Jump to content

thebest

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je thebest objavio

  1. Ne radite od muhe slona. Roditelji danas previše štite svoju što je puno puta na štetu samog djeteta.
  2. Javite se odvjetniku koji će sastaviti kvalitetan ugovor o doživotnom uzdržavanju!
  3. Kolega! Zašto ne komentirate člank 10.? 3) Na usmeni ispit poziva se 50% više kandidata od broja kandidata koji se prema natječaju primaju u Školu, a koji su postigli najviše bodova na pravosudnom ispitu ili pisanom dijelu ispita. 4) Ako je najbolji uspjeh ostvarilo više osoba od broja osoba koje se imaju pozvati, pozvat će se svi kandidati koji su ostvarili najbolji uspjeh. 63 kandidat na listi je imao 87 bodova...a kolegica 86,5!
  4. Da li je kolegica sa 86,5 bodova trebala biti pozvana na usmeni? Kako je ona jedina ostvarila maksimalan broj bodova? Na pismenom je bila najlošija od svih pozvanih? Kako to da je prva na pismenom na usmenom ostvarila najmanje bodova?
  5. Ovako! Cura je imala na pismenom 86,5 bodova od 100 mogućih bodova! Na usmenom je bilo moguće 30 bodova odnosno svekupno 130 bodova. Cura ukupno ima 90,5% ili 117,65 bodova. 117,65-86,5=31,15! Ako zanemarimo da je pozvana na usmeni protivno Pravilniku!
  6. Kolega bili ste totalno u pravu! Još jedna stvar od 41 primljenog kandidata....više od 30 ih već radi na sudu! Slučajnost?????? Još jedna sramota hrvatskog pravosuđa! Osoba koja nije trebala biti pozvana na testiranje (64 na listi) imala je pola boda manje od praga...sad je upala u školu. Kako je to moguće???? prema izracunu starih bodova i novih bodava dolazim do jednog neobičnog saznanja...navedena osoba je na usmenom osvojila 31,15 bodova...od mogućih 30! Vidite da su čuda ipak moguća! S druge strane osoba koja je bila prva na pismenom...na usmenom je bila zadnja i na kraju je ispala sa liste za suce...čudno...jako čudno.... Zaključak:Najlošiji kandidat (od 64) na pismenom je sada najbolji na usmenom...Najbolji kandidat na pismenom je sada najgori na usmenom (ukupno 50)... Zar netko vjeruje u takve podudarnosti?????
  7. Još jedna sramota hrvatskog pravosuđa! Osoba koja nije trebala biti pozvana na testiranje (64 na listi) imala je pola boda manje od praga...sad je upala u školu. Kako je to moguće???? prema izracunu starih bodova i novih bodava dolazim do jednog neobičnog saznanja...navedena osoba je na usmenom osvojila 31,15 bodova...od mogućih 30! Vidite da su čuda ipak moguća! S druge strane osoba koja je bila prva na pismenom...na usmenom je bila zadnja i na kraju je ispala sa liste za suce...čudno...jako čudno.... Zaključak:Najlošiji kandidat (od 64) na pismenom je sada najbolji na usmenom...Najbolji kandidat na pismenom je sada najgori na usmenom (ukupno 50)... Zar netko vjeruje u takve podudarnosti?????
  8. pa kakvo je to pitanje! Pa naravno da samo za DO!
  9. Bilo loše, nepravedno...jer su neke pitali 5-6 pitanja iz zakona, ustava...dok su druge pitali 2-3 osobna pitanja... Ali nepravada prati cijeli ovaj natječaj...pa nije ništa čudno! Što se tiće odvjetništva, tu bi morala izaći nova lista...jer na ovoj nema svih prijavljenih kandidata!
  10. Zašto je danas dopunjena lista? Po čijem nalogu?
  11. Ja sam dobio telefonski u DORH-u i žena je bila jako ljubazna te mi je rekla da DSV nije htjelo surađivati s njima da se objavi zajednička lista i da se kandidati ne preklapaju..jer veli da ima puno ljudi koji rade rade u odvjetništvu a pozvani su na razgovor za suce...a to im je bila rezerva! Tako da oni nisu sigurno šta napraviti...veli ona meni pa druge godine će biti bolje. Što to meni vrijedi kad sam unutar 60 najboljih a vjerojatno neću proći! Slijedeći tjedan imam usmeni...ali prema iskustvima drugih tu se gotovo ne može napredovati. Ma koma!
  12. Nešto se slično dogodilo i na natječaju za vježbenike u pravosuđu. Samo ste djelomično u pravu jer tam je pisalo " Ako se kandidat prijavljuje za vježbenika u više pravosudnih tijela podnosi samo jednu prijavu u kojoj navodi pravosudna tijela na koja se prijava odnosi." Ovdje toga nema jer se samo radi o jednoj školi...jedna škola jedan natječaj jedna prijava! Logika!
  13. Ima li netko dodatnih informacija? Jeste li probali zvati nekog? Na kraju ispada da smo mogli biti prijavljeni na obje liste...a zvali su nas i tražili da se opredijelimo ili ili!
  14. Ovo je sramota! Zaposlenici državnog sudbenog vijeća su nas doveli u zabludu. Telefonski su nas nazvali i tražili da se odlučimo za suce ili državne odvjetnike. Prema trenutnoj listi za suca neće biti primljen kandidat sa 90 bodova a za državnog odvjetnika će biti primljen kandidat sa 78 bodova. Ukoliko bi sve njih stavili na jedinstvenu listu kandidat koji se nalazi na 41 mjestu neće upasti dok će s druge strane upasti kandidat na 150 mjestu. Sramotno! Ovo je totalno neprofesionalno izveden najtečaj i smatram da se lako može srušiti na sudu!
  15. Zasto je na usmeni pozvano samo 64 kandidata? Trebalo je 90!?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija