Jump to content

Lois_Nolastname

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Lois_Nolastname objavio

  1. Poštovani, zanima me tko ima prednost ostanka na radnom mjestu u slučaju tehnološkog viška u školi (osnovna/srednja) radi smanjenja satnice nastavnika, (radi se o više profesora koji predaju isti predmet), odnosno: 1. Ima li prednost nastavnik koji živi u mjestu rada, čak i ako ima manji staž ili onaj koji putuje, a ima duži staž? Također me zanima: 2. Ako se radi samo o smanjenju obima posla samo jedne satnice s pune na manju, može li se dogoditi da ministarstvo u tom slučaju odmah ugasiti radno mjesto i višak od prošlog radnog mjesta raspodjeli onome tko je ostao ili je moguće da se radno mjesto ne ugasi, nego se odobri barem pola satnice, ako postoje uvjeti za to, odnosno nepuno radno vrijeme za ono što je prije bilo puno radno vrijeme? Hvala, Lp
  2. Zahvaljujem na odgovoru i korisnim informacijama! Lp
  3. Kod tog poslodavca radim nešto manje od 4 godine pod ugovorom o radu na neodređeno. U ugovoru piše samo da se otkaz provodi sukladno važećim zakonskim propisima i KU. U KU pise: Kad otkazuje zaposlenik, otkazni rok iznosi najviše mjesec dana ako se zaposlenik i poslodavac drukčije ne dogovore, a kada otkazuje poslodavac otkazni rok se utvrđuje sukladno Zakonu o radu. A u ZOR se spominje nekih 15 dana. Sada me još zanima je li bolja i brza varijanta da dam otkaz (redoviti/izvanredni) ako kao odgovor na zamolbu za sporazumnim raskidom dobijem krajnje dugi otkazni rok, s ciljem da smanjim to odugovlačenje. Hvala na odgovoru!
  4. Pozdrav! Dobila sam posao na drugom radnom mjestu i sada želim sklopiti sporazumni raskid ugovora i prijeći na novo radno mjesto. Moj poslodavac, kod kojeg imam ugovor na nodređeno je bio obaviješten da se javljam na drugo radno mjesto i sada kada sam primljena tamo ne da mi sporazumni otkaz, što je njegovo pravo, ali mi i ne daje informacije zasto mi to odjednom uskraćuje niti koliko bi otkazni rok mogao trajati. Podnijela sam zamolbu za sporazumnim raskidom ugovora s navedenim datumom, ali još nisam dobila odgovor pa me zanima 1.imam li zakonsko pravo i na koji nacin tražiti da me pisano obavijesti o zaključnom datumu završetka ugovora, odnosno otkaznog roka ako ga moram odraditi kako bih obavijestila poslodavca kod kojeg namjeravam prijeći te ima li poslodavac pravo mene zavlaciti mjesecima ako mu se prohtije 2.je li bolje pribjeći nekoj drugoj opciji otkaza, a da nemam zakonskih problema poslije Hvala!
  5. Pozdrav! Uređujem mali stan koji ima jednu veliku sobu. Kada bi se ta soba pregradila mogle bi se stvoriti dvije pristojne prostorije što bi uvelike olakšalo obiteljski život, ali bi zahtijevalo izbijanje prozora na bočnoj fasadi zgrade. Radi se o nosivom vanjskom zidu i s te strane zgrada uopće nema prozora ali je tu dvorište širine 4m, a susjedna zgrada udaljena je od ograde još barem 10m. Je li ovakav zahvat uopće moguć, i ako jest, čije i kakve dozvole su mi potrebne i koje aktivnosti moram poduzeti da bi se to ostvarilo. Također, ako netko ima informaciju o vremenskom trajanju kao i o financijskoj težini ovakvog projekta bilo bi jako korisno. Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija