Jump to content

leonie

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Ja bi trebala u 9.mj. polagati. A čula sam od jednog dečka koji je bio na roku 21.4. pravnik u CZSS da su ga pitali samo Zakon o socijalnoj skrbi. Pismeni je bio navodno pitanje koja su novčana davanja u soc. skrbi? I na usmenom ga to pitali, i tko obavlja djelatnost socijalne skrbi? A kaže da ništ drugo osim Zakona o socijalnoj skrbi nije učio. Ja ne znam što učit drugo za taj posebni dio.. jer popis literature po Uredbi je zastario. Da li je netko pisao rješenja na posebnom dijelu? Što bude? Skrbništva, nadzori, posvojenja, raspolaganja imovinom, invalidnine ili???????????
  2. Molim ako je netko od pravnika iz CZSS bio na posebnom dijelu socijalna skrb da opiše svoja iskustva. Kakva su pitanja? Kako izgleda pismeni, bude li pisanje rješenja, ili ? Koje pravne izbore učiti? U onoj uredbi sa izvorimaima dosta zastarjelih propisa, a na popisu nije Obiteljski zakon što mi je čudno..
  3. uz obrazac prijave sam im sve napisala i da po čl. 23 ZUP-a imam pravo polagat ispit i poseban prilog sa šopisom upravnih postupaka koje vodim - dakle poslove koje obavljam. Prvo su mi govorili da mi neće priznat zahtjev, da moram u ministarstvu socijalne politike polagat,a spolije kad sam čula da su nekim pravnicima iz CZSS priznali to pravo polaganja, pozvala sam se na to i nazvala ih, i najednom za par dana stiže poziv a polaganje- odnosono obavijest.
  4. Kolega koju literaturu si kopirao za posebni dio? Po Uredbi ili ? Na što se bazirati na koje zakone, treba li Kazneni zakon ?? Čestitam na položenom ispitu! Koliko ti je bilo potrebni vremenski za učenje?? Molim te malo detaljnije opiši ispit. Za opći dio da li je dovoljno učiti po pitanjima na starnici Ministarstva ?? Još nijedan pravnik iz CZSS se nije javio sa iskustvima. Ja pretpostavljam da ću u 6.mj. na rok. Čekam poziv.
  5. stalno sam zivkala... inače ne vjerujem da bi mi odobrili jer uvjeravali su me da nemam pravo u MU polagat, pa sam slučajno saznala da su nekim pravnicima iz CZSS odobrili pa sam se pozvala na to. Zovi i ti. Zavod će mi platiti ispit. Ne znam ni ja kad mi je rok, htijeli su mi stavit na ispit u roku 2 tjedna od tel.saznanja da će mi ipak odobrit,(a do prije dan-dva govorili da će mi odbit zahtjev) a nisu mi ni poslali rješenje, a naravno da 2 tjedna nije dovoljno za naučiti a i oni su mi odugovlačili mjesec dana sa odobrenjem i ne smiju tako u zadnji tren javiti, pa su mi odgodili na moj prigovor da mi ne mogu za manje od 2 tjedna javiti pred ispit, i sada čekam novi termin. Ne znam kada će biti 6.mj ili 9.mj.
  6. stalno sam zivkala... inače ne vjerujem da bi mi odobrili jer uvjeravali su me da nemam pravo u MU polagat, pa sam slučajno saznala da su nekim pravnicima iz CZSS odobrili pa sam se pozvala na to. Zovi i ti. Zavod će mi platiti ispit. Ne znam ni ja kad mi je rok, htijeli su mi stavit na ispit u roku 2 tjedna od tel.saznanja da će mi ipak odobrit,(a do prije dan-dva govorili da će mi odbit zahtjev) a nisu mi ni poslali rješenje, a naravno da 2 tjedna nije dovoljno za naučiti a i oni su mi odugovlačili mjesec dana sa odobrenjem i ne smiju tako u zadnji tren javiti, pa su mi odgodili na moj prigovor da mi ne mogu za manje od 2 tjedna javiti pred ispit, i sada čekam novi termin. Ne znam kada će biti 6.mj ili 9.mj.
  7. Napokon su mi odobrili polaganje DSI u Ministarstvu uprave, iako su mi do prije par dana rekli da će mi odbiti zahtjev.. Ima li tko popis literature ažurirani za posebni dio za CZSS za pravnike ???
  8. Meni su u Zavodu za socijalnu skrb u Gradu Zagrebu rekli da će mi oni platiti. Posupak prijave je u tijeku, neki problemi sa dokumnetacijom. nadam se da ću uspjet u roku od tjedan dana prijaviti,te da će Ministarstvu uprave dozvoliti da tamo polažem ispit.
  9. Molim da se javi neki diplomirani pravnik koji je radio u CZSS i nedavno ili bar unazad godinu dana) položio DSI . Zanima me kako izgleda posebni dio polaganja ispita? Koja je literatura? U Uredbi imaju bar 3 točke sa popisa literature za posebni dio ispita koje se mogu odnositi na pravnike zaposlene u Centru, a sve tri skupa su preopširne za učiti . Iz čega se piše rješenje??? Skrbništvo, uzdržavanje,posvojenje, invalidnine, doplatci, ili ne mora biti rješenje, nešto drugo?? Kako izgleda pismeni? Što ste naveli u prijavi za polaganje DSI pod "opis poslova" ? Jesu li vam pravili probleme sa prijavom u Ministarstvu uprave kao meni? Kako izgleda usmeni iz posebnog dijela ? Čula sam da dođu djelatnice iz Ministarstva socijalne politke i mladih pa ispituju čak i zakone koji nisu na popisu literature. Molim ako netko nešto zna da što prije napiše... Hvala !
  10. ja prijavljujem u MInistarsvu uprave i šaljem im dopis gdje doslvce citiram čl.23 st.2 ZUP-a koji kaže " Članak 23. (1) U upravnom postupku postupa službena osoba u opisu poslova koje je vođenje tog postupka ili rješavanje o upravnim stvarima, sukladno propisima o ustrojstvu javnopravnih tijela. (2) U javnopravnim tijelima službena osoba koja vodi postupak ili rješava o upravnim stvarima mora imati odgovarajuću stručnu spremu, potrebno radno iskustvo i položen državni stručni ispit. (3) Ako u javnopravnom tijelu nema osobe ovlaštene za rješavanje o upravnoj stvari, rješenje donosi čelnik tijela." -> tako da vide da pravnici u CZSS itekako moraju polagati DSI . Pa naravno da vodimo upravne postupke, riješavamo upravne stvari, pišemo rješenja.. Misliim da oni hoće da se riješe pravnika iz CZSS jer im je gužva za polaganje. Mene je načelnica nagovarala da ne prijavljujem do 6.mjeseca jer ionako neću doći na red do 9.mj, kao imaju 700-800 hitnih prijava, a kao da meni nije hitno?! A prvo me je uvjerala da nemam pravo ići na DSI nego na stručni, a ustanova me šalje?!! Zao cure, budte uporne i nemojte ići na stručni u Ministarstvo socijalne plitike i mladih nego na DSI u MInistarstvo uprave, inače u budućnosti ćete svakako moraat DSI polagati jer se stručni priznaje samo u CZSS a ne u drugim drž.službama, ustanovama i upravi, niti ćete moći voditi upravne postupke ak nemate položen DSI, nadzor će vršit provjjeru. Ja planiram u 5. ili 6.mj. izaći jer uz posao se teže uči, a vidm da ima dosta. A i ne može se drugačije sazanti popis literature za posebni dio. Po Uredbi imaju 2 točke 33. i 38. bi se mogla odnositi na literaturu za CZSS, a obje su previše.. I bio bi red da napokon ažuriraju popis literature! Nigdje se npr. ne spominje Zakon o udomiteljstvu što mi je čudno .
  11. Molim ako netko ima novu-ažuriranu skriptu za DSI - OPĆI dio da mi pošalje na e-mail : leonie.raven@gmail.com hvala!!
  12. Diplomirani sam pravnik u centru za socijalnu skrb , nisam više vježbenik ali nemam položen državni stručni ispit ni stručni i moram ga položiti u roku od par mjeseci. Zanima me da li stručni ispit polagati u ministarstvu socijalne politike i mladih ili moram polagati državni stručni ispit u ministarstvu uprave ??? Iz bivšeg ministarstva zdravstva i socijalne skrbi (sada ministrastvo socijalne politike i mladih) su rekli da je bolje pošto sam pravnik da idem na državni stručni ispit jer po čl.23 zup-a pravnici, kao i svi koji vode upravni postupak i pišu rješenja, moraju imati položen baš dsi. I da ja bolje pravnicima dsi položiti jer se taj ispit priznaje u svim institucijama i u upravi. U ministarstvu uprave su rekli da će vidjeti hoće li mi odobriti polaganje jer misle da moram na stručni. Totalno su me zbunili jer i u u zavodu za socijalnu skrb pravnica kaže da ipak mogu na držvani ispit i da mi se priznaje. Zna li itko što o tome?? Ima li tko noviju skriptu za opći dio dsi? I zna li koji dio sa popisom literature iz uredbe za polaganje dsi odnosi na dipl.pravnike koji rade u centru za socijalnu skrb??? Ili da pojednostavim, ima li tko popis literature za posebni dio za dipl.pravnike zaposlene u centru za socijalnu skrb ?? Ako netko ima to ili barem skriptu za opći dio zamolila bih da mi pošalje na e-mail adresu: leonie.raven@gmail.com . Hvala...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija