Jump to content

Iuris10

Korisnik
  • Broj objava

    17
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Osobni podaci

  • Web stranica
    http://www.iuris.magic-gold.com
  1. Pozdrav kolege! Evo, ja uspješno koristim poticaje s hzz-a. Istina je da sam se naskakao ko majmun dok nisam tu čitavu papirologiju obavio, ali je sve na kraju u redu. Poslodavac mora isto tako ispunjavati uvjete, a to su da uredno plaća porez, podmiruje sve obveze, da nije nikoga otpustio unazad 6 mjeseci, osim ako je otkaz samoskrivljenim ponašanjem, da uredno plaća mirovinsko i zdravstveno, odnosno plaću svojim zaposlenicima plus mora na kraju još potpisat bianco zadužnicu na 50.000,00 kn kao instrument osiguranja. Poticaji za 2011. god. koje ja koristim iznose oko cca 33.000 kuna i naravno da super dođu onim odvjetnicima koji ispunjavaju uvjete. Svaka lipa dobro dođe. P.S. govorim za Zagreb.
  2. Institut se zove paulijanska tužba. Neće poništavat ugovor, već će biti vraćanje natrag ili naknanda štete.
  3. Vaša firma ima sigurno sklopljen ugovor o osiguranju s Croatiom, temeljem kojeg Croatia njoj isplati ugovorenu štetu, a onda laički rečeno stupa u njene cipele i preuzima sva prava koje firma ima prema vama. S obzirom na to, vaša firma tu više nije bitna, ona si je namirila štetu od Croatie, a Vi morate namiriti štetu Croatii zajedno s pripadajućim zakonskim kamatama, inače ćete biti prisilno naplaćeni putem ovrhe.
  4. Iuris10

    Napokon posao?

    Kolega, gdje ste završili fakultet i gdje tražite posao ako se smije znati? Naprosto mi je nevjerojatno ovo za čuti.
  5. Iuris10

    Natječaj

    @Rock to što ti imaš je supplement uz diplomu kojeg dobe magistri iliti bolonjci(barem u zgbu) i to je OK! ja sam nedavno magistrirao i nisam još dobio diplomu niti tu svjedodzbu jer se još nije održala promocija pa se prijavljujem na temelju uvjerenja i te potvrde. Ne košta ništa!
  6. Iuris10

    Natječaj

    Kolegice, ovaj zakon ne vrijedi već duuugo vremena.Trenutno je na snazi Zakon o državnim službenicima i unutra nema nikakvih naznaka o vremenskoj ograničenosti provođenja natječaja. Btw, danas sam baš pribavio potvrdu na Pravnom u Zagrebu, bilo je gotovo za dvije minute. Tri lista papira na kojima je ispis ocjena i poput obrazloženja napisan početak i kraj studija te tema i ocjena diplomskog rada.
  7. Zakon o osobnom imenu Članak 5. Ako se jedan od supružnika odluči vratiti na prezime koje je imao prije zaključenja braka može u roku od 6 mjeseci od prestanka braka o tome dati izjavu matičaru u mjestu svog prebivališta.
  8. 6 mjeseci nakon rođenja u slucaju da se radi o osporavanju bračnog očinstva, a ako je izvanbračno dijete, majka nema pravo na tužbu za osporavanje izvanbračnog očinstva pod uvjetom da je vec dala svoj pristanak na priznanje očinstva od strane muškarca koji se smatra ocem.
  9. Iuris10

    savjet

    Dobra konstatacija, slazem se u potpunosti!
  10. Iuris10

    savjet

    Eh....zalosno, ali istinito..pitam se onda..cemu toliko silno pozivanje i dičenje kogentnim propisima..te navodnim promptnim djelovanjem kad od toga svega nista..
  11. Iuris10

    savjet

    Pretpostavljam da se radi o izvanbračnoj zajednici. Neovisno o tome, ima li dijete bračni ili izvanbracni status, ono ima pravo da zivi sa svojim roditeljima kao sto i vi imate pravo da zivite sa svojim djetetom i vidate, ostvarujete susrete s njim. Dakle, oboje imate jedenaka prava na svoje dijete i izvrsenje roditeljske skrbi prema njemu. U slucaju da vam brani da vidate svoje dijete, javite se centru za socijalnu skrb i objasnite stvar..a onda ce ono prema daljnoj potrebi urigirat.
  12. Slazem se s gore navedenim. Dijete ima pravo na tuzbu do svoje 25. godine. Dakle, ima tu još 7 godina i mozda je najbolje pustiti situaciju da se sama odvija jerbo ce dijete samostalno kroz odredeno vrijeme shvatiti neke stvari. Tako i tako vam obveza za uzdrzavanje uskoro ističe, roditeljska skrb je istekla i jedino što je po meni još sporno su nasljedni odnosi koje mozete korigirati osporenim ocinstvom. Sve je dakle na samome djetetu.
  13. Izbor prezimena je sporazumne naravi i mozete slobodno u sporazumu s partnerom odrediti poredak prezimena. Tako je po Hrvatskom Obz-u
  14. Članak 232. (1) Kad se uzdržavanje traži za dijete, uzet će se u obzir i dob djeteta te potrebe za njegovo obrazovanje. (2) Bez obzira na okolnosti iz članka 231. stavka 2. i 3. ovoga Zakona, radno sposoban roditelj ne može se osloboditi dužnosti uzdržavanja maloljetnog djeteta. (3) Potrebe djeteta za uzdržavanje mogu se utvrditi i u povećanom iznosu, ako je to u skladu s povećanim mogućnostima roditelja koji ima obvezu plaćanja uzdržavanja, odnosno u skladu s povećanim potrebama djeteta. (4) Ministarstvo nadležno za poslove socijalne skrbi odredit će jednom godišnje, a najkasnije do 1. travnja tekuće godine objaviti minimalne novčane iznose potrebne za mjesečno uzdržavanje djeteta, koje je dužan platiti roditelj koji ne živi s djetetom. Minimalni iznos određuje se u postotku od prosječne mjesečne isplaćene neto plaće po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za proteklu godinu, i to: – za dijete do 6 godina 17% prosječne plaće, – za dijete od 7 do 12 godina 20% prosječne plaće, – za dijete od 13 do 18 godina 22% prosječne plaće. (5) Ako je obveznik uzdržavanja dužan uzdržavati više djece u skladu s ovim Zakonom, obveza uzdržavanja može biti određena i u manjem iznosu od onoga u stavku 4. ovoga članka, ali tako da ne bude manja od jedne polovice iznosa iz toga stavka. (6) Obveza roditelja koji ne živi s djetetom može biti određena i u iznosu nižem od onih iz stavka 4. i 5. ovoga članka u slučaju iz članka 211. ovoga Zakona. Članak 352. (1) Ako roditelj koji je na temelju pravomoćne sudske odluke, privremene mjere radi uzdržavanja ili nagodbe sklopljene pred sudom ili centrom za socijalnu skrb dužan pridonositi za uzdržavanje djeteta, ne udovoljava svojoj obvezi duže od šest mjeseci neprekidno ili ako nije platio za šest mjeseci s prekidima ukupno unutar razdoblja od sedam mjeseci, centar za socijalnu skrb dužan je na prijedlog drugog roditelja ili po službenoj dužnosti, donijeti odluku o privremenom uzdržavanju i u skladu s njom isplaćivati uzdržavanje sve dok roditelj – obveznik uzdržavanja ne počne ponovno udovoljavati svojoj obvezi, u ukupnom trajanju od najdulje tri godine. (2) Pravo na privremeno uzdržavanje priznaje se s danom podnošenja zahtjeva, odnosno od dana pokretanja postupka po službenoj dužnosti. (3) Privremeno uzdržavanje određuje se u iznosu od 50% iznosa za uzdržavanje određenog prema članku 232. stavku 4. ovoga Zakona. (4) Žalba protiv odluke o privremenom uzdržavanju ne odgađa njezinu ovrhu.
  15. Doista, imate specificnu situaciju, no ne i bezizlaznu. Naime, koliko vidim, radi se o bračnom očinstvu i pokusaju osporavanja bračnog očinstva. Bitna je razlika u osporavanju bračnog i izvanbračnog ocinstva. Dakle, u vasoj situaciji, vas objektivan rok za tuzbu je bio do djetetove 7. godine i on je prosao. Nadalje, postojala je situacija i da Centar za socijalnu skrb postavi djetetu posebnog skrbnika za osporavanje bracnog ocinstva, ali samo dok je dijete maloljetno. Posto ima 18 godina i to otpada. I zadnja alternativa koja još igra ulogu i mogucnost je da dijete ima pravo na podizanje tuzbe za osporavanje bracnog ocinstva do svoje 25. godine zivota. Tu mozete traziti svoju šansu za dokazivanjem i uskladivanjem istinitog stanja.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija