Jump to content

JosipKr

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    JosipKr je reagirao na bovu u Ovrha bez prethodne obavijesti?   
    Zakon o obveznim odnosima
    SMRT
    Članak 213.
    Smrću dužnika ili vjerovnika prestaje obveza samo ako je nastala s obzirom na osobna svojstva koje od ugovornih strana ili osobne sposobnosti dužnika.
     
    prvo treba ispitati kakav je dug.
    banci ne potpisati papir koji bi se mogao tumačiti kao priznanje duga.
     
    ako je stigao prijedlog za ovrhu i rješenje o ovrsi od javnog bilježnika u zakonskom roku od 8 dana pisati žalbu i ospravati dug u cijelosti.
    tada se na u parnici utvrđuje postojanje duga.
     
     
    Sporedna prava
    Članak 99.
    (1) Sporedna prava koja su dotle postojala uz tražbinu ostaju i nadalje, ali jamstva te zalozi koje su dale treće osobe prestaju ako jamci i zalogodavci ne pristaju da odgovaraju i za novog dužnika.
    (2) Ako nije što drugo ugovoreno, preuzimatelj ne odgovara za nenaplaćene kamate koje su dospjele do preuzimanja.
     
    ako sud odredi da ste dužni vratiti dug (glavnicu)
    osporavajte kamate do preuzimanja duga
  2. Hvala
    JosipKr je reagirao na kammi u Ovrha bez prethodne obavijesti?   
    Moje mišljenje- brat koji je dobio rješenje odnosno pretpostavljam da bi se tu trebalo raditi o prijedlogu za ovrhu, mogao bi što prije otići do banke ( ako ne poznajete nikoga u toj banci, neće nikome drugome htjeti dati bilo kakve informacije osim ovršeniku!) Nemojte zvati telefonom nego isključivo idite osobno ( službenici znaju često biti jako arogantni i bahati kada se radi o slučajevima dugovanja, pa ne dajte da Vas tretiraju kao kriminalca samo zato što želite objašnjenje za nastali problem ). Nadam se da će barem netko od nadležnih u banci biti dovoljno ljubazan da Vam pojasni o čemu se točno radi. Tražite da vidite iznos dugovanja, kamata, a i na druga moguća pitanja bi Vam u banci trebali dati pojašnjenje. Postoji mogućnost da s bankom sklopite možda nagodbu o otplati duga, sve ovisi o tome koliko će ona uopće biti zainteresirana da Vam izađe u susret i da riješite problem na obostrano zadovoljstvo. Tako bi se ovrha obustavila i ne biste imali više bezrazložnih troškova.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija