Jump to content

LZN

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Kupio sam eksterni hard disk, Seagate, preko aukcije za koji sam dobio pravovaljani račun i jamstvo od zastupnika firme hdd-a. Ta firma je u medjuvremenu propala (ne mogu stupiti u kontakt s njom). Poslao sam upit u vezi reklamacije zastupniku firme hdd-a (Asbis iz Zagreba), uslijed čega su me uputili u "maloprodaju" gdje sam kupio hdd. Nakon što sam ih obavijestio e-mailom da s "maloprodajom" ne mogu stupiti u kontakt, stavljen sam na "ignore". Pomozite, hvala.
  2. U naseljenom mjestu sam pretekao vozilo, koje se kretalo 20-30km/h, dozvoljenom brzinom do 50km/h, preko isprekidane linije, ne ugrozivši nikoga pritome, 30-50m metara prije pješačkog prijelaza. Policijsko vozilo skrenulo u "moju" ulicu meni u susret, iz ulice koja je siječe, nakon čega me je zaustavila, Policija. Imaju svjedoka, vozilo koje sam pretekao, ja nemam. Ktomu još nisam imao ni zavezan pojas, navodno. Čl.74.st.1 u vezi s čl.74.st.2. i čl.163 st.1 u vezi s čl. 163. st. 8. ZSPCa. Naknadno dobio OBP s iznosom kazne od 2500kn. Što činiti? Poricati sve, ili "plakati" u Prigovoru? Hvala na savjetima.
  3. "2. ...koji pismeni dokaz (o lošem imovinskom stanju i minimalnim prihodima) priložiti uz Prigovor?" Je li dovoljna Platna lista od zadnjeg mjeseca npr.? Ne razumijem se baš po tom pitanju. Hvala!
  4. Prijatelj bi trebao platiti 1000kn zbog neispravnog svjetla i tahografskih traka na službenom kamionu. Napisao bih prigovor u kojem priznaje krivicu,..., a na temelju minimalnih prihoda i lošeg imovinskog sam mislio zamoliti sud da mu barem smanji kaznu, ako ne i samo pismeno upozori? 1. Je li mogu uopće tražiti samo mjeru pisanog upozorenja ako je slučajno imao ove godine prekršaj, manji? 2. Je li moram i koji pismeni dokaz (o lošem imovinskom stanju i minimalnim prihodima) priložiti uz Prigovor? i 3. Može li mu to žena "izvaditi", bez njegovog prisustva, budući da je on 95% vremena na putu? Zadnji dan za predaju Prigovora je u ponedjeljak 8.11., zato bih molio za savjet u tom roku. Hvala unaprijed!
  5. Mislim da "dobrotvornog rada" više nema po novom zakonu. "adresirano prekrsajnom sudu, putem prometne policije..."
  6. Tih 100kn su sudski troškovi ili je "opomena" = 100kn + sudski troškovi (koji će doći)?
  7. Što se konkretno podrazumijeva pod "velikom sramotom tog člana obitelji", ako već nije i to navedeno?
  8. Hvala Vam još jednom na iscrpnim odgovorima. Izgleda da sam se opet krivo izrazio ili sam pak opet, krivo shvaćen. Nisam ni napisao da je to bio "uspjeh", ali ipak možda i je, kad malo bolje razmislim, jer sam "pisanjem prigovora" saznao puno zanimljivih i korisnih činjenica za ubuduće, što za mene tako i za moje bližnje. Btw, jedino sam platio pisma s povratnicom, a put i ostalo navedeno mi je bilo usputno, službeno. 1. "Imam pravo predstavke na rad policije"? A to znači, laički rečeno, da sam trebao napraviti u PP tada ili kasnije, što konkretno? Da zaključim, ako sam dobro shvatio. Ipak je postojala jedna od opcija da u navedenom slučaju, nakon napisanog Prigovora, me ne pozovu na sud, već dobijem opomenu od strane P. suda pisanim putem, odnosno ne platim ni kune za kaznu ni za troškove suda, osim preporučenog pisma s povratnicom?
  9. Desila mi se identična situacija kao i Adokipu tjedan-dva ranije, nakon čega sam se malo "obrazovao" na ovom i drugim forumima ne bih li našao neku "kvaku" da ne platim kaznu, naravno. Budući da nisam kažnjavan proteklih par godina napisao sam Prigovor u kojem se može zaljučiti da priznajem krivicu uz napomenu da nisam sklon brzoj vožnji, a ktomu sam još i izvanredni student. Zamolio sam "izricanje mjere usmenog ili pisanog upozorenja" (Čl. 294 ZOSPC). Prigovor sam napisao u tri primjerka te priložio Potvrdnicu o studentskom statusu koje sam naslovio Prekršajnom sudu putem Policijske postaje policajca koji me zaustavio. Odnio sam Prigovor direktno u navedenu PP, ali mi nisu htjeli na treći (moj) primjerak dati nikakav pečat, kao dokaz da sam prigovor predao u navedenom roku uz priču "da se neće to nigdje izgubiti i da oni to ne daju" pa sam zbog toga Prigovor (u dva primjerka) poslao preporučeno (s povratnicom). Nakon tjedan sam dobio poziv za Prekršajni sud, a prije par dana Presudu u kojoj su mi smanjili kaznu s 500,00 na 300,00 kuna s dodatnom uplatnicom za trošak postupka od 100,00 kuna. Zanima me: 1. Zašto mi pečat nisu udarili na treći primjerak Prigovora u dotičnoj postaji (na moje naknadno inzistiranje)? 2. Zašto mi nije izrečena od strane policajca, odnosno je li mi uopće mogla bit izrečena mjera pisanog ili usmenog upozorenja od strane Prek. suda, iako sam imao sve uvjete (nisam kažnjavan protekle tri godine)? 3. Budući da nisam dobio uplatnicu za zamjenskih 300,00 kn, da je sam ispunim i napišem identičan Broj računa primatelja (isti su)? Što je s Pozivom na broj odobrenja (različiti su)? 4. Pitanje za Potpeticu, "...Može se napisati prigovor na način da se u njega napiše bilo što, a što predstavlja poricanje prekršaja. Bit će te pozvani na sud što kaznu uvećava za sudske troškove..." Iz Prekršajnog zakona: "Osnove zbog kojih se prigovor može podnijeti Članak 237. (1) Prigovor se može podnijeti zbog: 1. poricanja prekršaja 2. izrečene odnosno primijenjene prekršajnopravne sankcije, oduzete imovinske koristi ili određenih troškova u povodu izdavanja prekršajnog naloga. (2) Ako se prigovor podnosi iz osnova stavka 1. točke 2. ovoga članka, podnositelj treba obrazložiti prigovor i podnijeti dokaze o činjenicama na kojima temelji prigovor." Zašto sam pozvan uopće na sud, ako nisam poricao prekršaj, dapače? 5. Jesam li morao nasloviti Prigovor na obližnji Prekršajni sud od navedene Policijske postaje ili sam mogao i na svoj "lokalni" sud 50-ak km dalje, u svom gradu putem iste PP? Htio sam podijeliti svoje iskustvo na tu temu, i zahvaliti Vam na eventualno odgovorenim (nekome jednostavnim) pitanjima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija