Jump to content

bovu

Korisnik
 • Broj objava

  10854
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  53

bovu je zadnji put osvojio dan svibanj 16 2018

bovu objavljuje sadržaj koji drugi korisnici cijene!

1 pratitelj

O bovu

 • Status
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Ne. na rješenju će pisati neutvrđen iznos i broj računa (IBAN). za dugove nećeš znati dok se ne jave oni kojima je dužan. na nužni dio imaju pravo djeca a ne unučad. ako Vam otac nije živ imate pravo na nužni dio onoga što bi pripadalo njemu.
 2. sin je malodoban a Vi ste njegov skrbnik. treba Vaš potpis za primitak dara. ako je dar bez nekih uvjeta prihvatite ga. dobro proučite ugovor. ako Vam odgovaraju uvjeti darovnog ugovora prihvatite ako ne ne potpisujte darovni ugovor. porez plaća daroprimatelj odnosno njegov staratelj. porez je 4% od vrijednosti darovane nekretnine (po procijeni porezne).
 3. preuzeli ste dug njegove majke da bi on mogao dignuti kredit kojim je kupljen stan. i to se broji. ili traži da ti vrati preuzeti dug njegove majke ako je prodao nasljedstvo (uvečan za zakonske kamate). Pazi na zastaru (5 godina od ispunjavanja uvjeta iz ugovora)
 4. stan je kupljen dok ste zajedno živjeli (vanbračna zajednica) i stan je zajednički. u sudu traži podjelu vlasništva. prethodno traži zabilježbu spora u gruntovnici.
 5. onaj ko pokrene legalizaciju dobije i račune.
 6. nakon plaćanja kapare osobno izvadi vlasnički list za nekretninu. nakon plaćanja kapare napraviti zabilježbu u gruntovnici. odmah nakon plaćanja po ugovoru zatražiti upis vlasništva. ako upis vlasništva tražite par mjeseci nakon sklapanja ugovora postoji mogućnost da neko upiše ovrhu. da bi brisao ovrhu ovrhovoditelj i od tebe može tražiti plaćanja po ovrsi.
 7. O kojoj prevari pišeš? pazi šta potpisuješ. prije potpisivanja pročitaj šta piše na papiru koji potpisuješ. ako ste dobili gradilište i materijal za gradnju svi 4-ero ste bili upisani kao vlasnici. di si se izgubio. dali je iza majke bila ostavinska?
 8. šta te to zabrinjava? to je standardni postupak u zemljišnim knjigama. prijedlog je odbačen. rješenje/ presuda suda postaje pravomoćno nakon 15 dana kad ga stranke prime
 9. Bivši je naveden kao vlasnik kuće ------------------------------------------------ nije bitno što je bivši naveden kao vlasnik kuće ako je kuća kupljena u braku. novcem zarađenim u braku ili kreditom. kuća je izvanknjižno vlasništvo 1/2 i 1/2 osim ako je kupljena novcem koji je njegovo vlasništvo (zarađeno prije braka, prodana naslijeđena imovina ili dar roditelja, brata ili sestre)
 10. bovu

  Stan

  pričuvu plaća vlasnik stana ali to može ugovorom o najmu prenijeti na korisnika stana. ako do sada nisi plaćala najam obveza ti je plaćati režije , pričuvu i komunalnu naknadu. uloženo u obnovu stana ne možeš tražiti zato što si ga obnavljala za svoje potrebe i koristiš obnovljeni stan. izračunaj šta ti je povoljnije stanovat u stanu majke koja ti puno ne prigovara( predpostavljam) ili ćeš plaćati najam stana (stanarina+ pričiva) i druge režije i čekati kad će najmodavac tražiti veći najam ili iseljenje iz stana.
 11. U tuzbi bivseg bpartnera, on navodi da ima pravo na kucu koju sam kupio prije zajednickog zivota kao i na dobit iz firme. ------------------------------------------------------------------------- on navodi...... koju sam kupio ???? iz navoda je moguće zaključiti ? ko je tu žensko a ko muško
 12. aukcija organizira banka? ili je u pitanju ovrha pa se nekretnina prodaje u sudskom postupku. ako se odlučiš za taku kupnju i stekneš vlasništvo korisnicima ponudi ugovor o najmu (pismeno preporučeno i sa povratnicom. dostavi im kopiju vlasničkog lista).ako odbiju sklopiti ugovor ili primiti posmeno traži isplatu najamnine (za vrijeme korištenja nekretnine) i deložaciju.
 13. ali ne diraju račun jade osim ako je ovrha za dug jade (j.d.o.o)
 14. susjedu ponudi sklapanje ugovora o najmu za zemljište na kom je parkiralište (poštom i preporučenom pošiljkom sa povratnicom ili po odvjetniku). dostavi mu kopiju vlasničkog lista. ako odbije sklopiti ugovor ili primiti pismeno tužbom traži isplatu najma za 5 godina unazad + zakonske kamate (slikaj parking i vozila kao dokaz) i vračanje zemljišta u prvobitno stanje.
 15. od fine traži podatke (na stiku ako je moguće pa ih isprintaš ). nadležnom sudu podnesi zahtjev za ukidanje klauzule pravomoćnosti sa obrazloženjem da nisi dobio rješenje o ovrsi od javnog bilježnika.
×
×
 • Napravi novi...