Jump to content

NPanthera

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    NPanthera je reagirao na ledena_kisa u KLEVETA, BLAĆENJE NA INTERNETU   
    Administratora biste trebali prvo zamoliti da objave ukloni, a ako ne ukloni, tek je onda podložan nekakvim tužbama. Ipak bi se orijentirao na ovoga tko iznosi neistine. Njih dokumentirajte, poslikajte, izdvojite i slobodno se pravite da ste za njih saznali danas, osim ako nema nekih dokaza da ste saznali od prije. Ako netko želi vašu robu neutemeljeno prikazati nezdravom i  tako širi neistine i otežava vam prodaju proizvoda i slično, možete ga tužiti pa neka sudu objasni zašto je vaša roba nezdrava.
  2. Hvala
    NPanthera je reagirao na G-man u KLEVETA, BLAĆENJE NA INTERNETU   
    Uz navedeno, mogu dodati -
    Možete ukoliko idete s tezom da se radi o produljenom kaznenom djelu, gdje se 3-mjesečni rok računa od počinjenja posljednje radnje koja ulazi u koncept produljena kaznenog djela.
    Glede odgovornosti urednika, treba vidjeti odredbe Zakona o medijima (čl. 40. pa nadalje).
  3. Hvala
    NPanthera je reagirao na ledena_kisa u KLEVETA, BLAĆENJE NA INTERNETU   
    Priznaju. Pogotovo ako je to učinjeno javno, npr. na društvenoj mreži, odnosno na nekom kanalu koji je dostupan većem broju ljudi, iz vašeg slučaja pretpostavljam da je to u pitanju, pošto spominjete administratore, facebook i tako dalje. (KZ 149, ST. 2.)
    Konkretno, kleveta je kazneno djelo koje se progoni po privatnoj tužbi, odnosno sami podižete tužbu Općinskom sudu. 
    Što se tiče roka kojeg ste spomenuli, ako ste vi sami saznali za to kazneno djelo, da vam nije netko javio ili slično, odnosno ako ne postoji neki dokaz iz kojeg je razvidno da ste saznali za djelo prije više od tri mjeseca, to nitko ne može dokazati i možete se praviti da ste saznali tek sada.
    Također, što se tiče obraćanja policiji. Policija ne postupa u slučaju počinjenja kaznenog djela koji se gone privatno. Policija postupa prema kaznenim djelima ex ofo ili po prijedlogu. Možete li opisati na koji ste način maltretirani, jer tu eventualno može postojati kazneno djelo nametljivog ponašanja, ako vam primjerice, netko mimo vaše volje učestalo i bez prestanka šalje uznemirujuće poruke ili vas zove na telefon.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija