Jump to content

Evil_D

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Evil_D objavio

  1. različita su pravila za prijavljivanje DSI I stručnog .... DSI moraš prijavit i položit najkasnije dva mjeseca prije neg ti istekne staž, a stručni NE MOŽEŠ niti prijavit prije nego imaš ispunjen uvjet, a to je staž od 12 mjeseci. Tek onda možeš prijaviti stručni ispit. radi se o različitim ministarstvima i različitim pravilnicima za polaganje ispita. Ja sam se raspitivala za DSI i zvala tri puta da pitam dal mogu i zašto ne mogu polagati i platiti si sama DSI, i da, onda su me teleonski odbili, pa nisam niti ispred centra slala prijavu za DSI jer bi za to ionako bilo prekasno, onda bi morala još pisat molbu dA MI DOpuste polaganje izvan regularnog roka (znači nakon isteka od 12 mjeseci). Prekasno sam saznala da je moguće polagati DSI iz moje pozicije, al očito nije moguće, tj trebala bi biti zaposlena ili šta već. Ne znam zašto mi nisu dali tj omogućili da si ga eventualno sama platim, na min.uprave su mi rekli da ta opcija Ne POSTOJi. samo mi ga poslodavac može platiti..ma..ništa ja tu više ne razumijem...
  2. ja sam na kraju polagala stručni...al kolko sam skužila, razlika je u tome što sam ja bila samo volonter/vježbenik, pa iz te pozicije kolko kužim ne priznaju polaganje DSI jer bi si ga morala sama platiti a ta opcija kod njih ne postoji-mora mi ga platiti poslodavac, što naravno u ovom slučaju, kad sam vježbenik bez namjere da me ostave, nema smisla za poslodavca. Stručni sam si platila sama.. Pravnici koji su u radnom odnosu u CZSs , kolko kužim, njima dopuste polagati DSI jer im poslodavac ionako mora platiti ispit, bilo stručni, pa je onda svejedno dal je to i DSI. btw. ispiti se polažu na različitim ministarstvima.
  3. ah samo problemi...nemam opravdani razlog neprijavljivanja DSI jer ga zapravo po našem pravilniku nisam ni dužna polagati.. tim više kaj sam zvala min.uprave na vrijeme pa su mi rekli da ga NE MOGU polagati.. .. staž mi je nedavno istekao..
  4. ne mogu mi produljiti na 20 mjeseci, jer sad me kači novi zakon i moj staž je gotov..ne kontam ni to baš jer sam potpisala po starom zakonu koji je povoljniji za mene, al eto... nismo odma produljili i eto .. ma joj, ta mjera kvazi zapošljavanja bez posla je koma..eto, sad kad mi je gotovo stručno osposobljavanje, idem se prijavit na burzu. mišn inkomplišd.
  5. ja sam isto volonter/ vježbenik u onom programu sa burzom i stipendijom, šta na kraju ništa bitno ne mijenja, jer sam si ja sama našla mjesto za volontiranje, znači CZSS me NIJE tražio da im budem npr. vježbenik, znači nemaju namjeru uzimati me. Ugovor sam potpisala po starom pravilniku i zakonu kad je staž nama trajao 20 mjeseci ali sam ga potpisala na 12 mjeseci (prijašnje volonterke su nakon tog roka još potpisivale anex ugovora do 20 mjeseci). Sada sam ušla u "novi" zakon i ispalo je da mi ne mogu to produljiti, tako da mi je rok od 12 mjeseci istekao.. i pošto do nedavno nisam planirala na DSI (pošto su mi gđe. u min.upr. rekle da ne mogu to polagat), sad je već prošlo onih čarobnih "prijaviti DSI najkasnije 2 mjeseca prije isteka vježb.staža", pa kontam da sam zakasnila s prijavom, iako ne kontam uopće čemu ti rokovi.. probaala budem svakak prijavit, pisala sam i našem ministarstvu da mi se očituju da li postoji mogućnost da mi plate tj.da im vratim pare.. mislim NEBulozE.! Tako da sam ja i dalje ni na nebu ni na zemlji, jer ne znam šta učiti, pošto se DSI i stručni dosta razlikuju po gradivu (osim par zajedničkih zakona koje trenutno radim). NE znam kolko košta Dsi, nisam pitala... jel zna neko kolko okvirno treba vremena da ga se nauči? Tomilice, ja sam isto ko i ti radila sve šta ne treba, i sad mi je žao šta se nisam izborila malo više da bar naučim konkretan posao..bitno mi je bilo da budem korisna .. drugima.
  6. tu se više ne zna ko pije a ko plaća... .. uglavnom, DSI za nas pravnike iz CZSS se MOŽE polagati al treba lijeepo zamoliti ministarstvo...i navesti da radimo po ZUP-u.. ja ne znam da li sam sad zakasnila sa prijavom, uglavnom, ukoliko mi CZSS neće htjeti/moći platiti ispit, NE MOGU ga sama sebi platiti. Divna naša država. Tak mi je rekla gđa. na ministarstvu. nije objasnila ZAŠTO si ga ne mogu platiti sama (a npr. stručni na našem ministarstvu si plaćam sama) al eto, tak je. nađe se sto načina kako će te spriječiti da se obrazuješ i to za svoje pare. :D i da, i ja sam primjetila da u literaturi NIti za DSI niti za stručni za CZSS NEMA zakona o udomiteljstvu, ali neka vas to ne zavara, oni ga uredno ispituju. Rekla mi jedna cura iz prve ruke, nju su pitali zakon na DSI iako ga nije imala u popisu literature. divota, zar ne?
  7. i meni molim isto! na mail tasha.rad@gmail.com
  8. mene isto zbunjuje taj posebni dio koji se tiče DSI za nas pravnike u CZSS jer onak, posebni dio nam u pravilniku ima više cjelina.. totalno zbunjujuće..a ja kao vježbenik tj volonter nije da imam točno radno mjesto na kojem ću radit pa da znam koji posebni dio ću si odabrat tj polagat..(ironično je da neĆU tamo uopće radit, nego drito na burzu.. ) šta ti polažeš? dsi ili stručni?
  9. potpuno ista situacija ovdje kod mene ko i leonie! ja više ne znam ko je tu lud... kontala sam ić polagat DSI za pravnike u CZSS sam.. i zovem min.upr. i kaže mi žena da nE mogu polagati DSI jer NE PROVODIM UPRAVNO PRAVNI POSTUPAK u Centru za soc. skrb?!!? ONO HALOOO? nego šta pravnici provode?! krenula sam učit stručni ispit, al i dalje me kopka taj DSI..help ko got može.. inače sam volonter na stručnom osposobljavanju (one mjere sa stipendijom jelte..). i gotov mi je staž uskoro.. Leonie, poslala sam ti mail! help ko got ima kakav info!thxx
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija