Jump to content

BlackQueen

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je BlackQueen objavio

  1. Iako dug u ovom trenutku još ne postoji? Koliko sam shvatila, tek "izgleda" da će kćer izgubiti radni spor, još nije (u trenutku pisanja). Pa ako bi darovala nekretninu majci, sud bi uvažio da je ona mogla pretpostavljati da će nastati neki dug i brže bolje se riješila nekretnine? To je zanimljivo.
  2. A postoji li zakon koji bi sprečavao da (u ovom slučaju) kćer jednostavno pokloni tu nekretninu natrag majci? Da se ne komplicira po sudovima i opoziva dar, a obje su suglasne oko prelaska dara natrag prvobitnom vlasniku?
  3. Ova tema i mene zanima, jer imam sličan problem. Naime, postoji li zakonom određena udaljenost od kuće do kuće (radi se o samostojećim objektima na selu)? Da malo elaboriram, kuću do moje vikendice je prije par godina kupio mladi par s tada jednim djetetom. Dotična kuća je bila sagrađena kao vikendica, mala pitoreskna planinska kućica s kosim krovom. Na šta je novi susjed počeo dodavati prostorije, šupe, nadograđivati bez ikakvog reda i pravila i zaista ne pretjerujem kad kažem da taj njegov objekt liči više na cigansku čergu nego na kuću koju je kupio, plus što on u toj kući i živi, a ne koristi je kao prijašnji vlasnici za vikendicu. Tim nadogradnjama se i sasvim približio svojoj međi (ogradi), te time i našoj vikendici, pa je sada njegov istočni zid manje od 2 metra udaljen od našeg zapadnog. U međuvremenu je također nakotio četvero djece i 3 psa, doveo i svojeg oca i sve to nagurao na površinu okućnice od kojih 400-tinjak m2. U praksi to izgleda tako da, ako želimo jesti na terasi, dotična obitelj nam gleda ravno u tanjur i broji što smo pojeli. Djeca se deru, psi laju, tako da umjesto užitka boravka u prirodi svaki put kad dođemo tamo doživljavamo stresove. Da ne spominjem to što je njihovim useljenjem i naša kuća izgubila na vrijednosti, pa ju ne možemo niti prodat za neku pristojnu cijenu, potencijalni kupci se okrenu na peti kada vide susjedstvo. Svaki razgovor sa dotičnim susjedom, pokušaj dogovora je propao, on i dalje radi po svom. Došlo je čak i do toga da smo morali zvati policiju jer su posjekli stablo na našem zemljištu, pa su lagali da je to Elektra posjekla (naravno da nije), i na kraju od svega nije bilo ništa, policiji se fućka za drvo! (usput, zadržali su si i to posječeno drvo, jer im je trebalo za ogrjev). I što je najgore, još moramo strepiti da nam ne sruše kuću dok nas nema. Dakle, postoji li ikakav zakonski put da se ta situacija razriješi? Što učiniti?
  4. To da će se žalit, to mi je jasno. Koliko (a vrlo slabo) poznajem našu sudsku praksu, uglavnom se obje strane uvijek žale. No, za početak mi je najnapetije da ga puste da se brani sa slobode - postoji li za to kakva mogućnost i koji bi bio najbolji način da se to izbori? Znam da puno pitam, ali ako imate kakav savjet, bila bih silno zahvalna (ljubav, šta ćete?!)
  5. Poslat ću Vam mail (subject: nastavak dopisivanja) na adresu koja stoji u Vašem profilu na forumu. Moju ćete adresu vrlo lako prepoznati, jako je slična mom korisničkom imenu na ovom forumu. Pa kad uhvatite vremena, molim Vas da bacite pogled i date svoje mišljenje. Hvala i do čitanja
  6. Poštovani g. Davor, u svakom slučaju hvala Vam na svim odgovorima i savjetima. Biste li imali što protiv da Vam malo pobliže opišem situaciju na e-mail - ne bih iznosila cijelu stvar na javnom forumu. Vidim da baratate određenim informacijama - a znate kako se kaže - i najmanja kap pomaže!
  7. Puno Vam hvala na navedenim informacijama, pokušat ću sama nešto prokljuviti iz svega toga... Zapravo, trenutačno mi je najvažnije da ga nekako izvučemo da se brani sa slobode - kako objasniti sudu da se on ionako već bio primirio i nije radio nikakva sranja u trenutku kad je uhapšen (druko ga je "frend" kojeg su uhvatili da krade, pa da sebe izvuče doveo je mom dečku muriju na vrata, komplicirana priča da Vas ne davim...), ionako je trebao počet radit kod mame, al je ispalo drugačije. S obzirom da ukradene stvari i nisu bile nešto vrijedne, da su zatvori krcati, i da ima taj posao kod mame - kolike su realne šanse da ga puste da se brani sa slobode? I zanima me još jedna stvar - uskraćivanje prava na odvjetnika od strane policije - jel postoji neki način da se to dokaže? Znam da se policajci čuvaju jedan drugom leđa i da se u principu možemo fućkat s tim, al neke stvari su jednostavno nedopustive! Ako čovjek traži da mu se dovede njegov odvjetnik, a policija ga zato prebije - netko bi za takvo ponašanje trebao odgovarat. Treba li podnijet kakvu prijavu, bojim se da su tokom ovih mjesec dana što je u pritvoru svi dokazi (čitaj: modrice) nestali. Hvala
  8. Situacija nije baš tako jedostavna kako je opisujete, postoji tu hrpa drugih okolnosti, da ne idem u detalje. Kliknula sam na navedeni link, ali tamo ima mnoštvo tekstova, i ne snalazim se u tome baš najbolje - što da točno pogledam? A za mogućnost uvjeta na uvjet sam čula od jedne gospođe koja radi u Upravi za zatvorski sustav. Ima li netko pobližih informacija o tome?
  9. Poštovanje! Može li mi netko odgovoriti postoji li u našoj sudskoj praksi mogućnost da se nekoga ponovo uvjetno osudi nakon što je osoba prekršila uvjet (isto djelo). Konkretno, dečko mi je završio u zatvoru zbog krađe (gluposti je krao, neku hranu, tehniku... možda ukupne vrijednosti par tisuća kuna, dok vlasnici nisu bili prisutni, znači ne radi se o nikakvom nasilju ili razbojstvu), a već je imao otprije uvjet za krađu. Inače, ovisnik je, pa zato krao. Na teret mu se stavlja 3 djela, optužni prijedlog je 2 godine, u pritvoru je malo manje od mjesec dana i prva rasprava još nije održana. Njegov odvjetnik mi ništa ne govori, stalno negdje juri, tako da ne znam što namjerava. Negdje sam čula da postoji mogućnost tzv. "uvjeta na uvjet", pa me zanima je li to točno i u kojem slučaju bi se to moglo tražiti/primijeniti. Btw, u policiji su mu uskratili pravo na odvjetnika, dapače kad je tražio da mu pozovu njegovog odvjetnika još su ga i tukli, tražili su ga da potpiše priznanje pred njihovim odvjetnikom, a to nisam sigurna je li potpisao ili ne. On tvrdi da nije, ali mu je to možda bed priznat predamnom. Eto, to je situacija ukratko. Bila bih neizmjerno zahvalna kad bi mi netko odgovorio na slijedeća pitanja: 1. kako sam već spomenula - postoji li mogućnost dobivanja uvjeta na uvjet. 2. postoji li realna mogućnost da ga na prvoj raspravi sutkinja pusti da se brani sa slobode,, (drže ga u pritvoru po točki 3. - opasnost da ne ponovi djelo). Bi li pomoglo da ga se zaposli (postoji mogućnost da dobije posao u uredu kod svoje mame)? Kako je rasprava uskoro, molim što hitniji odgovor. Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija