Jump to content

xerovetix

Korisnik
 • Broj objava

  28
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O xerovetix

 • Status
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Može li mi tko objasniti značenje slijedećeg: "generalna punomoć deponirana kod Županijskog suda u (mojoj županiji) pod posl broj ###/##", koje stoji na prijedlogu za ovrhu?
 2. Malo je komplicirana situacija, radi se o kratkoročnom brzom online "lihvarskom" zajmu, gdje je potpisan ugovor s jednom tvrtkom (sjedište u malti) te prihvaćena garancija druge tvrtke (sjedište u latviji) te sada stiže ovrha od totalno nepoznate tvrtke s totalno nepoznatim brojem računa (s sjedištem u estoniji). Radi se o periodu od 3 mjeseca zakašnjenja plaćanja, te je apsurdno da u tako kratkom roku su išli na ovrhu bez predhodnog upozorenja. Riješenje tj. prijedlog je podnesen od strane javnog bilježnika sa sjedištem u Zagrebu dok je moje prebivalište u drugoj županiji.
 3. Poštovani, Molim Vas za pomoć vezano uz pisanje žalbe na riješenje o ovrsi poslano od strane javnog bilježnika. Naime stiglo mi je riješenje o ovrsi od strane inozmene tvrtke za koju prvi put čujem, s kojom sigurno nemam nikakve potpisane ugovore. Stoga me zanima kako kvalitetno napisati žalbu na riješenje o ovrsi te osporiti isto?
 4. Ok, čini se da ne prate previše izmjene zakona. Još jedno pitanje samo. Koliko god banalno bilo, čisto mi je palo napamet kao nekakva mogućnost. Ukoliko drugostupanjska presuda potvrđuje prvostupanjsku, jeli se tada gleda datum prvostupanjske presude kao datum pravomoćne presude ili pak datum drugostupanjske kao datum pravomoćne presude?
 5. Jeste li sto posto sigurni za ovu tvrdnju? Naime ja sam kontaktirao prekršajni sud gdje mi djelatnik govori da zastara zastupa nakon 4 godine od pravomoćne presude.
 6. Iz ovoga mi samo na kraju nije jasno jeli se novina o 3/4 plaće primjenjuje na ovrhe koje su u procesu naplate?
 7. Prekinut ugovor o radu nakon 3 mjeseca rada. 6 dana u tjednu se radi. dakle 24 dana godisnjeg godisnje. Po izracunu poslodavac je duzan isplatiti naknadu za dvije dnevnice po mjesecu. Sada tvrdi da su ti dani vec iskoristeni te da je knjigovođa sve riješio. Jeli moguce falsificirati te podatke? Platna lista nije izdana nakon niti jedne place.
 8. Osobno sam vidio dokument koji je FINA zaprimila od strane prekršajnog suda gdje se traži prisilna naplata do ožujka 2018. Kome da se obratim , tj. gdje da se pozovem na zastaru u ovom slučaju? Očito onda ne vrijedi 3 godine izričito, već sud može po "volji" produljiti za koji mjesec?
 9. Nije mi jasno, danas najnoviju informaciju dobijam od djelatnice FINE kako je presuda iz 11.mjeseca 2014, krenula s naplatom 2016. godine te se u riješenju suda traži da FINA provodi postupak prisilnog naplaćivanja do ožujka 2018. . Ima li tu zakonske osnove za takvo što s obzirom da u tvom slučaju rok naplate prelazi rok zastare od 3 godine?
 10. Aha onda znaci otkazao ugovor o radu. Po tome onda za 1 mjesec i 27 dana me spada 3 dana? Ukoliko je go 28 dana
 11. Pozdrav, Sporazumno sam otkazao ugovor o radu na određeno vrijeme (6 mj.) nakon 2 mj. zbog prelaska u drugu tvrtku. Imam li pravo na par dana godišnjeg odmora?
 12. Evo nakon intervencije, gdje sam ih obavjestio od roku zastare od 3 godine, starije su se maknule iz naplate. Sada je u procesu naplata pravomoćne sudske presude iz 2014. 11. mjesec. S obzirom na iznos kazne, ista se neće stići u potpunosti naplatiti do 11. mjeseca 2017. Mene zanima hoće li se istekom tog roka tada maknuti iz sustava te polovično naplatiti ili će se nastaviti naplaćivati s obzirom da se uspješno naplatio jedan dio?
 13. Drot tako sam i pročitao na ovom forumu, no naišao na odstupanja u praksi te zbog toga i pokrenuo ovu temu. Otišao sam osobno u FINU te upitao o zastari, gdje sam dobio odgovor da nakon 4 godine oni brišu iz sustava, gdje sud ponovo šalje na finu te naplacuju novu naknadu. Hmm... ?
 14. Pobrkao sam onda nešto, dobro hvala. A što je s zamjenom za rad za opće dobro? Jeli to moguće u ovom slučaju onda?
×
×
 • Napravi novi...