Jump to content

marinmazo

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je marinmazo objavio

  1. TADIJA NAŽALOST NIJE U PRAVU.JA SAM TAKOĐER U MIROVINI OD PROŠLE GODINE I TAKOĐER SAM BIVŠI PRIPADNIK SPECIJALNE. PO NOVOM PRAVILNIKU OD PROŠLE GODINE (11 MJESEC) SAMO AKO IDEŠ IZ AKTIVNE SLUŽBE U MIROVINU DAJU TI 2 ČINA GORE. PRVO SU MI ISTO DALI ČIN DESETNIKA JER NISAM IMAO DRUGOSTUPANJSKO (TRAJNO) PA SAM SE ŽALIO , SAD ČEKAM ODGOVOR. AKO ME ODBIJU MORAM IH TUŽIT JER KAD SAM ODLAZIO U 8 MJESECU U MIROVINU NA SNAZI JE BIO STARI PRAVILNIK A JA NISAM KRIV ŠTO SU DRŽALI MOJE RIJEŠENJE 5 MJESECI U LADICI.POZDRAV
  2. To sam sve napravio Plemeniti.Sad kad su vratili u našu upravu da mi ostaje čin desetnika ženska iz uprave mi je javila doma. Ona je super ženska i hoće pomoći ali oni govnari u ministarstvu izmišljaju uvijek nešto.Vama svima hvala na savjetima.Potražit ću pomoć pravnika za branitelje u našem gradu.
  3. Hvala puno na savjetu. Inače imam status dragovoljca i bio sam aktivni pripadnik specijalne kad sam prekinuo radni odnos na vlastiti zahtjev.Sad sam i sam svjestan da sam se trebao vući po bolovanjima(nažalost)pa bi dobio opću i veći čin.Ali mi nije jasno jer sam odlazio u mirovinu po starom zakonu i nisam kriv što im je trebalo godinu dana da dobijem drugostupanjsku o HRVI-u.Tebi svejedno još jednom hvala.
  4. Dragi moji prijatelji ne vrijedi se zbog toga uzbuđivati. I taj HTV je od vladajućih pa moraju prenositi samo ono što im odgovara.Oni bi bili najsretniji da nas nema i da emisije o nama ne moraju ni puštati. Žalosno ali istinito.Još bih zamolio Mrljavca da ako može odgovori na moju temu "Molim savjet pravnika". Hvala i pozdrav.
  5. Bivši sam djelatnik specijalne policije.Radni odnos sam prekinuo na vlastiti zahtjev.U mirovini sam od kolovoza prošle godine(3400 kn).Pošto tada kad sam odlazio u mirovinu nisam imao drugostupanjko riješenje o HRVI-u dobio sam čin desetnika i rekli su mi u upravi da kad dobijem riješenje (napokon sam dobio trajno ali su mi skinuli sa 30 na 20%), trebao bih dobiti čin stožernog narednika te po tom činu novi obračun mirovine.Danas me je zvala ženska iz uprave te mi rekla da su mi ostavili isti čin jer da se u međuvremenu (u 11 mjesecu) promijenio zakon i da čin dobivaju samo oni koji u mirovinu odlaze direktno iz službe.Da li je to moguće i da li imam pravo ( i uporište u zakonu) da im napišem žalbu ili da ih tužim? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.Pozdrav.
  6. Bivši sam djelatnik specijalne policije.Radni odnos sam prekinuo na vlastiti zahtjev.U mirovini sam od kolovoza prošle godine(3400 kn).Pošto tada kad sam odlazio u mirovinu nisam imao drugostupanjko riješenje o HRVI-u dobio sam čin desetnika i rekli su mi u upravi da kad dobijem riješenje (napokon sam dobio trajno ali su mi skinuli sa 30 na 20%), trebao bih dobiti čin stožernog narednika te po tom činu novi obračun mirovine.Danas me je zvala ženska iz uprave te mi rekla da su mi ostavili isti čin jer da se u međuvremenu (u 11 mjesecu) promijenio zakon i da čin dobivaju samo oni koji u mirovinu odlaze direktno iz službe.Da li je to moguće i da li imam pravo ( i uporište u zakonu) da im napišem žalbu ili da ih tužim? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.Pozdrav.
  7. Ma on ti je dugo bio obrtnik. Prvo vodoinstalater pa je imao svoju trgovinu mješovite robe. Vjerovatno je uplaćivao minimalac ko i većina.Hvala na odgovoru.
  8. Duro, zahvaljujem ti na prošlom odgovoru Humldavoru jer sam to pisao ja za sebe ali sa njegovog računala. Pozdrav
  9. Molim pomoć za jednog frenda.Dragovoljac je domovinskog rata,HRVI 30 %,pričuvni sastav MUP-a, po činu stožerni narednik.Dobio rješenje 30% vojne 70% civilne. 30 godina staža. Akontacije dobiva 2300 kn.Kolika bi mu mogla bit mirovina? Unaprijed zahvaljujem.Pozdrav svim braniteljima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija