Jump to content

naturalka

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ovako, suprug ima nekoliko ovrha zbog kojih mu je blokiran račun i skidaju mu svaki mjesec, ali ima još neke dugove koji nisu još došli na ovrhu. Postoji jedan dug HZZO-u za koji je dolazio račun par puta. Jednom je došlo da je ta ovrha obustavljena (šta to znači???) i sad je došla obavijest da će doći praviti popis pokretnina. Zašto plijene pokretnine ako radi i mogu se naplatiti s računa? Može li se to još uvijek platiti, to čak nije ni neka velika cifra? Taj poziv izgleda kao da mu fali neka rečenica. Ima točke I i II i onda fali broj III i pola rečenice a ostatak rečenice kaže "117,30 Kn na račun ovog suda br...... s pozivom na br.... jer će se u protivnom postupak obustaviti". Taj dio mi nije jasan, jel to mi trebamo platit tu cifru i zar mi ne želimo da se obustavi? I šta treba pisati na početku??? A drugo pitanje (pošto ga čekaju i neke veće cifre), što nam mogu uzeti, i mogu li uzeti moj auto???Unaprijed hvala!
  2. 173.1. očito spada u vrijednosti zaštićene međunarodnim pravima, a izmjena tog zakona se očekuje tek početkom sljedeće godine??? nudi mi se posao ali ga onda ne smijem prihvatiti dok ne prođe rehabilitacija ili dok se ne izmjeni zakon, ili ta izmjena zakona se neće odnositi na mene?
  3. Članak 106. (1) Radni odnos u školskoj ustanovi ne može zasnovati osoba koja je pravomoćno osuđena za neko od kaznenih djela protiv života i tijela, protiv slobode i prava čovjeka i građanina, protiv Republike Hrvatske, protiv vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom, protiv spolne slobode i spolnog ćudoređa, protiv braka, obitelji i mladeži, protiv imovine, protiv sigurnosti pravnog prometa i poslovanja, protiv pravosuđa, protiv vjerodostojnosti isprava, protiv javnog reda, protiv službene dužnosti, osim ako je nastupila rehabilitacija prema posebnom zakonu Možete li mi molim vas tumačiti na koja se kaznena djela ovo odnosi?
  4. Zanima me da li sam dobro shvatila, ako sam ja bila kažnjena kaznom zatvora od 7 mj, od trenutka završetka te kazne treba proći 3 godine i onda mi se to automatski briše, ili se to odnosi samo na mlađe do 21 god??? Potvrdu "o nekažnjavanju" sam već vadila, dobila sam ju.
  5. Smijem li otputovati na ljetovanje u inozemstvo ako moram na izvršenje kazne zatvora u listopadu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija