netko imao i bolovanje. Pozdrav!!!
  6. Imam još jedno kratko pitanjce. Da li u uvijet staža osiguranja ulazi i prijašnje vrijeme provedeno na porodiljnom dopustu? Napominjem od 30. 06. do 18. 04. 2009. mi je priznat staž preko zdravstvenog pošto mi je ugovor istekao.
  7. Zahvaljujem na trudu i odgovoru, neke stvari su mi malo jasnije. Pozdrav
  8. POzdrav, hvala na odgovoru. Ne bih htjela da me netko krivo shvati. Ni u kom slučaju ne planiram ići na bolovanje tj. čuvanje trudnoće ako će sve biti u redu jer nisam niti u prvoj trudnoći koristila ništa niti znam što je za to potrebno. 1. Postavila sam pitanje zbog toga jer nezam da li ću imati pravo na porodiljni s obzirom da dugo ne radim, to će biti isplaćenih 5 plaća. Naravno da se raspitujem jer nije svejedno živjeti od 1000 kn ili 4000 kn sa dvoje djece. 2. Što se tiče onog drugog pitanja pošto se natežem po školama već dugo, nikad nemogu nigdje upasti na neodređeno , postoji mogućnost da jedan kolega ode u mirovinu- gdje ja vidim svoju šansu. Ako u ovoj situaciji SADA imam pravo na naknadu poslije poroda, onda ne bi prihvatila taj posao da pravo na porodiljni ne izgubim. A ja bih to trebala znati prije potpisivanja jer kada jednom potpišem gotovo je. Gdje god sam se raspitivala nitko nezna odgovoriti ili ne žele i svi kažu da je situacija komplicirana. Ako netko zna ,molim vas!!!
  9. Poštovani molim za pomoć ako netko zna!!! Moja je situacija ovakva . Ukupni radni staž mi je 4 godine ali s prekidima. Bila sam na porodiljnom od 18. o4. 2008 do 18. 04. 2009 nisam koristila bolovanje niti jedan dan. Ugovor o radu mi je istekao 30. 06. 2008.( radila sam u školi) te sam se ponovno zaposlila prije mjesec dana ali ne u struci i na određeno na godinu dana. Trudna sam , trebam roditi 25.11. 1.Da li imam pravo na rodiljnu naknadu tj. na punu plaću ili ne. 2. Možda imam mogućnost od 01. 08. dobiti posao u struci, vrijedi li mijenjati s obzirom na porodiljni? 3. Što da u slučaju nešto nije u redu imam li pravo na čuvanje trudnoće? Koja bi mi bila naknada? Hvala !!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija