Jump to content

Haze_

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    Haze_ je reagirao na Matrix u Potvrda o izvanbračnoj zajednici za gruntovnicu   
    Ako nema sporazuma izvanbračnih drugova u formi propisanoj zakonom, nikakva potvrda o izvanbračnoj zajednici neće predstavljati osnovu za upis u zemljišne knjige, dakle, nužna je suglasnost upisanog izvanbračnog druga ili pravomoćna odluka suda u parničnom postupku. 
  2. Hvala
    Haze_ je reagirao na Željac047 u podjela imovine, vanbračna zajednica   
    Da, upravo kako Vam je to napisao i poštovani bovu, nema razvoda braka jer se radi o izvanbračnoj zajednici koju može napustiti bilo koji partner u bilo koje vrijeme...
    Inače, postupci za utvrđivanje i podjelu zajedničke stečevine su dosta dugi (dokazi, vještačenja isl.) zato Vam je moja sugestija da to probate riješiti na miran način, nemojte gledati na "sitnice", da li će nekome više, a nekome nešto manje pripasti, jer niti u postupku utvrđivanja i podjele zajedničke imovine, rješenjem neko od Vas neće biti zadovoljan, a koštati će Vas i vremena i novaca više nego da se dogovorite mirnim putem, ako je ikako moguće, i to znatno više....
  3. Hvala
    Haze_ je reagirao na felixx u podjela imovine, vanbračna zajednica   
    Mogu trajati desetljećima.
    Kao prvo, jesi li ti bio prijavljen na adresi kod njenih roditelja? Kažeš da ste bili u vanbračnoj vezi, ali ti si uglavnom radio po svijetu. Djece zajedničke nemate? To onda baš i nije neki zajednički život, tj. ti ćeš možda čak i zajednicu morati dokazivati.
    Kuća je sagrađena na njenom zemljištu, dozvola glasi na nju. Ona je digla hipotekarni kredit, ti si digao gotovinski. Kako ćeš dokazati da si taj novac uložio u kuću?
    Samo ukazujem na neka pitanja koja bi se mogla u sporu postaviti. Ti si sve ovo napravio vrlo naivno, nekako je sve iz neke prakičnosti napravljeno na nju. Ako nisi bio prijavljen da stanuješ kod njenih, što ju spriječava da ona sutra na sudu ustvrdi da joj nisi vanbračni partner nego povremeni prijatelj?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija