Jump to content

josip021

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Zakon o izmjenama Zakona o smanjenju mirovina određenih, odnosno ostvarenih prema posebnim propisima o mirovinskom osiguranju, s Konačnim prijedlogom zakona https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/MainScreen?entityId=23253
  2. Poštovani, profesionalna 50/50, ukupni mirovinski staž 36 godina, 03 mjeseca i 23 dana
  3. Više mi ništa nije jasno....imam status hrvi, dragovoljac ,tih 1730 dana borbenog sektora i već jednom su mi umanjili mirovinu za 10 % ( kosor). Zar bi po nekom novom obračunu to napravili još jednom??
  4. Čini mi se kako 2006. kad sam ja otišao u mirovinu dani borbenog sektora nisu bili u izračunu a 1730 i nešto još sitno dana i nije baš malo
  5. Članak 52.c (NN 84/21) (1) Hrvatski branitelji iz Domovinskog rata, pripadnici borbenog sektora, i članovi obitelji hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, pripadnika borbenog sektora, koji su korisnici mirovine ostvarene prema Zakonu o mirovinskom osiguranju ili općim propisima iz mirovinskog osiguranja koji prethode tom propisu, imaju pravo podnijeti zahtjev za određivanje novog iznosa mirovine uz primjenu članaka 27., 35. ili 48. ovoga Zakona. (2) Pravo na mirovinu pod uvjetima iz stavka 1. ovoga članka osobama iz stavka 1. ovoga članka pripada od prvog dana sljedećeg mjeseca nakon podnošenja urednog zahtjeva. Može li netko mudriji obrazložiti ovaj članak Zakona?
  6. Kad i ako se usvoji ovaj novi prijedlog zakona mijenja li se što za branitelje koji su već u mirovini (novi izračun)? Unaprijed hvala na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija