Jump to content

bersis

Korisnik
 • Broj objava

  55
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O bersis

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Pravo vlasništva nekretnine povlačenje tužbe pravomoćna 5.8.19
 2. Dobar dan, na nekretnini ima zabiljezba spora koji je ukinut. Nema vise nista od tog spora. Mogu sa resenjem na zk odjel radi brisanje zabiljezbe spora sa rjesenjem ili moram predati zahtjev za brisanje. Ima obrazac za brisanje zabiljezba spora koji mogu koristiti (bez odvjetnika)? Hvala na pomoc!
 3. Dobar dan, zivim u Njemackoj ali odavno obitelji imaju nekretninu u RH koju trenutno iznajmljujem turistima. Placam porez na dohodak u RH. Stalni boravak je u Njemackoj. Nalazim se maksimalno 2,5 mjeseca u RH za vrijeme sezone. Gdje trebam placati porez? U RH ili u Njemackoj? Za mene bi to bilo jos interesantno kad mi dodze neki inspektor i pravi problema kao ne sme ovo treba ovako ili onako... itd. Hvala na odgovor. bersis
 4. Dobar dan, tuzitelj je odustao o tuzbe i predao povlacenje tuzbe te je spor ukinut. Uz tuzbu je predao zahtjev za zabiljezbu spora koja je upisana u zk. Kako se ta zabiljezba brise? Citam u forum kako moze stranka koja je predala zahtjev isto brisati zabiljezbu. Ja ne mogu predati zahtjev radi brisanje zabiljezbe? Ili ce to sud automatski predati brisanje zato sto je predmet ukinut i tuzitelj bio dao zahtjev u tuzbi? Hvala na pomoc!
 5. Pogrešio sam. Do 300000kn ne plaćam porez na dohodak.
 6. Dobar dan, baš se informiram radi iznajmljivanja kuće za odmor kao privatni iznajmljivač. Ima mnogih stranica na webu te nije lako razumjeti te pišu ili objašnjenje je komplicirano te iz 2016 ili 2017 godine. Može mi netko obnasniti dali sam dobro razumjeo za stanje 2019 godine: - kao privatni iznajmljivac do 300000kn prihoda ne plaćam PDV zato što plaćam paušalno porez? - ipak trebam nabaviti PDV-ID ako je prihod ispod 300000kn? - PDV-ID kod Airbnb nije potrebno upisati pošto rade u SAD? - PDV-ID moram upisati kod naprimjer Booking.com pošto rade u EU? Sad se uopće pitam kao privatni mali iznajmljivač kad plaćam PDV na proviziju svih tih agencija i kad ne? Hvala na pomoć
 7. super hvala kako ide dalje sa kamatom? vidim da se menja i trenutno je do danas 01.07.2018 - 21.02.2019 7.999,50 236 6,82% 352,75 2.791,89 10.791,39 mislim koliko se posto menja i do kad trenutno je 6,82%
 8. Dobar dan, dobio sam jedan predmet pa u presudi pise da tuzenik placa zateznu kamatu na trosak predmeta po ZOO. Zatezna kamata se racuna od 28.11.14. Kolika je kamata i kako se racuna? hvala na pomoc.
 9. Dobar dan, koliko znam moze stranka predati zahtjev za sudjenje u razumnom roku koji predaje opcinskom sud koji salje na zupanijski sud. Tacno? Sad se pitam dali je to samo za tuzitelja ili isto za tuzenika. Posto i tuzenik moze imati interes da se neka stvar resi sto pre. Evo imam predmeta koji je predan sudu i ceka se jos mjesec dana ukupno tri godine. Sud nista nije uradio. Samo prima pozurnice i to je sve. Nema sudske radnje. Niti pripremno rociste. Koliko sam se informirao ima tu neki rok o tri godina u kojem sud moze cekati sa radnjom. Tacno? Sto bi rekli, dali ima smisla poslati sudu zahtjev za sudjenje u razumnom roku? Hvala na odgovor!
 10. bersis

  Ovrha u EU

  Niti prijavila niti odjavila. Dobro hvala!
 11. bersis

  Ovrha u EU

  Koliko razumjem ni jedno niti drugo ako idem po ovome: Ovrsenik dolazi u RH na odmor za 10 dana u svoju nekretninu. Neku godinu niti dolazi. Niti jedno niti drugo nije "trajno" ili dulje od tri mjeseca sta se tice boravista. Nije moguce da sud utvrdi da ovrsenik/ duznik ima dug? Tako bi mogao pokrenuti ovrhu preko EU-zakona u Njemackoj?
 12. bersis

  Ovrha u EU

  Ovrsenik ima adresu u RH koju koristi nekih 10 dana za odmor. Inace zivi u Njemackoj. Kako to mislite? Spis ide na sud u RH radi kakve odluke?
 13. Dobar dan, postoji dug prema odvjetniku, stranka zivi u Njemackoj (stalni boravak), stranka ima nekretninu u RH a odvjetnik zeli pokrenuti ovrhu protiv stranke. Ako dobro razumjem je to sta odvjetnik trazi novcano potrazivanje. Kojem sudu/ drzavi se mora odvjetnik obratiti? Dali moze odvjetnik pokrenuti ovrhu na nekretninu u RH ili se mora preko nekog EU-zakona obratiti sudu u Njemackoj radi stalnog boravka stranke? Hvala na odgovor.
 14. Dobar dan, nikad nisam dao kucu na najam ali me sad neka firma pitala dali bi dao na najam dok se zavrsi neki projekat. Treba smestaj za radnike i zaposleni drugih osoba od te firme. Posto nemam iskustvo bi Vas zamolio da mi netko pise na sto bi trebao paziti ili dali imate dobar obrazac za najam. Mislio sam ako bude doslo do najam trebalo bi - ugovor za periodu od prilike 1 godina - navesti sta se nalazi u kuci kao namestaj - cijena za na najam + rezija (struja, voda) - treba neka osiguranja? - placanje unaprijed najam za 3 mjeseca kao osiguranje koje bi zadrzao na racunu? Imate savjet? Hvala!
 15. bersis

  PDV

  To bi i mene zanimalo saznati. Pogotovo ako vlasnik nekretnine - zivi u EU (ne u RH) - nije drzavljanin RH - zeli izdati sobe preko Airbnb - nije u PDV sustavu - prijavljen u RH i ima OIB. Nesto sam citao da se treba registrirati i dobiti broj koji se upise kod Airbnb (ili booking.com). Sa tim brojem moze se placati obracunati porez. To je valjda taj broj za PDV? Kako se moze dobiti sve te brojeve i sta treba da bi bilo legalno izdati ponekad sobe preko Airbnb ili booking.com? Hvala na pomoc.
×
×
 • Napravi novi...