Jump to content

goethe

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    1

goethe je na 14. svibnja 2014 zadnji put osvojio dan.

Posjetitelji rado čitaju što goethe objavi!

  1. Ne radi se o otkazu nego o isteku ugovora na odredeno vrijeme. Mogu. cl.107., st.7. ZOR. Ivancice nemoj im spominjati istek ugovora, i pokusaj nastaviti raditi dan, dva kao da se nista ne dogadja. Rad nakon isteka ugovora o radu na odredeno vrijeme smatra se sklapanjem ugovora na neodredeno vrijeme sukladno cl. 12.st.2., i cl.10. st.5. ZOR.
  2. Momci to nije rješenje. Svatko tko je na bilo koji način doprinio obrani domovine treba imati zasluženo priznanje. Pa čak i pekar u Klari koji je pekao kruh i dostavljao ga postrojbama. Ono što treba učiniti je kategorizacija, te raspodjela prava prema tim kategorijama. Dakle navedeni pekar bi sasvim sigurno bio kategoriziran kao npr. "civilna osoba u službi obrane" (stvar je semantike), ali nikako nebi trebao imati prava koja pripadaju osobi koja je nosila uniformu na prvoj liniji. Bilo bi nepošteno da se ukine priznanje osobi koja je makar 15 minuta aktivno provela doprinoseći obrani RH na neki način, ali bi bilo jednako nepošteno da temeljem 15 minuta ima jednaka prava kao i netko tko je proveo godine na bojišnici i imao tu "nesreću" da prođe neozlijeđen.
  3. Nije dobro tumacila prednost jer su "uvjeti" propisani clankom 12. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj samoupravi (barem u mom slucaju), a obavezno testiranje je propisano clankom 22. istog zakona. Dakle ne radi se o uvjetu, inace bi bio naveden u cl. 12. kao takav. Naravno da je pokrenut upravni spor ali su mi rekli da traje do 3 godine. Moguce, nisam sigurna za invalide i manjine. To je vise pravilo nego izuzetak. Kad samo pomislim da sam mogla biti u mirovini za 3000 DEM (ponudeno-odbijeno), a ja odabrala zavrsit fakultet i sad mi se smiju u lice gospoda sa SSS kad se javljam na natjecaje.
  4. Iz prve ruke, prema odgovoru upravne inspekcije od siječnja ove godine, pod jednakim uvjetima znači da kandidat mora pristupiti testiranju i intervjuu te ostvariti najmanje jednaki broj bodova kao i najbolje rangirani kandidat. Što je u načelu neizvedivo. Ili drugim riječima navedena formulacija vam poručuje (i braniteljima, i invalidima i manjinama) da svoje pravo prednosti koje načelno imate možete okačiti mački o rep. Dobra vijest je da ne postoje kriteriji za odabir mačke.
  5. Primjere prijedloga za takav upis možete naći u knjizi "PRIMJERI PRIJEDLOGA I DRUGIH PODNESAKA U ZEMLJIŠNOKNJIŽNIM STVARIMA" 2. izmjenjeno i dopunjeno izdanje, 2009, autori Rotar i Sušanj. Knjiga je prilično skupa, međutim može se naći za posudbu u Sveučilišnim knjižnicama u Zagrebu i Splitu, dok za ostala mjesta nisam provjerila.
  6. Hvala najljepša, ovaj sam forum otkrila prije nekoliko godina, kada sam imala problema sa poslodavcem, i još uvijek me iznenađuje koliko ima volje za pomoći ljudima sa problemima. Dakle, situacija je ovakva. Stan ima 50m2, imam stalne probleme s novim suvlasnikom (telefonski pozivi, prijetnje, nestajanje pošte, dolasci na vrata kasno noću...), i ne želim da ja i djeca to dalje trpimo, tako da bih rado prodala svoj dio i kupila neki manji stan. Suvlasnik mi nudi trećinu realne cijene, a za taj novac ne mogu ništa kupiti. Na jednom od foruma sam pročitala da mogu svoj dio pokloniti članu obitelji i teretiti svoj dio nekretnine sa pravom doživotnog uživanja. Nadam se da bi time prisilila suvlasnika da mi ponudi pristojniji iznos pa da u miru odselim. Njega naravno zanima preprodaja, a stan sa takvim teretom ne može lako prodati. Ostanak u ovakvim uvjetima nam i nije neka privlačna opcija. Jedini punoljetni član obitelji koji dolazi u obzir jest otac, kojem je oduzeta poslovna sposobnost (psihička bolest), pa sam mislila da je možda pametnije (i jeftinije), izbjeći potencijalne probleme i teretiti svoj vlastiti dio u svoje ime bez formalne promjene vlasnika. Hvala na preporuci za obraćanje policiji, međutim taj dio pravne države ne funkcionira kako bi trebao u manjim mjestima. Ne mogu napisati mnogo više jer nebih voljela da netko prepozna slučaj pa ne dobijem zabilješku spora (ili nešto slično) u zemljišnim knjigama prije nego uspijem upisati teret. Hvala još jednom.
  7. Lijep pozdrav, mozete li molim vas odgovoriti dali je moguce upisati pravo sluznosti - pravo dozivotnog uzivanja na vlastiti suvlasnicki dio nekretnine, na vlastito ime. Naime, brat koji je suvlasnik nekretnine - stana u omjeru 50 - 50 %, upao je u probleme s kockom, pa je njegov suvlasnicki udio presao na drugoga, koji ima namjeru kupiti stan na javnoj drazbi i vec je u tom smislu pokrenuo postupak diobe. S obzirom da s djecom i obitelji nemam kuda, a nemam ni sredstava za kupnju drugih 50% cak ni za 1/3 vrijednosti, molim za savjet.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija