Jump to content

somnatia

Korisnik
  • Broj objava

    24
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Sviđa mi se
    somnatia je reagirao na Mario137 u Prodaja svojih stvari   
    Možete prodati, prodaja osobne imovine nije oporeziva. Neće vas nitko pitati za to.
  2. Hvala
    somnatia je reagirao na Ruby_Danderfluff u Udruga - izdavanje računa   
    Vjerujem da će vam ovaj LINK pomoći. S obzirom da je 01.01.2015. godine stupio na snagu Zakon o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija, možda bi vam se bilo dobro konzultirati s knjigovođom specijaliziranim za računovodstvo udruga koji bi vam mogao izraditi šprancu računa (ja u tom zakonu nisam našla ništa o tome da su računi udruga u nekim elementima različiti od uobičajenih računa, pa pretpostavljam da se traže obvezni elementi računa iz Zakona o PDV-u, ali svakako vam savjetujem da to provjerite s knjigovođom).
  3. Hvala
    somnatia je reagirao na tin.magyar u Online Skupština i Sjednice tijela Udruge?   
    Udruge same određuju način održavanja skupština. Zakon prepušta uređenje tih pitanja udrugama. Udruga može održati online skupštinu ukoliko je takav način održavanja sjednice propisan statutom udruge. Ukoliko nije možete Statutarnom odlukom o izmjenama Statuta izmjeniti ili nadodati da se skupština udruge može održati puntem skypa, online konferencije ili drugih načina.
     
    Samo statut se prilaže Uredu državne uprave na ovjeru. Drugi opći akti koje donosi udruga ne podliježu ovjeri od strane državne uprave. Dakle nije potrebno priložiti te pravilnike uz statut.
     
    Za savjete vezano za pitanja oko udruga možete se obratiti Uredu za udruge Vlade republike Hrvatske (http://www.uzuvrh.hr), Ministarstvu uprave (http://www.uprava.hr) ili Uredu državne uprave u županiji u kojoj je udruga registrirana.
  4. Hvala
    somnatia je reagirao na anee02 u Odgovornost predsjednika udruge?   
    pozz...predsjednik sam jedne sportske udruge (pikado klub) koja je dobila na korištenje prostor gdje je nekada bio kafić . U tom lokalu se nalaze sve potrebna imovina koja je potrebna za vođenje kafića ( jukebox, frižideri, caffe aparat itd.) Tu se redovito održavaju treninzi, okupljanja , sastanci. Početkom prošle godine slavio se ulazak na Državno prvenstvo. Članovi kluba svojim su sredstvima kupili nešto alkoholnih pića kojima su počastili sebe i svoje prijatelje, međutim tokom slavlja u prostor je ušla policija sa državnim inspektoratom i napravili zapisnik u kojem se navodi da je bilo remećenje javnog rea i mira te da se prodavao alkohol. Ja sam sada kao predsj. dobila poziv za okrivljenika na sud. Zanima me da li mi netko može pravno odgovoriti što mi je raditi i kako se postaviti. U slućaju novčane kazne da li ja kao predsj. odgovaram sa vlastitom imovinom pošto je udruga neprofitna organizacija.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija