Jump to content

flesh

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    flesh je reagirao na Željac047 u Ovrha HT-a za račune iz 2003. g. - Zastara sudskog rješenja ?   
    Svakako neka piše prigovor (žalbu) na to Rješenje i nek se pozove na zastaru, naravno, ako prigovor bude usvojen morat će tražiti povratak obustavljenih joj sredstava (alimentacije i dječjeg doplatka) koja su, sukladno OZ, izuzeta od ovrhe...
    Kao što Vam savjetuje i poštovani bovu, odmah neka u FINI otvori zaštićeni računa, tzv. račun 35, kako joj i nadalje nebi ustezali alimentaciju i dječji doplatak..
  2. Hvala
    flesh je reagirao na Željac047 u Ovrha HT-a za račune iz 2003. g. - Zastara sudskog rješenja ?   
    Može i na jedno i na drugo, ako je bila neuredna dostava, onda je vjerojatno došlo i do zastare, tu nema što "fulati"..
  3. Hvala
    flesh je reagirao na Matrix u Ovrha HT-a za račune iz 2003. g. - Zastara sudskog rješenja ?   
    U zastari bi sigurno bio kada bi tijek zastare promatrali od 06.09.2005.godine kao danom donošenja rješenja,međutim treba istaknuti da tijek zastare u ovom slučaju počinje od dana kad je isprava/rješenje steklo svojstvo ovršnosti,a to znači da je isprava prethodno trebala steći pravomočnost a koja nastaje kad je rješenje zakonito dostavljeno i kad protekne rok za podnošenje pravnog lijeka,no i nakon pravomočnosti rješenje još uvijek nije steklo svojstvo ovršnosti,ovo iz razloga što isto pored usvojenih ovršni radnji na prijedlog ovrhovoditelja u sebi sadrži kondemnatorni dio kojim se prethodno nalaže ovršeniku da u roku od 8 dana izmiri tražbinu prema ovrhovoditelju/vidi odredbe čl.41 st.2 točke 1 OZ,što će reči da tek nakon proteka tog roka isprava stječe svojstvo ovršnosti,kad počinje i tijek zastare ovršne isprave.
    Gledajući navedeno i konkretnih trinaest dana nakon proteka 10 godina,sam mišljenja da se isti dani nemogu uklopiti u vrijeme od donošenja rješenja do nastupanja njegove ovršnosti,odnosno do dana od kojeg počinje tijek zastare ovršne isprave.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija