Jump to content

Kloden

Korisnik
  • Broj objava

    24
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na odgovoru. Na trgovackom sam. Da, to se cini ok, ali sam mislio da nisu mozda uvjetovali nekom godinom kao krajnjim rokom do kojeg se to moze uciniti za "stare" postdiplomante. A postoji li mogucnost da se magistrira i doktorira po starom?
  2. Kakve su uopce mogucnosti nastavka doktorskog studija nekog tko polozi sve ispite po starom posljediplomskom? MOze li se nastaviti doktorski studij bez pisanja i obrane magisterijskog rada, vec polaganjem dodatnih ispita i pisanjem disetracije? Ima li kakvih vremenskih ogranicenja za upis doktorskog studija za "stare postdiplomce"?
  3. Huh, nije me poduze bilo ovdje. Nadam se da ste svi zdravo i dobro. Mislim polagati pravo industrijskog vlasnistva. Ima li tko kakvih korisnih savjeta, informacija? Ili da mozda izaberem koji drugi tzv. izborni predmet?
  4. U nekim zakonskim odredbama, recimo vezano za postupak o donosenju odluke o zabrani susreta i druzenja s djecom i nekim slicnim postupcima (dakle oni iz mjera za zastitu interesa djece oko cl. 100 i dalje ObZ-a), nije izricito navedeno da se radi o izvanparnicnom postupku,iako su kreatori tog zakona u komentaru istog to naveli. Cak i u novoj knjizi Obiteljskog prava. Dakle jesan je stav pravne doktrinei toga sto je bila intecija kreatora zakona. Ali mozes se slikati. Sud koristi taj, rekao bih previd zakonodavca, i konvertira izvanparnicni u parnicni postupak, jer mu je to u interesu buduci onda ne mora ex offo utvrdjivati cinjenicno stanje... Zalbe na takvo rjesenje suda redovito potvrduje Zupanijski. KAva su vasa iskustva kolege?
  5. Postupak za lisenje roditeljske skrbi, kao i drugi postupci iz sfere zastite dobrobiti i interesa djeeteta su hitni, i trebaju biti brzi. Iz prakse znam da uglavnom ne traju duze od pola godine. Ali ovdje moze biti (i biti ce) vremenska zavrzlama s obzirom da je on u SAD-u. Kod promjene prezimena djetetu, koliko se sjecam, Centar za socijalnu skrb daje suglasnost onda kad jedan od roditelja ne zeli pristati na to. I moram vam reci da bi pravnik doista trebao saslusati (ako moze) tu drugu stranu. No vasa situacija je "specificna" jer je otac u SAD-u.
  6. Zoki, nazalost ne mogu ti pomoci. Ucim medjunradno pravo placanja. Usporeno s obzirom na nedostatak vremena, a kako cujem Vukmir je detaljan.
  7. Jako ugodno je bilo, svakako preporucam i ovaj ispit. Svima zelim sve najbolje povodom blagdana...
  8. Uzvracam cestitkom kolegice! Mozda, ako se u doglednoj buducnosti odlucim za taj predmet, mi ponovno das savjet.
  9. Polozio sam MPP. Jos jednom hvala na "uputstvima", koristila su. Ovaj izborni predmet preporucam kolegama - profesor Sajko je sasvim u redu, ispit nije obiman... Slijedeci tjedan Osnove racunovdstva, bas me zanima kako ce to izgledati s obzirom da je to ipak nesto drugcije, ali se svejedno nadam da cu i za OR moci kazati ovo sto i za MPP.
  10. Thanks. Kako si se dogovorila s profesorom za termin ispita iz osnova racunovodstva? Zvala si ga na ekonomski?
  11. Cestitam! Kad usporedis ova 2 ispita, koji ti je tezi (ili laksi)?
  12. Hvala again. Poceo sam citati tu knjigu. U nekim dijelovima je zanimljiva, cak i korisna. Samo se nadam da se ne cjepidlaci na onim definicijama...
  13. Hvala i tebi. Nego, jedna stvar me muci. Imam ovdje knjigu "Racunovodstvo", plavo bijela, izdanje RRiF-a, 2003, Zagreb, grupa autora Gulin, Spajic, Spremic, TAdijancevic, VAsicek, ZAger, Zager; po sadrzaju bih zakljucio da govori o osnovama racunovodstva, ima 500 i nesto strana. Imam popis knjiga RRiF-a iz 2003, i za knjigu Osnove racunovodstva navodi se da je autor Robert N. Anthony. Da nije mozda ova knjiga Racunovodstvo ta koju trebam? Sa 231. stranom pocinje 4. dio knjge - Racunovodstveno pracenje tipicnih poslovnih dogadaja.
  14. Nisam jos. Ljeto me omelo (u pozitivnom smislu), pa sam ucenje prepustio jeseni i zimi. Knjiga dakle. Znas li mozda tko je autor? Kokurencija. Ono, rekoh. potpore su dosta vazne i ne vjerjuem da ce te to pitanje izbjeci - sto su, 5 osnovnih kriterija... To je koliko se sjecam pitao Petrovic pitao mene vezano za potpore. ZZTN me takoder pitao, ne mogu se sad konkretno sjetiti sto me pitao, mislim nesto vezano za monopole i zlouporabe valdajuceg polozaja. Nije velik zakon, pa ga nauci, s naglaskom na oblike narusavanja trzisnog natjecanja, dakle onaj prvi dio. Ispit nmije trajao dugo, kojih 15-ak minuta. Doduse, prosao sam j i one druge izvore sto sam ih naveo, ali tek toliko da znam o tome nesto reci, ne u tancine. Mislim da se ispita ne trebas bojati ukoliko ces ici kod Petrovica, jer je bio sasvim korektan. Potpore i ZZTN su osnova. Ovo ostalo je vise manje nadogradnja na "temu".
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija