Jump to content

JPMontyica

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. G-V thanks na iscrpnoj analizi i informaciji. Sudski savjetnici imaju 4 900 kn, znači opet više od savjetnika u Ministarstvu. Sramota je to za pravnike. Možda jednog dana dođe do promjene situacije, makar teško je to za povjerovati jer kad se radi o državnoj kasi, uvijek se štedi na plaćama. Privatni sektor je jedina mogućnost za stjecanje kakvo - takvog kapitala.
  2. Pa to je nevjerojatno ! Neki kažu da je oko 4 300 kn. Pa u Čistoći imaju veće plaće. Ili u Zetu. Na šalteru Zabe ! U šoku sam.
  3. koliku prosječnu plaću može dobiti pravnik sa pravosudnim ispitom u ministarstvu ? čula sam da su tamo male plaće. koliko ? oko 4 000 ? ma jel to moguće ?
  4. hvala na odgovoru. to sam si i mislila ali nikad ne znaš, možda je trik pitanje.
  5. zna li netko - kada sud donese rješenje da se odobrava zabilježba opravdanja predbilježbe jer je dostavljena tabularna izjava, da li onda nakon pravomoćnosti tog rješenja sud automatski upisuje uknjižbu ili se treba podnijeti neki prijedlog da se sad to vlasništvo uknjiži ? ili možda požurnicu. pitam jer sam čula da je bilo pitanje na pravosudnom. molim vas da netko odgovori ako može. ili ako zna.
  6. ok. thanks. to je u stjecaju. nove izmjene. ali sama kazna zavora za jedno djelo - da li je moguće izreći npr. 16 g. ?
  7. ako tko ima pitanja od Vlahinje, neka objavi ! nitko od mojih kolega ga nije slušao, pa ne raspolažem pitanjima. ako tko ima, neka učini dobro djelo.
  8. da li se može izreći kazna zatvora u trajanju od 19 godina ? ili 16 godina ? mislim da ne može, ali bolje provjeriti nego...
  9. Bok, pozdrav svima ! I ja izlazim u 12 mjesecu... Prijavila sam prošli tjedan. kako vam ide učenje, kolege ? Ja sad učim po novom Klariću i stvarno mi treba dosta vremena da sve to prođem. Pa onda još ZV i ZOO, baš je naporno. Ali, kad se mora, mora se.
  10. ma daj ! koliko strana ima i u čemu su najviše izmjene ? trebalo bi biti obvezno najviše promijenjeno.
  11. znači ima ih četiri hvala na kolegijalnosti i brzom odgovoru.
  12. znam da se to pitanje javlja na ispitu, pa bi ljubazno molila kolege koji imaju volje napisati koja su to tri slučaja kada je vještačenje obvezno u kaznenom postupku ?
  13. hvala ti na odgovoru. znači, ipak ću morati i javne bilježnike malo detaljnije. sad ponovo na printanje.
  14. treba li učiti cijeli Zakon o javnom bilježništvu, jer ima članaka koji nisu navedeni a čine mi se bitnima .... pa Zakon o prekršajima i Zakon o osiguranju ? da li to pitaju ? I jesu li ikad pitali ? Molim cijenjene kolege koji raspolažu to informacijom da mi smire savjest odgovorom. Hvala.
  15. sve pohvale kolegici marijachi na trudu i volji uloženoj u ove stranice. vidjela sam i da si na Forumu objavila istu obavijest i zato pozdravljam ovu kolegijalnost koja će nam pomoći da što prije skupimo ovu nadasve opsežnu materiju !
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija