Jump to content

dixi77

Korisnik
  • Broj objava

    22
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. dixi77

    ARPA

    Bila danas na testiranju, bilo nas je 12-14 koliko sam uspjela primjetiti. Rečeno je da smo mi zadnja grupa od ukupno 6, tako da ima dosta ljudi na natječaju. Sve je bilo kao što ste napisali, sat i 15 min je trajalo, dosta detaljno, puno zadataka, malo mi je nedostajalo vremena i ne baš tako lako, traže se specifični pravni izrazi-fraze. Eto....sretno svima! sada očekujemo povratnu informaciju da li idemo dalje, a sretnici koji idu dalje idu na psihološko testiranje pa na razgovor. pozdrav!
  2. dixi77

    ARPA

    Nema problema, javim sutra!! Već sam bila na testiranjima za engleski i na drugim natječajima i engleski mi nije problem, pa ni pravni engleski, ali nikad nije bilo lako....kao što ste i vi rekli. pozdrav!
  3. Nema na čemu, i drugi put! Samo da još mogu unovčiti svoje znanje :tuzan: Burza mi nije radno mjesti iz snova pozdrav!
  4. dixi77

    ARPA

    Hvala na informaciji! Što bude - bude...više se nemam snage živcirati
  5. Zbunjena sam i ja dok čitam klauzulu jer mi nema logike, ali po onom što piše odnosi se na radnika koji je radio kod poslodavca duže od 12 mjeseci, a manje od 24 mjeseca. Prema tome ne odnosi se na one koji su radili manje od 12 mjeseci ili više od 24 mjeseca, što bi značilo da se ne odnosi ni na tebe (Vas) - što mi stvarno nema logike. "...if the Employee is in the Employer’s service for less than 24 months, though longer than 12 months." doslovan prijevod (i u pravnom smislu): ako radnik radi kod poslodavca manje od 24 mjeseca, ali više od 12 mjeseci. Toliko mogu reći iz te jedne rečenice (klauzule). Ne znam da li u ugovoru postoji još koji članak koji se možda nadovezuje na klauzulu ili je nadopunjuje...
  6. Opći rok za žalbu u upravnom postupku je 15 dana, pa ti možda to pomogne....specifično za navedeni zakon ne znam.
  7. nisam 100% sigurna, ali mogu probati... Koliko sam shvatila, prethodna klauzula zabranjuje da se zaposliš u konkurentskoj tvrtci, a ova navedena spominje vremensko razdoblje trajanja ograničenja, ali i jedan uvjet. Zabrana zaposlenja traje 12 mjeseci ako zaposlenik radi kod poslodavca manje od 24 mjeseca, ali više od 12 mjeseci (dakle ako je radio između 12 i 24 mjeseca). Iz same klauzule nije vidljivo od kada vrijedi ograničenje, premda po našem pravu vrijedi od otkaza, prestanka rada kod određenog poslodavca (ako se dobro sjećam).Međutim, navedeno je da je nadležan Belgijski sud, pa možda shodno tome i belgijsko pravo, ako pravila međunarodnog privatnog prava ne upućuju na naše pravo (to ovisi o samom ugovoru, ako je u njemu nešto takvo određeno). Točno je da ako je zabrana ispoštovana, a razdoblje zabrane je proteklo, da klauzula više ne vrijedi. Neka me netko ispravi ako smatra da ima točnije tumačenje. Pozdrav!
  8. dixi77

    ARPA

    Hvala mima! @epikur - zadnja rečenica je bila i više nego dovoljna i hvala na tome. Svi znamo da ovo više nije faks i tražeći posao međusobno se borimo "za kruh", ali ovaj forum postoji i iz razloga da jedni drugima pomažemo - ako želimo - te da međusobno razmjenjujemo informacije - ako želimo!
  9. dixi77

    ARPA

    zar se baš nitko nije prijavio??? to bi mi mogla biti prednost na testiranju ako netko ima kakvu info, molila bih da podijeli
  10. dixi77

    ARPA

    Je li se netko prijavio na natječaj u ARPU (Agenciju za reviziju sustava provedbe programa Europske unije)? Subota je bila zadnji dan prijava, a već sam danas dobila poziv za testiranje engleskog za 11.5. I ako netko zna literaturu za testiranje jer na njihovoj stranici nema baš puno materijala...a u pozivu ništa ne piše... Hvala
  11. za sada nisam dobila nikakav poziv....ili je već sve gotovo pa ni ovaj put ništa za mene
  12. Potpisujem!!! Pitanja su takva da je moguće više različitih odgovora, uglavnom ocjenjivanje će biti u krajnju ruku objektivno
  13. Pravni engleski - položen, TOLES Advanced - položen, Tečaj za sudske tumače - u tijeku! Dok ne nađem posao položit ću sve moguće ispite engleskog jezika za pravnu struku ali činjenica je da se danas jako teško snalaziti u bilo kojoj struci bez znanja stranog jezika!
  14. Danas dobila mail s pozivom na testiranje za petak. Jel još netko dobio poziv?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija