Jump to content

Otkazana

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, Zaposlena sam na ugovor na odredjeno ( 6 mjeseci). U 5.mj sam zapocela s radom, u 11.mjesec mi ugovor zavrsava. U 9.mjesec idem na porodiljni. Kako se racuna moja rodiljna naknada? Recimo da mi je placa 100. Koliko bih ja primala narednih 6 mjeseci? Hvala.
  2. Pozdrav,radi se o hrvatskoj drzavljanki koja je bila u posjeti majci u BiH. Prilikom posjeta verbalno je i psihicki maltretirana od strane svog brata. Taj isti brat ju je nakon takvog tipa maltretiranja fizicki napao i prebio. U pokusaju zastite od strane njene majke, fizicki je nasrnuo na istu. Koji zakon se primjenjuje u ovom slucaju? Apsolutno sam za podizanje kaznene prijave protiv doticnog "gospodina", no samo podizanje kaznene prijave nosi za sobom prijetnju za majku koja zivi odmah pokraj svog sina. Na koji nacin postupiti? Kako se ovo moze zakonski regulirati obzirom da je on drzavljanin BiH, nesretni dogadjaj se zbio na teritoriju BiH, a gospodja je drzavljanka RH. Koje korake treba poduzeti i u kojem vremenskom roku? Hvala.
  3. Zadnji dan otkaznog roka ( potpisala sam sporazumni otkaz- ugovor je bio na neodredjeno) otvorila sam bolovanje. Objasnila sam svojoj doktorici situaciju i ona mi je napravila izvjestaj o bolovanju. Rekla mi je da kazem sestri koja mi je trebala dati taj izvjestaj da izdvoji taj zadnji dan dok sam jos u firmi jer kao kasnije cu ici na teret Hzzo-a. To je ona i napravila i dala mi izvjestaj da sam na bolovanju samo taj jedan dan-zadnji dan otkaznog roka. Sad sam doznala da imam u principu pravo biti na teret firme 42 dana. Bojim se da nismo napravili nista. Koja su moja prava i sto da radim?Ne zelim da mi se prekida radni staz. Sto je s odjavljivanjem mene iz firme? Da li me mogu odjaviti ili ne?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija