Jump to content

xara

Korisnik
 • Broj objava

  190
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O xara

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Dobra vecer,

  Imam sljedecu situaciju

  -pravomocnu presudu da bivsi muz mora isplatit zaostale alimentacije koje ne zeli platit

  - prijeti da ako idem na ovrhu da ce tuziti mene da platim 50% kredita

  -kredit je on podigao bez mog potpisa ili sl, koristen je na njegov luksuz

  -te je bracna zajednica nekoliko puta bila prekidana prije samog postupka za razvod

   

  Da li je zaista moguce da trazi od mene da placam kredit koji nisam troslila niti znala kolike iznose dize?

   

  Hvala unaprijed

 2. Zalba suprotne strane je ulozena 3.03.,medjutim jos uvijek zalba nije dostavljena mom odvjetniku na uvid. Jeli to normalan rok ?....meni to nekako dugo traje,
 3. Jako dobro i detaljno ste sve opisali/analizirali. Hvala puno... Jedina mogucnost je okrenit zivot u drugom smijeru. Tj zivjeti zivot u koji spadamo ona i ja...a tata ako i kad se sjeti
 4. Predmet je bio vidljiv na e-oglasnoj ploci suda. Sad ne mogu pronaci u e-predmeti slucaj. Ima li netko informaciju kako provjerit stanje predmeta. Jer pozivom u pisarnicu suda, receno mi je da je zalba tribala doci i mom odvjetniku ( ali nije)
 5. Suprug se zalio na iznos alimentacije, kao i zaostatke koje mora podmiriti (24 mjeseca). Koliki je razuman rok (praksa) za rijesavanje predmeta/zalbe koji se odnosu na alimentaciju.
 6. Ali meni je to na neki nacin zapostavljanje djeteta... Zar nije jasno da dijete treba oba roditelja ( ne samo na papiru)
 7. Odmah da kazem.... ja zelim da moje dijete vidja svog oca. Zelim cak i vise nego sto je to u presudi odredjeno. Nikad se nebi protivila da provedu druzenja i tijekom tjedna, dapace bilo bi mi drago. Medjutim, otac mog djeteta rijetko kad dodje po dijete. Uvijek su to neki izgovori ili da mi provedemo vikend kod kuce cekajuci ga. Umorna sam od forsiranja susreta i objasnjavanja koliko su djetetu potrebna oba roditelja. I kad se dogodi da dodje po dijete...odvede ga u babe i tamo ostavi a tata obavlja svoj zivot ,... bez njega Sad moja pitanja: -koliko dugo moram cekati da otac dodje po dijete (cijeli vikend?) - da li je to zanemarivanje? - kome da se obratim... i imali svrhe, jer to je tuzno da moram prisiljavati oca na susrete.
 8. Vec 2 godine traje postupak razvoda. 21.02 bit ce donesena sudska odluka. U cijelom periodu nisam dobivala novcane uplate od supruga. Sad moje pitanje: da li mogu pokreniti ovrhu priko fine/poslodavca odmah 21.02(tj kad bude pravomocni), ili moram pokrenit sudski spor zbog ovrhe?...koji ce trajat opet godinama?
 9. Moja radna sposobnost je smanjena za 30 posto. da li to igra ulogu kod odredjivanja iznosa almentacije? Jer ipak nisam vise sposobna toliko radit koliko bi htjela.A otac , koji treba placati uzdrzvanje tvrdi da ja i dalje mogu raditi te da nece vise od minimalca uplacivati? Hm, a bili smo se dogovorili "usmeno" da ce razvod ici sporazumno
 10. Povratkom s posla kuci u prometnoj nesreci sam nastradala. Procijena je 25 posto. Da li moj poslodavac ima pravo na povlastice ako ostanem u radnom odnosu...i sto ja imam od tog postotka?
 11. A kako da saznam jesam li osigurana ako mi poslodavac ne zeli odgovoritit'
 12. Dobro, malo mi je jasnije. Ali sad dolazi moje glavno pitanje. S obzirom da se radi o prometnoj nesreći, koja je priznata od strane hzzo-a kao "ozljeda na radu", da li imam sva zakonka prava na potrazivanja. Te, sam kontaktirala direktora svoje firme te upitala. da li sam bila osigurana u vrijeme nesresce. međutim odgovor i nisam dobila. Po kojem zakonu firma je duzna osigurati radnike. Tj da li uopce mora ili je to samo dobra volja?
 13. čitajući stranice hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, nisam uspijela zakljuciti da li ja imam pravo na invalidsku mirovinu...pa molim za pomoč Situacija je sljedeca: sa 28 godina doživjela sam ozljedu na radu, invaliditet je oko 40 %. već sam 2 godine na neprekidnom bolovanje a imam 10 godina radnog staža. Zaista sumljam da cu biti uskoro radno sposobna. Tako da me zanima, na gore navedene informacije da li imam pravo na inv. mirovinu. Te koliki bi to iznos bio. Zahvaljujem unaprijed
 14. Mislim da je tu doktorica opce prakse zakazala. Tj napravila ogromnu pogresku
×
×
 • Napravi novi...