Jump to content

bijelimedo

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je bijelimedo objavio

  1. Punomoćnik u zemljišnoknjižnom postupku može biti srdonik po krvi u pravnoj liniji, brat, sestra ili bračni drug, ako je potpuno poslovno sposoban i ako se ne bavi nadripisarstvom pa zato trbate dostaviti vjenčani list, rodni list za predlagatelja i punomoćnika, a odobrenje A.B. za poduzimanje radnji u ovom zemljišnoknjižnom predemetu (ovjeren potpis kod javnog bilježnika) znači da vam punomoć nije data za podnošenje prijedloga u zemljišnoknjižnom postupku pa trebate dostaviti novu u kojoj uz ostalo piše da A.B.odobrava do sada poduzete radnje po punomoćniku S.B.Stara punomoć vam nije dobra a u novoj punomoći vam mora odobriti radnju podnošenja prijedloga z.k. sudu, jer će prijedlog predlagatelja po punomoćniku bez VALJANE punomoći odbiti.
  2. Žalbom na prvostupanjsko rješenje iako se svi žalbeni razlozi odnose na drugostupanjsko rješenje nećete dobiti ništa. Drugostupanjsko rješenje je u zemljišnoknjižnom postupku konačno ( zato nema upute o pravnom lijeku) i u njemu pišu razlozi radi čega je naložena uspostava prijašnjeg zemljišnoknjižnog stanja . Nakon što drugostupanjski sud (Županijski) ukine rješenje zemljišno knjižnog suda (Općinskog suda) mora naložiti uspostavu prijašnjeg zemljišno knjižnog stanja kojeg sud prvog stupnja mora po službenoj dužnosti provesti u zemljišnoj knjizi i zato nema opširnijeg obrazloženja. Nije mi jasno kod brisanja društvenog vlasništva tko je u postupku bila protustranka ( da li netko tko je upisan kao suvlasnik?) Vi vaš prijedlog za brisanje društvenog vlasništva možete ponovo podnijeti ( u zemljišno knjižnom postupku možete podnositi više puta istovjetan prijedlog)
  3. Koliko ja znam neke gruntovnice u RH provode povezivanje knjige položenih ugovora i zemljišne knjige. Neće biti potrebno etažiranje ako je u zgradi jedan stan. Probajte otići u vašu gruntovnicu i pitajte što vam je za činiti. Možda od grada Rijeke dobiti tabularnu ispravu , a vjerojatno će se morati utvrditi uviđajem na licu mjesta da je vaš stan jedini u zgradi i odrediti koje zemljište služi redovnoj upotrebi zgrade.
  4. Ovjereni prijepis ( ili ovjerenu presliku) darovnog ugovora možeš dobiti u gruntovnici u Zagrebu. Traži ovjereni prijepis ugovora iz zbirke isprava. Ovjereni prijepis ugovora iz zbirke isprava zajedno sa izvodom iz zemljišne knjige ( ili knjige položenih ugovora)bi trebao biti dovoljan, jer u pravnom prometu zamjenjuje original.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija