Jump to content

Bymbo

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pa kakve veze ima služnost prolaza sa izvlaštenjem??? Blacky, ako je tvoj otac da JANAF-u služnost prolaza i ta je služnost zabilježena u z.k. onda ona traje dok se JANAF tog prava ne odrekne ili takva služnost izgubi smisao (pravno gledano). Odgovor na drugo pitanje je da oni smiju se koristiti pravom služnosti, a ako im tvoj otac to zabrani, mogu pokrenuti postupak pred sudom i sigurno će ga dobiti.
  2. Mislim da to ipak nije valjan jer ponuda sama po sebi ne obvezuje, a još manje izdavanje fakture. Ugovor je prefektan suglasnošću volja ugovornih strana, a među odsutnima, primitkom prihvata od ponuđenog. Ako je cesus već u nekom ugovornom odnosu (usmenom ili pismenom) sa cedentom, onad nema mjesta ponudi jer sklapanjem ugovora (napominjem: usmenog ili pismenog) ponuda izlazi iz ugovornog odnosa. Također napiminjem da cedent odgovara cesionaru za veritet i bonitet u slučaju ustupa nedospjelih tražbina.
  3. Bymbo

    ugovor

    Sporazumni raskid ugovora o radu možete napisati tako da u uzglavlju navedete imena ugvoronih stranaka zatim u nastavnim člancima opište od kada ste zaposleni i na kojem radnom mjestu te s kojim danom radni odnos prestaje temelejm ovog sporazuma. Nadalje sporazumo definirate godišnji odmor, zaostale isplate odnosno eventualna prava i obveze i to je to. Ako ima problema pošaljite mi privatnu poruku, pa ću Vam poslati neku šprancicu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija