Jump to content

jutro1

Korisnik
  • Broj objava

    318
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    1

Objave koje je jutro1 objavio

  1. Poštovani,

    molio bih Vas stručno mišljenje

     

    radniku je uručen poslovno uvjetovanu otkaz 10.06. (višak ) s otkaznim rokom 2 mjeseca koji završava 10.08.

     

    radnik 01.08. ide na bolovanje koje će trajati najmanje 15 dana, moguće i dulje.

     

    da li u ovom slučaju radni odnos prestaje 10.08. (bez obzira na bolovanje, obzirom da je otkaz uručen prije) ili ga bolovanje ipak prolongira ?

     

    bolovanje ga prolongira do maksimalno 6 mjeseci

  2. Hvala na odgovoru- imam još samo jedno pitanje- kada se službeno proglasi stečaj firme. ja mogu prijaviti svoja potraživanja prema firmi(neisplaćene plaće, otpremnina) AORPS-u (agencija za osiguranje radničkih potraživanja), koja mi može isplatiti do 3 minimalca i 50 % otpremnine. Ostatak duga moram potraživati u stečajnom postupku. Da li se moram osobno prijaviti u FINA-i i prijaviti svoja potraživanja, ili to ide nekim automatizmom?

     

    Potraživanja prijaviti stečajnom upravitelju!

  3. Nisam razumio da li želite zadržati radno mjesto ili ne. Zahtjev za zaštitu prava radnika se uobičajeno podnosi u roku od 15 dana od uručenja otkaza kad radnik želi osporit uručeni otkaz i to je sigurno znao i vaš odvjetnik.Poslovno uvjetovani otkaz je povoljnija varijanta za radnika jer uz zakonsku otpremninui i otkazni rok omugućje i novčanu naknadu na zavodu za zapošljavanju.

    Mislim da je vaš osiguravatelj u pravu kad je tražio od vas da pokušate osporiti otkaz kroz Zahzjev za zaštitu prava i traži dokaze za to, a vi ste vjerojtno želili ono drugo.

  4. Šikaniranje branitelja je i registar od preko 500 tisuća imena koji je 2005. složio HDZ i koristi ga kao svoju izbornu bazu, koju je kupio udjelima (novcem) u Braniteljskom fondu.Taj novac je pripadao broju od možda 350 tisuća branitelja i on nam je ukraden. Žalosno mi je gledat kako se barem trećina lažnih invalida krije iza leđa ovih najtežih invalida i uz nelošu mirovinu rade na crno i svima nam se smiju u lice.

  5. Pa rekao je javno dr.Gabrić da je dr.Babić lažni invalid Domovinskog rata. On je samo rekao kroz skupljanje političkih poena za svoju korist no nije prijavio. Optužnicu je pokrenuo DORH na osnovu dokumentacije koja im je dostupna godinama i za koju su mnogi znali kakva je. Tko je prijavio? Nitko.

    Znači institucije posjeduju godinama lažnu dokumentaciju dr.Babića a sad temeljito pretresaju njegovu kuću i garažu. Tragikomedija.

     

     

    Tragikomedija sa nadam se sretnim završetkom,nastavkom oluje na sve lažnjake svih vrsta,mnogi lošije spavaju bilo je i vrijeme!

  6. Samo naprijed. A šta ako istupiš javno , a on ili ona ni krvi ni dužni s tvoje strane optuženi. A s druge strane s nekima se nije igrat jer ti je to prika moj jedan krug iz kojega sigurno živ ne izlaziš.

     

     

    Kolo se napokon zakotrljalo,danas u Slobodnoj Dalmaciji osobno prizananje osobe koje je lažirala dokumentaciju za Babića.Nadam se da je ovo jedan dobar početak , treba samo da se doktori počnu gristi između sobe jer sam uvjeren da se ratni zločin odigrao u njihovim ordinacijama.

  7. Ima takvih "sinčića" za jednu veeeeliku obitelj ili pleme. Ništa ni od ove "revizije", jer svatko šuti dok mu ne dogori do prstiju, a onda grize sve oko sebe. Kad su već objavili registar branitelja , pa neka objave i registar HRVI i neka stave titule ispred imena kojima se toliko vole dičiti. Za vrijeme rata u Bosni bolnice u Slavoniji su primale ranjene kojima nisu znali imena tako da je rubrika sa osobnim podacima ostala prazna. Kasnije su popunjene ali drugim imenima i sve u redu. Nisi morao biti umirovljen da bi ostvario jako dobre beneficije dok radiš. Vlast će naići na zid u samom pokušaju bilo kakvog razotkrivanja.

     

    Napokon jedna velika u mreži a svi oni koji su se ponadali da je sve otišlo u zastaru ,izgleda gadno se prevarili,RATNO PROFITERSTVO,najgori oblik profiterstva.

    Kad je liječnik pao u mrežu,što će tek biti sa sitnim ribama ,deseci tisuća ih noćas nije mirno spavalo,bilo je i vrijeme!

  8. Zahvaljujem na odogovoru. Inače proces predstečajne je pri kraju, nagodba treba biti sklopljena ovaj tjedan.

     

    Sad gledam svoje liste plaća i nevidim na njima brojeve računa mirovinskog i zdravstvenog. Što mi je činiti?

     

    Treba zahtjevati u knjigovostvenom uredu koji radi platne liste da budu su ovršnom obliku, u Splitu na FINI zahtjevaju brojeve računa da bih ukoliko bude novca na računa poslodavca mogli uplatiti i fondovima njihov dio. U prilogu se može vidjeti kako bi to trbalo izgledti (ispod obračun plaće su potrebni brojevi fondova).

    Ukoliko mogu još nešto pomoći bit će mi drago.

    28-01-2014 13;50;10.jpg

  9. Vrlo teška situacija, dok ne završi predtečajna nagodba ne možete staviti ovrhu na fini za neisplaćene plaće. Pratiti proces nagodbe i kad završi odmah staviti ovrhu sa listama neisplaćenih plaća (pripazite liste plaća moraju biti ovršne sto znači da moraju sadržavati i brojeve računa mirovinskog i zdrastvenog fonda). Ako poslodavac nema novca na računa za naplatu vaših potraživanja,nakon 30 dana dobijate dokument od fine na osnovu kojeg podnosite zahtjev za pokretanje stečajnog postupaka poslodavca. U toj varijanti ako je poslodavcu bitno da preživi obično nađe novac za onog tko podnese zahtjev za stečaj. Ovako nekako postupak izgleda ali sve skupa će potrajati i trebat će vam dosta strpljenja.

    Sretno i želim da dobijete svoj novac.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija