Jump to content

telesisija

Korisnik
 • Broj objava

  10
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O telesisija

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Razumijem, ali koji su koraci prethodno potrebni da dobijem takav nalog?
 2. Mogu li u slučaju da sumnjam na muževu prevaru tražiti putem pravnika ispis sadržaja tekstualnih poruka od teleoperatera kao što je to slučaj u nekim zemljama SAD-a?
 3. To je riješeno. Račun je zaštitio. Ono što me zanima je ima li po nekoj osnovi mogućnost otpisa duga.
 4. Suprug je neprekidno ovršen tri godine. Za to vrijeme je nezaposlen i dug je samo rastao. Ništa nije naplaćeno. Uskoro će mu početi sjedati novčana pomoć za roditelja odgajatelja. Ima li ikakve šanse da u sljedećih mjesec dana traži od suda obustavu ovrhe zbog toga što se ovrhovoditelj nije uspio naplatiti? Može li tražiti obustavu zbog toga što mjesečna primanja ne prelaze 1250 kn po članu obitelji?
 5. Nisam koristila student servis, niti sam radila. Ponudili su mi na rate, ali kvaka je što se moram ispisati do kraja mjeseca, kako bih se mogla prijaviti na HZZ i tražiti HZZO osiguranje kao nezaposlena. Inače, gubim zdravstveno.
 6. Obraćam vam se za pomoć na nagovor frendice, iako mislim da je ovo svršena priča i nema mi pomoći. Krenut ću redom: 2013/14, upisujem prvu godinu diplomskog prvi put, država subvencionira školarinu (8400 HRK) u potpunosti ne ostvarujem ni jedan ECTS bod 2014/2015 upisujem drugi put prvu godinu, na završetku zimskog semestra plaćam pola participacije školarine (4200 HRK) kako bih mogla ostvariti pravo na polaganje ispita unutar drugog, ljetnog semestra tražim mirovanje studija, fakultet odobrava 2015/2016 upisujem treći put prvu godinu, tražim mirovanje, fakultet odobrava, u referadi mi objašnjava sljedeće opcije, ako se dobro sjećam: a) bez prava i obaveza i onda nemam pravo polagati ispite, niti imam pravo na hzzo b) sa pravima i mogućnošću polaganja ispita, koje ako ne dam onda plaćam školarinu Tu sam krivo shvatila da ono što plaćam kod ponovnog upisa godine je druga rata od ukupnog iznosa participacije za prvu godinu, čiji prvi dio sam platila 2014/2015. Računala sam da imam samo još 4200 HRK, kada i ako nastavim godinu aktivno. S obzirom da su mi prijašnjih godina kolege također upisivale mirovanja i nisu plaćali školarine za godine koje su bile u mirovanju, mislila sam da je to jasna stvar. 2016/2017 upisujem i četvrti put prvu godinu, uz mirovanje, fakultet odobrava te jučer na faksu saznajem da mi je za svaku godinu mirovanja rastao dug prema fakultetu, odnosno 8400 HRK x 3 - 4200 HRK koje sam ranije uplatila. Ukupna suma duga je 21000 HRK. Kod ispisa sa faksa međutim dovoljno je da platim četvrtinu ukupnog duga. Dakle, 5250 HRK. Jučer sam kopala po odlukama i pravilnicima na stranicama mog fakulteta i našla jedino ovo: "Vrijeme mirovanja ne računa se u vrijeme trajanja studija.", iz pravilnika o studiranju na mom fakultetu, 2017. Nije mi jasno zašto moram plaćati godine mirovanja ako se one ne računaju kao trajanje studija? Kakva je praksa na drugim fakultetima? Plaćaju li studenti godine u mirovanju? Mogu li pisati zamolbe, nešto, bilo što?
 7. Iskreno, ne znam što bih napisala. Nemam apsolutno nikakvu ideju kako uvjeriti HRT da ujak nije gledao tv u periodu od 2003. do 2012. Ponovno sam ih zatražila da mi pošalju dug samo za proteklu 2012 godinu, a kao odgovor sam dobila da navedeno razdoblje nije utuženo.
 8. Pozdrav. Mojem ujaku je stigla ovrha prije mjesec dana. Međutim, na računu su ispisali podatke za uplatu na HT Mobile. Zbog toga sam ih danas zatražila da mi elektronički pošalju dug koji treba platiti i poslali su oko 6 dopisa, ovrhe, sve dugovi stariji od 2007 godine. Potpuno sam zbunjena jer znam da mom ujaku računu nisu stizali prije nekoliko godina jer mu televizor ne radi negdje od 2000. godine i tada je tražio lokalnog popisivača televizora da ga ispiše sa liste korisnika HRT usluga. Postoji li zastara na dugove? Shvaćam da je televizor trebalo zapečatiti. Ne znam zašto to ujak nije učinio. Sada tu stoje dugovi za tv koji u međuvremenu nije korišten. Željela sam platiti dug za prošlu godinu jer moj ujak ima novi televizor tek od početka 2012 godine. Molim pomoć i savjete. Hvala.
 9. U kući imamo dva televizora. 1. televizor: potrgan, na ujakovo ime, on ga želi popraviti i ne namjerava ga odjaviti 2. televizor: ja sam ga kupila, nije prijavljen, ali kontrolor ga je vidio neki dan i zaključio kako imamo televizor. Stigao je račun za televizor na ujakovo ime. Želim svoj televizor prodati. Moram li sada obaviti neku papirologiju i sl. ili ga samo prodam? Voljela bih i ujakov televizor odjaviti, a prije toga odnesti nekoj službi za zbrinjavanje elektroničkog otpada kako bih dobila potvrdu. Trebam li nakon toga odjaviti tv kod javnog bilježnika i to poslati HRT-u? Hvala.
×
×
 • Napravi novi...