Jump to content

trojanac

Korisnik
  • Broj objava

    33
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Sviđa mi se
    trojanac je dobio reakciju od G-man u Povrijeđeno pravo prednosti zapošljavanja   
    Poštovana jeste li dijete poginulog branitelja ? Samo kao dijete poginulog branitelja ostvarujete pravo prednosti zapošljavanja po jednakim uvjetima temeljem članka 102. Zakona o braniteljima i članovima njihovih obitelji. Da bi ste mogli ostvariti to pravo u prijavi za posao se izričito trebate pozvati na prvenstvo prilikom zapošljavanja temeljem Zakona o braniteljima te priložiti sve dokaze iz članka 103. A koji se nalaze na poveznici https://branitelji.gov.hr/zaposljavanje843/843.
    (https://branitelji.gov.hr/UserDocsImages//NG/12%20Prosinac/Zapo%C5%A1ljavanje//Popis%20dokaza%20za%20ostvarivanje%20prava%20prednosti%20pri%20zapo%C5%A1ljavanju.pdf.
    Poveznicu je ustanova bila dužna objaviti u javnom natječaju jer ako nije obratite se inspekciji rada koja će poništiti natječaj jer je objava poveznici propisana Zakonom.
    Druga stvar su jednaki uvjeti. To što ostvarujete pravo iz članka 102. Ne znači da automatski dobivate posao. Posao dobivate pod jednakim uvjetima a to znači da ispunjavate skup osnovnih uvjeta plus postignuti uspjeh na testiranju i intervju koji provodi poslodavac. Ne znamo je li u vašem slučaju bila provjera znanja. Prednost možete ostvariti ako dakle odbijete jednak ili već broj bodova kao najbolji kandidat. Dakle, ako dvije osobe ostvare isti broj bodova prednost ima ona koja se pozvala u prijavi na poseban propis u ovom slučaju članak 102. Zakona o braniteljima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija