Jump to content

barico

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je barico objavio

  1. barico

    Otvaram ured

    Poštovani kolega zainteresirao me Vaš prijedlog te bi rado o tome s Vama porazgovarao. Možete mi više o prijedlogu pisati na mail sbaric4@gmail.com pozdrav
  2. Evo ljudi javljam da sam 19.3.09 poližio. Istina je što su govorili kolege prije nas da nije tako strašan sam isipit. Ispitivači su dobronamjerni i ispituju osnove, traže razumijevanje gradiva i onda je sve ok. Komisiju koja me ispitivala pogledajte na stranicama ministarstva. Uglavnom puno je teže bilo učenje pod pritiskom vremena nego sam ispit. Savjet koji mogu dati kolegama koji uskoro izlaze je da kad saznaju za komisiju uče po pitanjima ispitivača ali da ipak malo pogledaju i okolo toga. ja sam saznao za komisiju 13.3. tako da sam imao nekih 6 dana za učenje što je na knap ali se može. Mislim da je za spremanje pravosudnog bitno učiti od početka ozbiljno i koliko treba devno ali je najvažnije stisnuti nekih dva-tri tjedna prije roka. Malo o iskustvu na samom ispitu. Gpp-moram priznati da sam par minuta zujao dok se nisam skoncentrirao(prvi ispti), nakon toga išlo je ok-traži se razumjevanje, a ne nabrajanje npr. svih 12 apsolutno bitnih povreda iz č. 354 st. 2. Drugi ispit je bilo ustavno što je išlo glatko i bez problema i znao sam i opet se nije tražilo do kraja nabrajati svaku nadležnost, djelokrug, ovlasti...ipak mislim da je ustavno i organizacija najlakši ispit. Uprava i radno sve pet bez iznenađenja i onako kako je već opisano prije mene. Kazneno-najugodniji ispit, tražilo se razumijevanje i poznavanje osnova i uz puno praktičnih primjera koji pomažu. GP- tu je malo bilo napornije jer mi je to bio zadnji ispit i već sam bio umora, GP sam dobro naučio osim trgovačkog ali nekako sam se snašao. Što se vremena tiče mislim da je nekih 2-3 mjeseca dovoljno uz naravno ozbiljan rad. Moram priznati da je meni bilo teško ufurati se u učenje i održavati koncentaciju svaki dan zato definitivno preporučujem učenje s kolegama i ispitivanje. Što se tiče literature kombinirao sam skripte, zakone i klarića od knjiga. Za upravu nije loše imati borokovića za razumijevanje. I to je to. Sad sam strgan i dolazim sebi..Puno sreće svima na ovom i idućim rokovima!
  3. slažem se kolega da su kandidati koji su na početku roka u nepovoljnijem položaju pogotovo u zadnje vrijeme(npr. ja sam dobio poziv za 19.3.). Zadnji put u veljači su objavili popis u petak 13.2.08. tako da onima koji su izlazili 18.2.09. nije ostalo više od 5 dana. trebali bi objaviti najkasnije dva dana nakon završetka prethodnog roka. Možda vide naše postove pa se udostoje!
  4. Kolege molim ako možete poslati i meni pitanja kolegce djeteline-pitanja-odgovori po ispitivačima. mail sbaric4@gmail.com Hvala!
  5. ej sue evo otvorio gmail: sbaric4@gmail.com pa ako moze jos jednom sprance presuda!. Hvala!
  6. Ej sue, jel mozes i meni poslati presude na barico@net.hr. Zahvaljujem!
  7. Naravno mail bi dobro došao za slanje špranci presuda: barico@net.hr hvala kolege!
  8. Sretan Božić i Nova Godina svim kolegama! Molim ako mi netko može poslati šprance kao i kolegama gore. hvala!
  9. Pozdrav kolege, i ja izlazim na rok u veljači pa pozivam kolege koji bi ponavljali ili se ispitivali u paru ili većem društvu. Učim u zagrebu, pa ukoliko je netko zainteresiran neka se javi na mail: barico@net.hr Inače bio sam na ispitu prošli petak pa ću se potruditi objaviti pitanja i dojmove navečer.
  10. ej chiarica koliko si to kratko ucila. jel znas nekoga tko ide na rok u 2 mj i da bi se ispitivao u zg?e da naravno cestitke na polozenom ispitu! pozdrav
  11. Evo i ja se javljam.izaći ću u 2 mj. Na učenju sam od prošle srijede(12.11.08). Nabavio sam literaturu i počeo s učenjem KPPa. Bilo bi super naći nekoga za učenje i ispitivanje u zg...jel netko zainteresiran ili zna nekoga tko ide u 2. mjesecu i učio bi zajedno?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija