Jump to content

domm-woo

Korisnik
 • Broj objava

  39
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. ne možete se žalit što je naplaćeno je naplaćeno, morate se prijavit fini kako bi vam fina dala nalog da vam banka otvori poseban račun na koji ćete primat primanja izuzeta od novčane ovrhe, ukoliko to ne učinite primanja će vam biti i dalje nedostupna dok se dug u potpunosti ne podmiri!
 2. Pozdrav, Uzeo sam MAXtv promotivno na 3 mjeseca 19.05.2009. Te sam ga nastavio koristit i nakon 3 mjeseca. Sada mi više ne treba jer sam se preslio u drugi grad ovo koristim samo vikendom. Kako sam ga nastavio koristit "automatski" su me obvezali ugovorom na 24 mjeseca te sada ne mogu raskinut ugovor bez penala. Pisao sam prigovor u kojem sam se pozvao na zakon o zaštiti potrošača čl. 32 i 34 gdje piše da se korisnik mora pismeno obavijestiti o sklapanju ugovora inače ukoliko nije obaviješten može raskinut ugovor bez penala. Dobio sam odgovor od t-com-a u kojem odbijaju moj prigovor te se pozivaju na to kako je t-com "informirao putem promiđženog materijala, javnih glasila i t-portala o uvijetima promotivne akcije." Molim vas pravnu pomoć imam rok od još nekoliko dana da se ponovo žalim povjerenstvu za pritužbe u drugostupanjskom postupku. Molim savjet što da napravim sljedeće. Hvala
 3. domm-woo

  Croatia osiguranje

  vjerovatno se radi o kreditu za motorno vozilo
 4. domm-woo

  Zastara

  Opći zastarni rok je 5 godina.
 5. domm-woo

  t mobile

  pišite prigovor
 6. di su prava onih kojima ste dužni i koliko su oni morali čekat da dođu do svojih potraživanja? Fina će vam dodjelijit finanacijskog savjetnika koji će raspolagat s vašim sredstvima budući da vi za to niste sposobni!
 7. Tipičan problem nas Hrvata. Svi tražimo neka svoja prava krivimo sustav i kad zapnemo u probleme svi su nam krivi, vlada, država, sabor itd. Nitko ne želi krenut od sebe, samo da se preispita jel se morao dovest čovjek do te situacije da mu sada bude blokiran račun? Na što je mislio cijelo ovo vrijeme dok se kamate i troškovi ovrhe gomilaju? Netko traži svoja potraživanja isto kao što bi vi tražili svoju plaću da je niste dobili. S ovakim stavom neće niti nam treba biti bolje kad ne znamo krenut sami od sebe i prvo počistit ispred svoga praga!
 8. ljudi morate biti svjesni svojih dugova, oni će doći na naplatu kad tad i neizbježni su, što više razvlačite to će te veće kamate i troškove platit. Što se tiče posebnog računa sami ste obvezni prijavit fini kako bi ona dala nalog banci da vam otvori poseban račun za sredstva koja su izuzeta iz naplate ovrhe!
 9. moj vam je savjet ukoliko vam roditelji imaju mogućnosti pomoći na taj način da podignu ponuđeni kredit kako bi vi platili svoje dugove te dalje novonastali dug vratite roditeljima obročnom otplatom, rodtielji nisu banka i lakše je dogvarati sa njima. Na ovakav način koji vi svojevoljno radite banka neće pristat a i vama će to ići najviše na štetu jer postoje rokovi a vama se cijelo vrijeme obračunavaju kamate na taj način vašom trenutnom otplatom po 400 kn ćete tek podmirit kamate i nešto sitno glavnice. Budite razumni i prihvatite rješenje koje vam se nudi.
 10. domm-woo

  blokada

  "Od 01.01.2011., ovrha na novčanim sredstvima fizičke osobe - ovršenika provodi se na novčanim sredstvima po svim računima i oročenim novčanim sredstvima u svim bankama, prema OIB-u ovršenika, bez njegove suglasnosti i bez obzira ako u osnovi za plaćanje nije određena ovrha na novčanim sredstvima po svim računima i oročenim novčanim sredstvima. Da se ne bi provodila ovrha i nad primicima i iznosima koji su zaštićeni od ovrhe, sam građanin je u obvezi obavijestiti Financijsku agenciju, koja će dati nalog banci da otvori poseban račun. Na taj račun će poslodavci i isplatitelji ostalih primitaka uplaćivati odgovarajući iznos plaće i ostalih primitaka nad kojima se ne može provoditi ovrha, kojim sredstvima će fizička osoba moći slobodno raspolagati."
 11. prvo i osnovno kada dođe račun poslati prigovor na račun u navedenom roku. Ukoliko t-mobile odbije prigovor i zatraži naplatu, prvo što će biti je isključenje usluge i raskid ugovora (ukoliko je potpisan na određeno razdoblje) te dalje sljedi naplata ovrhom (od 01.01.2011. ide ovrha nad novčanim sredstvima fizičke osobe, može se vršit ovrha tekućih, žiro račun, štednji i svega ostalog što posjedujete u banci) ukoliko se tu ne naplati, naplatit će se prvom mogućom prilikom, ukoliko steknete vlasništvo nad nečim ili počnete radit, naravno uvećano za troškove ovrhe i kamate! Inzistirajte na prigovorima po računu da vam se umanji dug za koji smatrate da ne morate platit (iako su vam osnove jako mršave), ukoliko to ne uspijete zatražite obročnu otplatu duga.
 12. Ne možete prenosti vlasništvo automobila koji na sebi ima teret. Dok se dug banci ne isplati u cijelosti i fina ne skine zabranu prijenosa vlasništava nemoguće je prenjet vlasništvo nad automobilom! E sad ne znam dali postoji kakva opcija banke da cesijom vi preuzmete preostali dug pa da banka time odobri prijenos vlasništva na novog dužnika!
 13. domm-woo

  Rtv pristojba

  A tko te je uvjerio da moraš plaćati? Da pogodim - njihova špija-inspektor! Pa plaćaj onda. jel znate kakav je postupak nakon što zatražim odjavu rtv pristojbe? na toj lokaciji imam maxtv, da li dolazi inkasator ili tko već u kuću provjeravat ili pečatiti?
 14. sve glasi na zakonskog nasljednika i on je potpisao ugovor, jer je linija prije smrti ujaka glasila na njega!
 15. Pozdrav! Zanima me da li postoji kakav način da raskinem ugovor sa t-comom bez penala? Radi se o tome da sam uveo maxtv i adsl uz ugovor na 2 godine. Međutim ujak koji je boravio u toj kući gdje je uvedena usluga je nedugo nakon toga umro i sad tamo nema više nikoga osim što ja dolazim vikendom a moram plaćat pretplate oko 250 kn! Do kraja ugovora mi je ostalo za adsl 11 mjeseci a za maxtv po mojem 5 mjeseci a po njima 7 mjeseci. Što se tiče maxtv-a rekli su mi da sam instalirao neku dodatnu opremu i da mi je zato produžena pretplata a ja nemam pojma kakava oprema ni o čemu se uopće radi! Kad sam ih prvi puta zvao rekli su 5 a drugi put 7! E sad koliko točno ne znam ni sam, uglavnom maxtv je uzet u 6. mjesecu 2009. po 1 kn za prvih 6 mjeseci, kao neka akcija! hvala
×
×
 • Napravi novi...