Jump to content

sasha

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. sasha

    Dražen Letica

    čula sam da stalno mijenja vježbenike, a kadse to kod jednog odvjetnika stalno događa znači da nešto nije u redu s tim uredom. javi mu se pa ćeš najbolje vidjeti.
  2. sasha

    3 pitanja

    izvršni odbor odlučuje odmah, iskaznicu dobiješ za par dana s time da ti je kao datum otpočinjanja vježbe upisan datum sjednice. ako ćeš se nači u situaciji da mjenjaš posao, za upis promjene vježbe ne trebaš čekati sjednicu, nego im samo doneseš potrebne papire i odmah ti izvrše promjenu vježbe. sjednicu svi išćekujemo samo prvi put
  3. nemam informacije o njima konkretno, ali moje je osobno mišljenje da je bolje počet raditi u malom uredu koji se bavi svim granama prava, jer se često dešava da su velika odvjetnička društva usko specijalizirana i na kraju kod njih radiš samo jedan segment prava ( npr. samo ovrhe), što te ne može spremiti za pravosudni niti za rad u drugom uredu/ ustanovi.
  4. sasha

    komora-upisnina

    ja sam mijenjala principala pa sam upućena u rokove. Za upis u imenik odvjetnika bez upisnine moraš imati 3 godine staža kao odvj.vježvebinik u kontinuitetu, međutim ako mijenjaš posao rok nije 8 dana nego 30 dana. Ako od prestanka radnog odnosa do zasnivanja novog prođe preko 30 dana, staž teće iznova, a to se odnosi i na uvijete za polaganje pravosudnog( 18 mjeseci neprekidno). Nazovi hok i pitaj. sretno u mijenjanju posla!
  5. hvala na savjetima. i ja sam mislila krenuti sa prokaznom izjavom, ali se bojim da nećemo dobiti istinit prikaz imovine, no vrijedi pokušati. htjela sam provejriti da li postoje i drugi načini da se dođe do imovine.
  6. ishodili smo rješenja o ovrsi na žiro računu ovršenika, međutim svi dužnici imaju blokirane račune. treba promjeniti sredstvo ovrhe, pa me zanima kako doći do podataka ima li pravna osoba u svojem vlasištvu nekretnine, aute, kako doći do popisa pokretnina i moraju li se one poimenice nabrojati o ovršnom prijedlogu ili može općenita formulacija. hvala na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija