Jump to content

Odgovornost predsjednika udruge?


anee02

Preporučene objave

pozz...predsjednik sam jedne sportske udruge (pikado klub) koja je dobila na korištenje prostor gdje je nekada bio kafić . U tom lokalu se nalaze sve potrebna imovina koja je potrebna za vođenje kafića ( jukebox, frižideri, caffe aparat itd.) Tu se redovito održavaju treninzi, okupljanja , sastanci. Početkom prošle godine slavio se ulazak na Državno prvenstvo. Članovi kluba svojim su sredstvima kupili nešto alkoholnih pića kojima su počastili sebe i svoje prijatelje, međutim tokom slavlja u prostor je ušla policija sa državnim inspektoratom i napravili zapisnik u kojem se navodi da je bilo remećenje javnog rea i mira te da se prodavao alkohol. Ja sam sada kao predsj. dobila poziv za okrivljenika na sud. Zanima me da li mi netko može pravno odgovoriti što mi je raditi i kako se postaviti. U slućaju novčane kazne da li ja kao predsj. odgovaram sa vlastitom imovinom pošto je udruga neprofitna organizacija.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Slijede dva prekršajna postupka u kojem će policija biti ovlašteni tužitelj radi narušavanja javnog reda i mira, a državni inspektorat radi povrede propisa o ugostiteljskoj djelatnosti i možda još nečeg.

 

Slijedi ispitivanje počinitelja i svjedoka, te će te imati pravo žalbe Visokom prekršajnom sudu.

 

Toliko što se tiče prekršajnog postupka, na prekršajnom forumu nećete dobiti informacije o udrugama, te ću temu premjestiti u odgovarajući forum gdje će te možda dobiti odgovore i o tome.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija