Jump to content

cuta

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je cuta objavio

  1. kandidat za stipendiju predao svu potrebnu dokumentaciju ima prosjek ocijena međutim nema ga na listi.kontaktira min.branitelja i dobiva malo čudan odgovor najprije djeca poginulih pa djeca branitelja koji imaju 100 dana borbenog sektora pa što ostane.sad nije jasno izjava ministra povečali smo prosjek ocjena jer nema dovoljno srestava a na kraju ni oni koji imaju prosjek nisu uspjeli proći.postavlja se pitanje čemu onda natječaj.
  2. vidim da čekaš svoj odgovor ali slab odaziv stručnjaka pa bar ono što mislim da znam ću ti odgovoriti. što se tiće zapovjedne dužnosti nečeš dobiti zaostatke nego samo one koje če ti obračunati po novom jer po zakonu je ispravno i vojnik i zap.desetine.sistem što imaju to obračunaju npr. zap des. od 1.5. od tad ide nova mirovina pa zaostaci od 1.5. od upravnog suda nemožeš dobiti manje oni mogu samo poslati da ti ponovo vještače a u najgorem slučaju ostaje ti isto zato pez panike.
  3. prika moj malo si zakasnija a i otpremnina se davala za profesionalnu mirovinu uz to da je ministar donio uredbu od 21.12.2009. di se otpremnina više ne isplačuje, a što se tiće dionica nisam siguran .za otpremninu sam 100%siguran jer se tužim sa morhom jer iako sam imao pravo jednostavno su me odbili.pozdrav.
  4. u registru branitelja onom koji je dostupan postoji evidencija oružane straže ili nešto slično.zanima me što mislite o toj temi jer iz meni znanog iskustva tu se krije mnogo nepravilnosti.poslije par objava ću navesti svoj primjer.
  5. imam profesionalnu mirovinu 100% posljedica rata, 40% stradavanje 60% ptsp status hrvi na stradavanje.mislim pokrenuti postupak za opču mirovinu e sad dali postoji nekakva zakonska fora da dobijem opču ali manji omjer rata.
  6. molim te na koju adresu da pošaljem žalbu pošto sam i ja dobio odbijenicu ali meni su u obrazloženju naveli da pošto mi je pravomočnost 26.11.2009 a zatražio sam otpremninu u 2mj.2010 da sam zakasnija sa potraživanjima pa najprije žalba pa tužba.ovo im neću oprostiti mnogo je našeg novca oprošteno morhu.pozdrav svim braniteljima koji prolaze ovu groznu nepravdu.
  7. samo da vas obavijestim ako ste poslali žalbu morh vam mora odgovoriti u roku od 60 dana ako vam ne odgovori požaljete požurnicu i čekate 7 dana ako ne dobijete odgovor to znaći da vam je žalba odbijena pa može tužba tko želi.to mi je savjetovao odvjetnik
  8. postavija sam pitanje u vezi otpremnine.ponovit ću prijatelj mi je dobio profesionalnu mirovinu dvo čl.11. pravomočnost riješenja u 6mj.2009.god. ali mu mirovinski ne šalje riješenje nego tek na osobni zahtjev ga dobiva u 2mj.2010.god.tad šalje zahtjev morhu za otpremninu ali dobiva odbijenicu objašnjenje zahtjev poslan poslije 21.12.2009.god.postoji li pravna osnova za tužbu jer se žalija morhu ali nikakav odgovor ne dobiva.nakon 60 dana ako mu morh ne odgovori to automatski znaći da mu je žalba odbijena.zato molim nekoga tko se kuži u pravo da mi odgovori.
  9. dvo čl.11.profesionalna nesposobnost.pravomočnost rješenja mirovine prije 21.12.2009.zahtjev predan u 2mj.2010.sretan uskrs
  10. Prijatelj mi je dobio odbijenicu za razliku otpremnine pravomoćnost rješenja mu je od 6-7mj.2009 ali mu ga mirovinski daje tek na osobni zahtjev u 2mj.2010 pa tek onda šalj zahtjev morh-u . od morh-a dobije odgovor da je sakasnija.može se žaliti.što ako mu odbiju žalbu dali ima pravnih osnova za tužbu.molim savjet jer i mene ćeka ista sudbina.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija