Jump to content

bovu

Korisnik
 • Broj objava

  10842
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  53

bovu je zadnji put osvojio dan svibanj 16 2018

bovu objavljuje sadržaj koji drugi korisnici cijene!

1 pratitelj

O bovu

 • Status
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. aukcija organizira banka? ili je u pitanju ovrha pa se nekretnina prodaje u sudskom postupku. ako se odlučiš za taku kupnju i stekneš vlasništvo korisnicima ponudi ugovor o najmu (pismeno preporučeno i sa povratnicom. dostavi im kopiju vlasničkog lista).ako odbiju sklopiti ugovor ili primiti posmeno traži isplatu najamnine (za vrijeme korištenja nekretnine) i deložaciju.
 2. ali ne diraju račun jade osim ako je ovrha za dug jade (j.d.o.o)
 3. susjedu ponudi sklapanje ugovora o najmu za zemljište na kom je parkiralište (poštom i preporučenom pošiljkom sa povratnicom ili po odvjetniku). dostavi mu kopiju vlasničkog lista. ako odbije sklopiti ugovor ili primiti pismeno tužbom traži isplatu najma za 5 godina unazad + zakonske kamate (slikaj parking i vozila kao dokaz) i vračanje zemljišta u prvobitno stanje.
 4. od fine traži podatke (na stiku ako je moguće pa ih isprintaš ). nadležnom sudu podnesi zahtjev za ukidanje klauzule pravomoćnosti sa obrazloženjem da nisi dobio rješenje o ovrsi od javnog bilježnika.
 5. iznosi za izdavanje apartmana nisu plaća. trebao si otvoriti j.d.o.o. i na račun primati najamninu za apartmane a iz tog računa sebi kao direktoru isplaćivati plaću. tada bi imao obvezu plaćanja miroviskog i zdravstvenog osiguranja. sa tog računa isplačuješ plaću za spremačicu i druge djelatnike.
 6. zastara za potraživanje duga nastupila je nakon 10 godina od pravomoćnosti ovršne isprave (rješenja o ovrsi ili presude). ako nude nagodbu tada je pretpostavljam nastupila zastara. da nije nastupila zastara promijenili bi sredstva ovrhe (ovrha na nekretnine ili pokretnine). ako sklopiš nagodbu priznaješ dug i nema više zastare za narednih 10 godina. ako ne platiš iznos iz nagodbe mogu pokreniti ovrhu na nekretnine ili pokretnine. ja im se nebi ni javio ako pošiljku nisu uputili preporučeno i sa povratnicom.
 7. https://www.egzemplar.com/kategorija/obiteljsko-pravo-11-2
 8. www.forum.hr/showthread.php?t=355657
 9. možete prodati svoj idealni dio ako ga neko hoće kupiti (što znači za manju cijenu). tada bi bio suvlasnik sa kupcem.
 10. kupac se u roku od godinu dana (od oduzimanja uređaj treba pismeno obratiti trgovcu zbog pravnih nedostataka. tražit drugi odgovarajuću uređaj ili povrat novca. bez pismenog zahtjeva (upućenog poštom preporučenom pošiljkom s povratnicom ili pečata i potpisa trgovca na zahtjevu) trgovac neće vratiti uređaj (dati drugi) ili novac. pročitaj odredbe Zakona o obveznim odnosima Pravni nedostaci Članak 430. (1) Prodavatelj odgovara ako na prodanoj stvari postoji neko pravo trećega koje isključuje, umanjuje ili ograničuje kupčevo pravo, a o čijem postojanju kupac nije oba
 11. rješenje o ovrsi donio Županijski sud u Zagrebu? rješenje o ovrsi donosi općinski sud . nakon žalbe to rješenje potvrdi ili odbije županijski sud. na odluku županijskog suda nema redovnog pravnog lijeka. pod zakonskim uvjetima može se izjaviti revizija (podnosi je odvjetnik kog opunomoći ovršenik ). ili ovršenik može podnijeti ustavnu tužbu protiv odluke županijskog suda
 12. obiteljska mirovina je zakonsko pravo a ne nasljedno pravo. odricanjem od nasljedstva odričete se i dugova. majka može ostvariti pravo na obiteljsku mirovinu ako podnese zahtjev nadležnom mirovinskom uredu i ako ispunjava zakonske uvjete.
 13. na svaki radio prijemnik koji posjeduje firma u svojim vozilima zakonska obveza je plaćanje pristojbe. koristite vozila bez radio uređaja. svaki vozač neka montira svoj radio uređaj ako mu je potrebno (ako je radio uređaj vlasništvo vozača koji plaća RTV pristojbu plać samj jednu pristojbu). nisi jedini koji smatra da je pristojba harač.
 14. kov je zajednička imovina kao i krovni prozori. https://www.jutarnji.hr/arhiva/kako-popraviti-krov-ako-suvlasnik-to-ne-zeli/3976758/
 15. ako nije nastupila zastara (10 godina) mogu pokrenuti ovrhu na imovinu. u slučaju prodaje mogu pokrenuti tužbu za pobijanje dužnikovih pravnih radnji. https://www.egzemplar.com/dokument/tuzba-radi-pobijanja-duznikovih-pravnih-radnji-actio-pauliana-2103-360
×
×
 • Napravi novi...