Jump to content

beni

Korisnik
 • Broj objava

  188
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

Objave koje je beni objavio

 1. prije 4 sati , buda2 je napisao:

  Prvo si prolazio a poslije ne ?? Ja sam jednom ( prvi put izlaz ) prošao ( sa profesionale u opću i omjer sa 30/70 na 60/40 ),a ostala tri nisam.zadnji put bio 2011.

  Ako se žališ da li te zovu na pregled ili rješavaju samo papire?

  I najvažnije, mogu li pravno smanjiti ako se žališ na njihovo rješenje?

 2. prije 9 sati , buda2 je napisao:

  Nema gotovih špranci za pisanje žalbe.svaki slučaj je za sebe.računaj da se odbije 70% žalbi ( sigurno ).

  Ok to je 30% šanse.😀 A da li ako odbiju žalbu mogu odlučiti promijeniti mišljenje na štetu našu npr. dali su 30% rat ti se žališ a nakon žalbe smanje na 20% ili prebace iz opće u profesionalu, onako za inat jer si se žalio?

 3. Molim savjet stručnjaka.

  Zanima me da li je rješenje 2. stupnja HZZO o pravu na mirovinu ili omjer i sl. pravomoćno ako se podnese tužba Upravnom sudu?

  Npr. ako HZZO nekog proglasi trajno ili djlomično nesposobnim za rad stupa li to odmah na snagu i mora li poslodavac postupiti po tome ili se sve odgađa do odluke Upravnog suda?

  Hvala unaprijed.

 4. Molim za pomoć ako itko zna.

  Naslijedio sam česticu koja je u građevinskoj zoni, međutim nema ucrtanog pristupnog puta. Zapravo, postoji bijeli put koji ljudi koriste za svoje potreba ali ga nema u planu.

  Već sam pisao molbe i primjedbe kad se radio prostorni ali nema pozitivnog odgovora.

  Da muka bude još veća u Ugovoru kojim je ta čestica kupljena još 60-tih opisno stoji da graniči sa putem, kojeg nema ucrtanog, zato sam i tražio da se ucrta.

  Pa je sad nastao problem, kažu u Uredu državne uprave da je "netko" napravio propust i nije ga ubacio u novi plan pa samim time ne mogu graditi... a ispada da je taj nepostojeći put u vlasništvu RH.

  Dosta komplicirano? 

  Sad me zanima, kamo, kod koga i što napraviti da dođem do tog puta?

  Ima li neka procedura propisana od države..., bilo što, samo ne sud jer će to trajati ohoho, i sad već ovo natezanje traje od 2008.

  Hvala

 5. , Kompa je napisao:

  Raspitaj se  najbolje u uredu za branitelje, tamo di si predavao zahtjev prvi puta.

  No, po mom skromnom mišljenju ukoliko imaš status HRVI za stalno, to je trajno stečeno pravo koje ti ne mogu onda ponovo vratiti na privremeno, bez obzira na to kaj ideš na obnovu istog postupka.

   

   

  Nažalost, mogu. Zvao sam u ured i lijepo kažu. Kad se pokreće ponovno onda dobivaš opet privremeno pa nakon 3 godine trajno.

 6. Zna li netko kakva je procedura oko obnove postupka hrvi?

  Negdje sam čitao, a sad nikako da nađem kako mi se, ako obnavljam postupak, trenutno rješenje o trajnom hrvi stavlja na privremeno dok nakon 3 godine ne dobijem, ako dobijem, opet novo.

  Ako netko zna ili je to prošao, unaprijed zahvaljujem na informaciji.

 7. Na žalost ako nemaš nikakav papir iz vremena kad je sve počelo, teško, ali ne i nemoguće.

  Ako smatraš da ti je stradala psiha onda je jedini način, liječnik opće prakse, uputnica, psihijatrija, pregled, testiranje, po mogućnosti bolnica ili dnevna.

  Nakon dijagnoze, predkomisija da li je sve to od rata, pa onda hrvi, pa onda zahtjev za mirovinu.

  Put od oko 3-4 godine plus puno živaca i po potrebi lijekova.

  Za fizičku bolest slično ali teže do mirovine po zakonu o braniteljima.

  Sretno

 8. prije 3 sati , mobiliziranidragovoljacZNG je napisao:

  Prolazi maksimalno 5 %, onaj dalmatinac u Tvrtkovoj sve ruši dok se one tri babe smijulje, ovo je čisto izrugivanje s braniteljima !

  To u Tvrtkovoj je za mirovinu? Određuju omjer rat/mir? 

  Kako se zove taj dr? Aj malo dataljnije jer mnoge od nas to čeka.

  Hvala

 9. Prije 8 minuta, gonzo-stari je napisao:

  Ova država je splet nemogućih mogućnosti i svemogućih nemogućnosti tako da su ova pitanja iznad pomalo filozofska. Zakoni su od početka stvaranja države pogrešno napisani i takve greške je teško popraviti. Uvijek oni zadnji u redu glođu kost jer se na njima ispravlja nepravda iako nisu ništa krivi.

  Krivo si napisao, bitno je koliko si radio jer se taj dio računa po godinama staža i prosjeku plaće uvećano za određeni postotak ovisno o broju dana. 40 godina se uzima u obzir pri izračunu vojnog dijela jer je to ozljeda na radu.

  U pravu si. Moj bed. Već mi se spava.

 10. Prije 51 minuta, Frabato je napisao:

  Upravo to. Nije mi jasno kako može biti takav omjer ako je i moja invalidnost i nesposobnost za rad isključivo zbog teške forme PTSP-a koji je nastao kao posljedica ratnih djelovanja. Nikad prije nisam radio, jer otišao sam odmah iz srednje škole, nikad nisam imao nikakvih psihičkih trauma van rata. Otkuda uopće civilni dio? 

  Ne znam kako drugi imaju, ali mi ovo moje nema smisla ni logike. Potpuno kontradiktorne odluke.

  Što se tiče pravilnika to i mene zanima, jer ovo je van svake pameti da vještačenje vrši specijalist s medicine rada, koji nema pojma o bolesti zbog koje ja tražim reviziju. On nije stručan čak ni za davanje mišljenja o mojoj bolesti, a kamoli za donošenje procjene. I stvarno bih volio znati koja su moja prava tamo kad dođem. 

  Ja sam očekivao zadnji put da će neki psihijatar ili psiholog pogledati moje nalaze i napraviti neki intervju. Netko tko bar razumije nalaze iz tog područja, da će sjediti neki oblik komisije, kao što je to bilo za invalidnost. A ne da ću šetati i da će mi popisivati tetovaže jedna baba. 

   

   

  Probao sam ti pojednostaviti ali vidim da te muči ono sto i sve.  Omjer u korist rata povecava mirovinu odnosno opterecuje drzavu. Sad zbroji 2 i 2 i zaboravi pravilnike logiku razum pravednost zasluženo stvarno zdravstveno stanje...

  Nema para i izmislja se svasta da civilni dio bude veći.  Usput za civilno nine vazno koliko si radio jet se racuna kao da imas 40 g staza.

  Jel sad kužiš?

  Isto je i meni i ne zivciram se vise. Obnavljam postupak pa ako netko u komisiji taj dan bude dobre volje dkbit cu vise na rat. I to ti je tako. Ko tigar tigru: ko nas je tjero?

 11. prije 1 sat, ecwashere je napisao:

  Mladiću, meni je jednom predsjednik komisije rekao "ne talasaj", kada sam zanavljao postupak. Shvatio sam nešto kasnije da je čovjek bio u pravu, dakle, ne ulazeću u tvoje zdravstvene probleme, s a omjerom 30-70 znam da kao bivši "tigar" imaš pristojnu mirovinu, ali vjerojatno po tvom mišljenju zaslužuješ više za samo 800 dana borbenog sektora.

  Nije naveo čin ali preko 4000 nema. A sad to što su izmislili "ostalo" i na tome nam skidaju zasluženo, ko je kriv? Oni koji su pokrali pa nema para za nas. Tak je kak je.

 12. prije 12 sati , esigente je napisao:

  Ako je u pitanju visok stupanj invaliditeta, oni sami pozovu da pristupite drugostupanjskoj komisiji. Ja sam se zalio na prvostupanjsko rjesenje, i u zalbi trazio da budem nazocan na drugostupanjskoj komisiji, pozvali su me, radilo se o 90% stalnom invaliditetu (prije sam imao 80% stalno). Svo vrijeme su mi izmedju ostalog davali invaliditet za PAREZU peroneusa, a geler mi je otkinuo misic skupa sa zivcem, a to je PARALIZA peroneusa, pa sam tu nepravdu isao ispravljati, htio sam da mi objasne kako to moze biti pareza.

  Znači žalba na 1. stupanj? A ako mi prvi da 100% opću što ću se žalit? a onda ovi skinu a nisam ni bio kod njih.

  Dobro žalim se u svakom slučaju.

  Hvala

 13. Prije 29 minuta, beroduba je napisao:

  1.Šta si ti bolji od nas                                                                                                                                                         2.Zar nisi zakasnio sa papirima

  Ma jok, samo sam mislio da ima negdje dnevna u kojoj se baš radi na rješavanju bolesti, ono da bude psihoterapeut, pa savjeti pa metode ...

  Ono, da nakon završetka budeš zaliječen.

   

×
×
 • Napravi novi...