Jump to content

caplin

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je caplin objavio

  1. Poštovanje. Odgovor koji sam dobio od mirovinskog na pitanje o privremenoj obustavi mirovine i rad na određeno. u tom slučaju koliko sam razumio gubim stečeno pravo. to bi se moralo promjenit kao i da se moze raditi 4sata.. "Poštovani, Budući da ste mirovinu ostvarili prema posebnom propisu, ako se zaposlite bez obzira na dužinu trajanja radnog odnosa, dužni ste o činjenici zaposlenja obavijestiti službu/ured Zavoda koji vam je priznao rješenjem pravo na mirovinu i koji je isplaćuje, da se mirovina prestane isplaćivati. Međutim, kod prestanka zaposlenja bez obzira da li se radi o tuzemstvu ili inozemstvu i ponovnog podnošenja zahtjeva za priznavanje prava na mirovinu ulazite u sustav općega propisa, odnosno možete ostvariti samo pravo na prijevremenu starosnu ili starosnu mirovinu, odnosno, za prijevremenu starosnu mirovinu morate ispuniti uvjet od 60 godina života i 35 godina mirovinskog staža, a za starosnu mirovinu 65 godina života i minimalno 15 godina mirovinskog staža. Za vas bi bilo povoljnije da radite na ugovor o djelu i primate svoju mirovinu. S poštovanjem" _________________________ ODJEL ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU- KORISNIČKI INFO CENTAR pitanja@mirovinsko.hr Informacije, odnosno odgovori na pitanja kao i podaci koji se navode u odgovoru poslanom elektroničkom poštom iz Odjela za odnose s javošću HZMO-a, namijenjene su i služe isključivo kao informacija-odgovor Vama i ne mogu se koristiti kao potvrda ili dokument na temelju kojeg se dokazuju ostvarena prava iz mirovinskog osiguranja ili bilo koja druga prava.
  2. Hvala, previše komplikacija ..a prihod mali. Firma ima povećan opsega poslova i nemože naći radnika sa potrebnom spremom u okolici, pa sam mislio uskočit na kraće . Pozdrav!
  3. Oprostite na nedovoljnim informacijama ..Umirovljen sam po članku 6. zanima me da li bih mogao kod privatnog poslodavca raditi skraćeno radno vrijeme (do 4 sata) a da mi se ne obustavlja isplata mirovine. http://www.poslovni.hr/hrvatska/dosa...irovinu-291020 da li tu ulaze i mirovine po posebnim propisima jer ovdje piše drugačije. Hvala
  4. Pozdrav. Moje pitanje je da li i mi koji smo otišli po članku 6. možemo raditi pola radnog vremena bez obustave isplate. Hvala.
  5. Hvala lijepa na odgovoru. I oprostite što je pitanje postavljeno na krivom podforumu.
  6. Što očekivati? Sažeto. Započeo skretanje ulijevo da nije propustio vozilo koje se kreće ravno gdje dolazi do udara mog prednjeg desnog dijela automobila u prednji desni dio automobila iz suprotnog smijera gdje putnici u drugom automobilu zadobivaju lake i teške tjelesne povrede. iz nehaja izazvao tešku tjelesnu povredu kažnjiv po čl.227 st 2. Analiza krvi 0,25 mokraća 0,63 stanje 0,57. Prekršajno stegovno i novčano kažnjen čl, 199 st 7. Do sada nekažnjavan. Unaprijed hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija