Jump to content

VisMaior

Korisnik
  • Broj objava

    34
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Ja na vašem mjestu ne bi platio kaznu, nego tražio sudsku opomenu. Policajac nije smio ući u stan bez pisanog sudskog naloga. Svi dokazi koje tako prikupi su nezakoniti.
  2. Što se imaš vrijeđati samo zato jer ti je netko napisao nešto suprotno tvojoj tvrdnji koja nema nekog smisla s gledišta prava i pravde. I naravno, da se odma čovjek nađe uvrijeđen jer mu taština ne dopušta da itko drugi ima pravo. 1. Ja nisam niti rekao da se o ukusima raspravlja, niti sam o njima raspravljao. 2. Što se tiče kriminaliteta, prema statistikama DSZ do 2007. stopa kriminaliteta u RH je ispod prosjeka ostalih država. 3. Zastara je barem još uvijek prema pravnoj dogmatici norma tehničke naravi. Ja se slažem da onim zakonima koji nisu u skladu s moralom nije mjesto u primjeni. Ali neka područja prava izrazito nisu povezana s moralom poput nekih normi prava trgovačkih društava. Stoga je i sa stajališta pravne dogmatike, i sa stajališta pravde i morala, zastara još uvijek instrument tehničke naravi ili tzv. moralno neutralna norma. To što si ti naveo nezastarjevanje privatizacijskog kriminala jest samo izninimka u RH koja potvrđuje pravilo. 4. To što je tebi pravedno da se nekog goni nakon 50 godina jer je zapalio 1 "joint" marihuane je vrlo diskutabilno po pitanju što tebi znači pravednost, jer se većina ne bi složila s tim... 5. Sad bi ti reko što si moš s tim "Rasprava završena" jer upravo tako govore starosjedioci Sabora (znaš tamo gdje se zakoni "kroje") koji misle da su popili svu pamet svijeta, a ni ti im nisi po svome stajalištu puno dalji.
  3. Raspravljati o zastari jel pravedna ili nepravedna je besmisleno. To je isto kao raspravljati o ukusima. Zastara je jednostavno institut prava, što postoji u svim pravnim sustavima, koji jednostavno služi da bi se osigurala bolja pravna sigurnost. A što je pravna sigurnost bolja, bolje je i nama. Stoga, zastaru ne treba tako tumačiti kao ti gore. Najbolje će pokazati to jedan primjer: Zamislimo da je čovjek uzgajao marihuanu 1980. godine. 2005. godine policija mu pokuca na vrata i privede ga jer je uzgajao travu kad je imao tamo neke 1980., pokrene se kazneni postupak, i recimo da on bude osuđen na zatvorsku kaznu od 1 godine. Baš da bi se sprječile takve stvari postoji zastara.
  4. Što ako sud donese presudu, ali on nije mjesno nadležan? Npr. Ja živim u Virovitici, počinim prekršaj u Zagrebu, te na Obvezni prekršajni nalog podnosim prigovor Prekršajnom sudu u Zagrebu putem PP u Zagrebu.
  5. »Nogostup« je posebno uređena prometna površina namijenjena za kretanje pješaka, koja nije u razini s kolnikom ceste ili je od kolnika odvojena na drugi način.
  6. Otkad je u RH zabranjeno konzumiranje alkohola? Remećenje javnog reda i mira - po kojoj osnovi? Moje mišljenje je da nema osnova za nikakvu kaznu, jer niste ništa ni učinili osim ako niste nešto prešutili u postu. Osim toga s 1.42 promila čovjek je još uvijek u kolko-tolkom svjesnom stanju.
  7. Po mojem osobnom mišljenju, mislim da bi to bilo dobro istraživanje za neki kratak esej ili stučni rad. Ako imaš para piši da vidi šta će biti. U svakom slučaju javi kada presuda dođe (ako opće dođe do pokretanja postupka).
  8. Moje je mišljenje da krivica ne može biti 100% vaša budući da se ovdje radi o propuštanju dužne pozornosti s obje strane. Ali isto tako, budući da je bio mrak, vaša nepažnja odn. propust je daleko teži od druge strane.
  9. Da na običnoj, klasičnoj kući je s vanjske strane umetnuta u zid mala trafostanica, odnosno svi "kablovi i žice" iz cijele ulice se spajaju u mojoj kući. I recimo kada klincima zapne zmaj gore u žice, cijelom naselju nestane struje i oni dođu kod mene to popravljat.
  10. Bolje je ne imati, nego imati i nagađati jel štetno ili nije. Ak je nemaš ne trebaš time ni opterećivati... Ja imam sličan problem, kod mene je trafostanica ugrađena u kuću, negdje otprilike 1993. godine, bez pristanka na to. Jel mi može netko napisati točno članke i zakon, koji su pravna osnova za pokretanje tužbe.
  11. Netko je editirao naslov, ali je slučajno i post editirao, tako da nije postavljeno potpuno pitanje. Može li se prekršajni nalog poništiti ako policajac pogriješi u postupanju, odn. prekrši jednu od gore navedenih ili sličnih normi o postupanju.
  12. Može li se prekrš. nalog poništiti ako policajac pogriješi? Recimo ukoliko zaustavi vozilo na neprikladnom mjestu opasnome za zaustavljanjem, ili ako nema uključeno rotacijsko svjetlo, ili ako unese krivi podatak u Prekršajni nalog tipa kriva ulica, nečitko napisano... Svaki komentar o sličnoj situaciji dobro došao...
  13. Pa na prekršajnom nalogu piše gdje si zaustavljen, nadalje, trebao bi postojati plan policijske postaje, pa čak bi trebao postojati i dnevni plan - znači policajac ne određuje diskrecijski na kojem će mjestu biti. Što se tiče ovih dokaza, ak ti zatražiš neko vještačenje, tko onda to plaća?
  14. Zašto sud ne bi prihvatio te fotografije kao valjane dokaze? Ispravite ak griješim, ali prema načelu slobodnog sudačkog uvjerenja, sudac nije vezan nikakvim zakonskim pravilima, osim onih odredbi o nezakonitim dokazima kojima se zadire u temeljena ljudska prava. Ovdje se radi o javnoj površini.
  15. Za Zagreb je to upravno tijelo Grada Zagreba nadležno za gradnju i održavanje objekata. Ipak, ne radi ono to izravno, nego preko javnog natječaja se izabere izvođač radova, te onda on gradi. Taj izvođač radova mora biti specijaliziran za takve poslove, što znači da ima stručnjake za cestovni promet koji vjerojatno određuju kako će znakovi biti postavljeni.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija