Jump to content

pojam

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav, imam dosta nezahvalnu situaciju....naime dva su vlasnika d.., savki sa 50% udjelom. S tim da nakon što je revizijom utvrđeno da jedan vlasnik svojim postupanjima, tj. nije obavljao posao kako treba oštetio tvrtku, jer dokumentacija nije dostavljana u knjigovodstvo itd itd. Uglavnom, sada se taj isti član uprave/djelatnik ne pojavljuje na poslu već 25 dana, odvjetnik tvrdi da mu ne možemo ništa, tj. da mu ne možemo dati izvanredni otkaz?? ima li netko ideju kako otkazati ugovor o radu? Hvala
  2. Oba d..-a su u 100% vlasništvu iste osobe, koja je procedura kod pripajanja? da li je potrbno raditi reviziju? u jednom d..-u nema zaposlenih, nema obveza prema državi, nema obveza prema zaposlenicim, jedino postoje obveze za pojamice vlasnika, koje bi se prenijele na drugi d.., temeljni kapital 20.000kn, i oprema. da li netko ima iskustva i koja je procedura? zahvaljujem na odgovoru
  3. 2011 godine sam potpisala ugovor o radu sa poslodavcem na radno mjesto dentalni asistent (tada nije postojala škola za dentalne asistente), obzirom da sam ja laboratorijski tehničar mogla sam obavljati taj posao, krajem te godine odlazim na porodiljni dopust, tijekom porodiljnog me poslodavac kontaktirao i obznanio da ako želim nastaviti raditi na tom radnom mjestu moram završiti propisanu edukaciju (izmjene zakona nastupile), s tim da ja nisam imala novaca da to sama platim poslodavac mi je ponudio da mi on plati, ali sam morala potpisati ugovor prema kojem se obvezujem da moram odraditi 3 godine kod poslodavca ili ću u slučaju da ranije dam otkaz morati platiti školarinu+penale+tr.sastavljanja ugovora+sve putne troškove do Zagreba na edukaciju sada je već prošlo 1,5 godinu tj, 1,5 sam odradila (jer mi porodiljno ne ulazi u tih 3 godine odrađivanja), pa me zanim da li poslodavac uopće ima pravo tražiti da platim te troškove? obzirom da bi mi inače da to nisam završila morao dati otkaz, ja nisam kriva što je nastupila izmjena zakona, i što ja nisam imala novaca za edukaciju, jer ako poslodavac ne smije naplatiti edukaciju o zaštiti na radu, zašto smije ovo? Da li netko ima odogovr na ovo pitanje? Hvala
  4. 2011 godine sam potpisala ugovor o radu sa poslodavcem na radno mjesto dentalni asistent (tada nije postojala škola za dentalne asistente), obzirom da sam ja laboratorijski tehničar mogla sam obavljati taj posao, krajem te godine odlazim na porodiljni dopust, tijekom porodiljnog me poslodavac kontaktirao i obznanio da ako želim nastaviti raditi na tom radnom mjestu moram završiti propisanu edukaciju (izmjene zakona nastupile), s tim da ja nisam imala novaca da to sama platim poslodavac mi je ponudio da mi on plati, ali sam morala potpisati ugovor prema kojem se obvezujem da moram odraditi 3 godine kod poslodavca ili ću u slučaju da ranije dam otkaz morati platiti školarinu+penale+tr.sastavljanja ugovora+sve putne troškove do Zagreba na edukaciju sada je već prošlo 1,5 godinu tj, 1,5 sam odradila (jer mi porodiljno ne ulazi u tih 3 godine odrađivanja), pa me zanim da li poslodavac uopće ima pravo tražiti da platim te troškove? obzirom da bi mi inače da to nisam završila morao dati otkaz, ja nisam kriva što je nastupila izmjena zakona, i što ja nisam imala novaca za edukaciju, jer ako poslodavac ne smije naplatiti edukaciju o zaštiti na radu, zašto smije ovo? Da li netko ima odogovr na ovo pitanje? Hvala
  5. ravno u ministarstvo, ali budalama ako se zamjeritejoš će vam djecu uzeti pod izgovorom da se nemožete za njih brinuti. Ali zar nemate pravo dobivati neku naknadu sa biroa????
  6. pa možeš i sad potpisati ugovor koji će startati kad rodiš, znači datum potpisa ugovora je današni a početka rada tadašnji. mada mi nema smisla da te požuruje jer i onako um nemožeš raditi. a sa sadašnjim poslodavcem potpišeš otkaz na isti način, ali bi bila prijavljena do kraja porodiljnog kod starog poslodavca.
  7. po meni bi eventualno mogla dobiti ukor ili nešto, ali ito mi je nevjerojatno, eventualno se moeš žaliti Ministarstvu, jer jedino ti oni mogu zaštititi prava, pogotovo ako nisi navela ime i prezime profesora, a demokratska smo zemlja pa imaš pravo na mišjenje,čak iakoidešu srednju školu tek............. a šta i napisala kad te radi toga izbacuju???
  8. eh da ja bi prvo išla uDržavni inspektorat pa u roku 15 dana na sud i nemože vam ništa
  9. naravno da vam nemože dati otkaz radi nepotpisivanja bjanco zadužnice, ali ukoliko vam uruči otkaz imate rok 15 dana žalbe inače prošla baka sa kolačima. i pazite da otkaz ne potpisujete, eventualno da ste ga primili, ali znaju podvaliti sporazumni pa ljudi svašt potpisuju.
  10. imam hitan i veliki problem Nakon što sam upozorila članove uprave na neke nepravilnosti, kojese tiču jednog člana uprave, ajmo reći da jedan želi preveslati drugog, tj drugi se okomio i na mene i na drugog člana uprave.Oduzeomi je sve kartice,pečate i token od firme, pa mije znatno suzio posao. S tim da sam na bolovanju trenutno par dana, ali imam neke naznake da moj posao pokušava prebaciti na druge kolegice, s tim da moj dio posla nnitko u firmi nezna raditi osim mene. Šta mi je najpametnije napraviti, s tim da se niti meni neda za njega više raditi, ali bi mu predložila da mi plaća 6 mj plaću i da rastanemo u miru inače ćemo se samo potezati po sudovima, a ni meni ni njemu to nije u interesu. Dali da ja prva reagiram na ovu situaciju ili da se pravim luda i ja?
  11. Hitno trebam pravno mišljenje. temeljni kapital d.. je 20.000kn, npr. vrijednost imovine društva je 100.000kn, a 80.000 su obveze za pozjmice vlasnika koji je prodao udio u d.. drugoj fizičkoj osobi za 30.000kn, odnosno 30% udjela,što je navadeno i u ortačkom ugovoru, dali je druga osoba postala i vlasnik 30% potraživanja vlasnika?? jer ako je prodana imovina poduzeća koja ubiti nije imovina, več su sve obveze prema vlasniku, dali je novi suvlasnk dužan sudjelovati u povratu obveze za kratkoročne pozajmice vlasnika ili i onima pravo na udio u tim potraživanjima??
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija