Jump to content

an-arhos

Korisnik
 • Broj objava

  67
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O an-arhos

 • Rang
  Iskusan

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Hvala na odgovorima. Čini se da sam ipak sam našao odgovor na svoje pitanje, pa evo za nekog u budućnosti. Moguće je napraviti pretragu e-oglasne ploče suda temeljem oib-a. Takvu pretragu treba raditi redovito jer prikazati će se materijal koji je izvješen na oglasnoj ploči. Po isteku osam dana predmeti se uklanjaju i nisu više vidljivi.
 2. Kako ne primam preporučene pošiljke dogodi mi se da se ovrha protiv mene pokrene i završi bez mog sudjelovanja. U nekim ovrhama imam itekakav razlog za prigovor, ali ne stignem ga uputiti jer za ovrhu niti ne saznam do trenutka kad je prekasno. Postoji li način da saznam koje se ovrhe(parnice) vode protiv mene na općinskom sudu po mom imenu? Ako to ne mogu, mogu li ne ikoji način reagirati u trenutku kad saznam za ovrhu, dakle kad se pojavi u očevidniku (nikada nisam primio nijedno pismeno u predmetu)?
 3. Ovo je novi prekršajni nalog, samo se pitanje uklopilo u temu. Hvala na odgovorima, da, rekao sam policajcu da neću ništa platiti.
 4. Nastavno na temu dogodilo mi se slijedeće: Policajac mi je napisao prekršajni nalog i uručio mi ga, bez da me pitao da ga potpišem. U prostor za potpis napisao je 'odbio potpisati' (što bi svakako bio slučaj da me pitao). Ima li to kakvu pravnu težinu (imam svjedoke), i da li će policajac imati problema ako to spomenem u prigovoru ?
 5. Definitivno APP. I ja sasm dobio takvu obavijest prije puno mjeseci. Žele te navući da im daš pristanak za buduću naplatu pristojbe. Ja sam 'Obavijest' posve ignorirao i više nikad nisam čuo ništa od njih.
 6. Zaustavila me policija. Napisali su prekršajni nalog. Nisam htio potpisati primitak, te je policajac u prostor za potpis napisao "odbio potpisati" i uručio mi prekršajni nalog. Da li se prekršajni nalog sada smatra uručenim, ili ću ga primiti putem pošte preporučenom pošiljkom?
 7. an-arhos

  Novac nakon smrti

  Evo, za refrencu, ako nekome ustreba. Nakon što smo mu rekli činjenice i naše želje, bilježnik je zaključio da nema imovine i napisao je rješenje kojim se meni dodjeljuje mirovina (zadnja) s osnove troškova pokopa Iskopirao je sve račune, ništa nije zbrajao. Ostavinske rasprave nije ni bilo, platili smo 75kn . Tekući računi ostaju kako jesu, banke nas ne mogu potraživati ništa, plaće smo se , dakle, odrekli.
 8. an-arhos

  Novac nakon smrti

  Hvala na odgovoru. Plaća moje žene isplaćivala se na mamin račun iz praktičnih razloga - jefinije je imati jedan nego dva računa (+senior internet bankarstvo). Do 2015. godine to nije bilo niti uopće protuzakonito.
 9. Umrla je moja punica. Moja žena je jedini nasljednik. Punica nije ostavila nikakvu imovinu. Ostala su dva tekuća računa, oba u maksimalnom dozvoljenom minusu. Dvadesetak dana nakon smrti oba računa su blokirana (usluga nije aktivna). Nakon toga na oba računa sjeda novac, na prvi plaća moje žene, a na drugi penzija pokojnice. Ostavinska rasprava zakazana je za desetak dana. Moja pitanja su: 1. Kako doći do plaće moje žene? Taj novac, zapravo, nema nikakve veze sa imovinom pokojnice, te slijedom toga banka nema razloga pozivati se na dug pokojnice. Raspravlja li se o navednom novcu na ostavinskoj raspravi? Hoće li javni bilježnik (sud) naložiti banci da vrati taj novac? 2. Hoće li javni bilježnik naložiti banci da vrati penziju? Moja žena tada nasljeđuje taj iznos penzije i dugove u istoj visini. Ja sam za troškove pokopa isplatio cca. istu cifru u visini penzije (3000). Ulazi li trošak pokopa u visinu dugova pokojnika, i tko određuje redoslijed vraćanja dugova, ako javni bilježnik ne raspravlja o dugovima? Može li ,dakle, moja žena meni vratiti novac u visini troškova pokopa (imam sve račune), a sa ostatkom ostavine (0) podmiriti dugove bankama?
 10. Je li istina da ugovor potpisan pred tri svjedoka ima pravnu težinu kao da je ovjeren kod javnog bilježnika?
 11. an-arhos

  Preplata

  To stoji, ali je sud nakon toga odlučio da duga nema.
 12. Protiv mene Hrt je pokrenuo ovrhu. Ja sam prigovorio i pokreće se parnični postupak na sudu. U nekom trenutku Hanžeković sa kompanjonima šalje mi dopis u kojem tvrde da je moj dug 2007 kn. Ponukan lošim iskustvima krenuh lagano otplaćivati taj dug, te sljedeći mjesec uplaćujem 300 kn. Na kraju priče sud odbija zahtjev tužitelja u cijelosti, sada ga je odbio i u žalbi. Ja sam, dakle, 300 kn platio posve nepotrebno. Uplata je izvršena na račun Htv-a. Imam uplatnicu, dopis od Hanžekovića, presudu i rješenje žalbe. Od koga mogu potraživati povrat preplaćenih sredstava? Ako se taj netko ogluši (vjerojatno), koja je procedura nakon toga? Pokrećem li ovrhu ili ...?
×
×
 • Napravi novi...