Jump to content

anirammarina

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je anirammarina objavio

  1. @janchi, vezano uz uvjete zapošljavanja u školi. Mislim da škola ne može sama odrediti uvjete jer je ZOOOSŠ točno odredio koji su posebni uvjeti za zasnivanje radnog odnosa u školi. U čl. 105.st.4. daje mogućnost školi da sama odredi dodatne posebne uvjete "ako su u vezi s "alternativnim nastavnim programom prema kojem se nastava izvodi", prema tome ako toga nema, nema ni "odriješenih ruku" školi da postavlja svoje uvjete... PITANJE: učenik je u inozemstvu završio 9.razred i krenuo 10., u mojoj školi želi upisati 2.srednje. Formalno je odrađeno ovo: zatražila sam ovjeru svjedodžbe, kopiju domovnice, zahtjev za upis. Jesam li što propustila? U pon. je nastavničko vijeće koje odlučuje o zahtjevu. Već su me pitali kako će oni utvrditi nastavni plan i razlike nastavnog plana i razlikovne predmeta pa vas molim pomoć oko toga, kako im dati ikakve smjernice kad nemam veze s nastavom....
  2. Bog, ja radim u SŠ kao tajnica, pa ću rado pomoći ako budem mogla. Također sam samo došla na radno mjesto bez uputa, bez primopredaje i bez mentora... u temi-posao tajnika u osnovnoj školi imaš dosta odgovora koji ti mogu pomoći....
  3. heej bog, evo meni su bile 4 inspekcije u cca. godinu dana.... prilično stresno i neugodno iskustvu, bilo je nekih manjih nepravilnosti ali nikakav big deal, samo su nam naredili da nešto dopunimo i to je to.. mislim da te ne mogu razriješiti, ipak je ravnatelj odgovorna osoba, a i ne vjerujem da razrješuju tajnice zbog grešaka u poslovima. naravno, razrješili bi te kad tvoj natječaj bio nezakonit ili možda da neke novce ti pronevjeriš (neki slučaj mi zvoni u glavi da je tajnica optužena za 50 000kn pronevjere) ali nemam pojma na koji je način to moguće... a što se ostalog tiče-deff se slažem sa svim napisanim! sijedim od glupog posla i još glupljih pitanja!!!!
  4. Pozz fax, ovako što se tiče tog računanja, ja si napišem fino formulu jednadžbe s jednom nepoznanicom (nadam se da se to tako zoveXD) i onda tražim x. Npr. ako ti osoba radi 5 sati u razdoblju od 1.siječnja 2011. do 10.ožujka 2011.g. : 5:X=8:70 (70 -ukupan broj dana da ima punu normu) 8x=350 (množiš-vanjski s vanjsk. i unutarnji s unutarnjim) X=43,75,----> 1mj i 14d ne moraš tako pisat,možeš u glavi stavljati taj omjer ali je meni jednostavnije ovako... A za ostalo.. a kako kad, neku stvar koja mi prvi put dođe u ruke, gledam, mozgam i čudim se a neka se odrađuje onak bez beda... Sad imamo u tijeku javnu nabavu, pa je bilo malo muke s time ali ide nekako... Ne volim kad mi daju ugovor slagati, nemam iskustva u tome, ovo mi je bio odmah prvi posao nakon faxa i teoretsko znanje mogu okačiti ugl. mačku o rep... NIje posao iz snova, odmah bih otišla raditi nešto bliže struci, ali isto tako-najbitnije mi je da ide plaća, a ostalo će se valjda s vremenom promiijenti..
  5. Pozdrav, molim vas ako mi možete dati savjet. Djed želi darovati svoju imovinu dvojici sinova Ugovorom o darovanju, s time se slažu njegova žena (baka) i kći. Mislim da u ovom slučaju djed mora najprije sa ženom i kćeri sklopiti Ugovor o odricanju od nasljedstva (kako bi se one odrekle nužnog dijela) a nakon toga sa svakim sinom sklopiti Ugovore o darovanju. Ako griješim, molim vas da me ispravite jer je jedan od sinova moj otac, pa bih ja to napravila. Zahvaljujem.
  6. molit ću lijepo kartu Hrvatske slijedeći put! čisto da vidim pod kojom je županijom sud nekog mini grada!
  7. kolega propast, i ja sam se prijavila za sva mjesta . Nisam sigurna bas da imam neke sanse, ali nada umire zadnje, jelte. Eto, dabogda ja dobila Slavoniju a tebi neka ide Sinj (osim ako nešto drugo želiš,onda odi tamo )
  8. nama su rekli za tjedan dana... mislim da većina ljudi sumnja u svoje odg. kasnije i da nam se samo čine gori nego što jesu-NADAM SE..
  9. mislim da je c-tjelesna ozljeda? .. remećenje javnog reda i mira nije kd... i ja sam stavila zaštićeni svjedok... je, upisom u zemljišne knjige. ali 121. govori da može i predbilježba smatrati upisom ako se naknadno opravda... Nezz ja sam stavila oboje... heheheh, sry, ne smijem se tebi sad sam se sjetila tih dokaznih radnji-troje frendova koji rade već dugo nisu znali odg.(nisam ga ni ja znala) ZKP-koliko vidim ih naziva-posebne dokazne radnje... čl.332.
  10. Nisam sigurna ali mislim da je u primjeru bilo samo kd uvrede-A. Riječi prve žene da je sin druge bio drogiran i nekoga okrznuo autom po mom ne predstavljaju nikakvu klevetu....nezz Kod tužbe mislim da ide na 10 000,00 jer sud ne može dati više no što tužitelj traži a on je tražio tužbom 10 000,oo -potvrdu je samo dostavio?! Kod rokova-nedjelja i neradni dan-moj odg.-ne utječe na početak, ne utječe na tijek i utječe na kraj roka... Kod doo-a je bilo mislim pitanje kada doo stječe pravnu osobnost. MOj odg-upisom u trgovački registar (prilično sam sigurna da je pisalo trgovački a ne sudski registar...). Kd neodgovorno ponašanje na javnom mjestu? NE znam što mi promiče, ali ne mogu to naći u KZu... Mislim da je bilo pitanje tko sudi za remećenje javnog reda i mira u prvom stupnju-ja sam stavila -prekršajni sud... Nisam sigurna da je moje navedeno točno-ali rekoh, da podijelim :D... Sad malo pitanja:D -kod svjedoka na kojeg se primjenjuju posebne mjere,...-kako se svjedok zove? Zaštićeni, krunski, nešto treće? Stjecanje vlasništva kod ugovora o kupnji nekretnine: a-sklapanjem ugoovra b-ovjerom potpisa ko j.b. -(nešto u tom smislu) c-upisom u zk d-polaganjem isprava za upis predbilježbe u zk ? c,d?? Brakorazvodna parnica-odluka o razvodu braka mora sadržavati što?
  11. molim vas ako mi netko može javiti rezultate za Dubrovnik, pulu, Pazin, Vukovar i Požegu. Hvala . Čestitke svima!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija