Jump to content

beroduba

Korisnik
  • Broj objava

    273
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    1

Objave koje je beroduba objavio

  1. Dana 16. 02. 2024. u 9:25, huskyCRO je napisao:

    Nemogu  jer im nedostaje upravo ta 1 godina staža i vrijeme koje je proveo u JNA. Moj brat je navršio 60 godina starosti i ima 40 godina staža zdravstveno stanje se naglo pogoršalo i morao je otiči u prijevremenu starosnu mirovinu koja je nepovoljnija.

    A šta je sa onima koji su krenuli u školu sa 6 g. i u JNA sa 18 g.

     

  2. prije 12 sati , Dinko73 je napisao:

    U profesionalnoj mirovini sam od 2011. Prije 4 godine zaposlio sam se na puno radno vrijeme i uz plaću primao umanjenu mirovinu. Dana 09.01.2024. komisija mi je odredila omjer rat mir i sada iz hzmo šalju u mup upit o činu da bi izračunali mirovinu. Od 01.02.2024. potpisao sam novi ugovor u firmi na 3 sata i 24 min. Zanima me da li ću unatoč tome što sam u radnom odnosu dobiti novu mirovinu po ZOHB ili moram prestati raditi i da li ću nakon novog obračuna imati pravo na zaostatke razlike mirovine od 09.01.2024. do dana kada mi donesu rješenje o novom izračunu .

    Unaprijed hvala na odgovorima !

    Komisija rekla profesionalna ili opća ???

  3. Dana 12. 02. 2024. u 9:40, narednik 70 je napisao:

    konačno dobio rješenje mirovine po novom zakonu a temeljem zahtjeva po čl 52c: mirovina povećana za 20 eura, ali ukupan iznos mirovine u konačnici nije 1270e kako je g. prof izračunao pi tablici, nego 1207!

    Zamijeni zadnja dva broja

  4. prije 4 sati , yaris1990 je napisao:

    Ako vam je prošlo 2godine od trajnog rijesenja odite na pogoršanje pa samim tim podizanje omjera. Očito po napitku daju 20/80 i moj primjer je takav. Žališ se i čekaš 8mjeseci da dobiješ odbijenicu pa samim tim te praktički tjeraju u beskonacni postupak pred sudom. Osobno nisam nego sad na pogoršanje i podizanje omjera uz to 

    On traži obnovu postupka(bilo je prije svakih 6 mj.)a ne povečanje postotka  HRVI

     

  5. prije 3 sati , yaris1990 je napisao:

    Evo kolege branitelji nakon 8mj došao odgovor na žalbu,odbija se. Žalio sam se na omjere rat/mir 20/80 .dobio opću nesposobnost a hrvi 20%. Ima li tko savjet što dalje. Tužba? Ponavljat obradu il podizati hrvi pa samim tim i omjere. Hvala

    Više se isplati ići na obnovu postupka.Po zakonu ti je to svakih 6 mj.(tako je prije bilo)Novi nalazi sa pogoršanjem,psiho testom i obavezno sa ležanjem i pitanje je da li ćeš i sa time proći.Ići na podizanje Hrvi se ne isplati jer to možeš samo nakon 2 god.kad dobiješ trajno rješenje

  6. prije 11 sati , Spitfire je napisao:

    Istina, no Zakon kaže i da je 

    (2) Dragovoljac iz Domovinskog rata je i hrvatski branitelj iz Domovinskog rata koji nije imao obvezu sudjelovanja u pričuvnom sastavu ili nije regulirao obvezu služenja vojnog roka ako je sudjelovao u obrani suvereniteta Republike Hrvatske kao pripadnik borbenog sektora:

    ...

    b) najmanje 100 dana u razdoblju od 5. kolovoza 1990. do 31. prosinca 1995.

    Tako da,

    jeste.

    Ne razumijem.Zakon kaže minimalno 30 dana(članak 2 stavak 4)

  7. prije 7 sati , beroduba je napisao:

    Ne bi me iznenadilo da je netko iskoristio tvoj ratni put da bi sebi namjestio mirovinu a druga stvar šta je sa tvojom posadom

    Nije mi jasno kako ste preživjeli kumulativnu.Posadu čine 4 čovjeka.Da li su ostali ostvarili neka prava na taj događaj.Ako jesu onda mora pisati i tvoje ime na popisu posade.I ja sam preživio pogodak kod Paulin dvora i cijela je posada ostvarila pravo na mirovinu na temelju PTSP-a(životno ugrožavajuća situacija).To je davno bilo a 2005 smo predali papire

  8. prije 17 sati , t-34 je napisao:

    Pozdrav braniteljima!

    Nije me dugo bilo na forumu, pa Vam zahvaljujem na komentarima, sugestijama i kritikama u vezi moga slučaja. Malo bih Vas komentirao u vezi rana, ozljeda, metaka, kugli i gelera, sudjelovanjem u ratu. Ako netko bude pogođen u tenku te spašavajući se završi u bolnici na injekcijama, punktiranju, jaki bolovi, pa ozlijedio se u borbi, nema tu gelera ili metaka, to je pogođen tenk. Isto tako mog poslužioca razvali zadnjak topa (lijeva strana lica). To je ozljeda u borbi, nema tu gelera, a kolega ispred izgorio i ostane u tenku i ostane pepel i komad bedrene kosti, nema tu kugle ili gelera već kumulativna granata, vatra. Svakodnevno granatiranje, preživljavanje, te ako te zgrabi altiljeriski napad, zdrobi te cigle, crijep, prozori, ozlijediš se pa nisi bio na pijaci ili na trgu na kavi. Bio si na fronti, da li prva crta, smjena ili pripravnost. Tu na forumu branitelji spominju kontinuitet liječenja, rehabilitacija, pa dečki - zakrpaj pa dalje, vojna policija je znala doći po mene na odmoru u noći "Ajmo, nema tko baratati tehnikom!"

    No dobro, živa glava!

    Zdravlje mi se pogoršalo, te sam prije godinu i pol završio na operacijskom zahvatu, uzrok ozljeda iz rata (operacija koljena). U firmi je kolaps, ja šutim, šta je, kako, što se dogodilo... zaštita na radu kaže "Zdrav si."

    Nakon toga i Vaše sugestije s foruma, podnio sam upravni postupak za priznavanje HRVI, na temelju ozljeda i na kraju PTSP. Prije oko godinu dana dobio sam iz Karlovca ratni put te potvrđuju moje sudjelovanje i status dragovoljca, ali oni nemaju nikakve papire o mom stradavanju u Domovinskom ratu te me mole ako ja imam da im iste i pošaljem. Prije 8 mjeseci sam ih iste poslao te dobio odgovor prije 6 mjeseci da ni u središnjem arhivu u Zagrebu nemaju dokumentaciju. 

    Zanimljivo, posjetom u bolnici u kojoj sam bio zaprimljen 1991. i zamolbom za potvrdom o prijemu i ranjavanju dobio sam službeni odgovor "Kopiju prijemnog lista" (na latinskom napuknuće, uganuće koljena) te zanimljivo saznao da ti doktori rade i dan danas.

    Drugi papir što posjedujem iz 1992., gdje su mi šivani prsti (na latinskom piše otvorene rane prstiju sa vidljivim kostima), a ne osjetim ih ni dan dana. To mi je radio i potpisao papire, branitelji ga znaju po nadimku, "dr. Igla".

    I tako moj upravni postupak stoji, 6-7 mjeseci, sa kopijama mojih papira "Navodno" da su u Ministarstvu obrane županije.

    Znam da je to dosta čudno jer gle pojavio se neki "pračovjek", 30 godina prošlo, tada je bio jako mlad, ima neke papire iz rata, a "nikakav status", snimila ga i HRT "Kako je obranjena Hrvatska 1991." taman u proboju Vukovara. Ako se to može uzeti u obzir svoga sudjelovanja (ne znam da li psihijatri uzimaju snimke kao dokaz stanja branitelja). Zdravlje sve lošije, hepatitis, a sad se pojavio i šećer, koljena bole.

    Molio bih Vas da mi objasnite što mi je dalje činiti, gdje se obratiti, koga priupitati i koji je postupak dalje, SVI ŠUTE.

    Lijep pozdrav braniteljima!

     

     

    Ne bi me iznenadilo da je netko iskoristio tvoj ratni put da bi sebi namjestio mirovinu a druga stvar šta je sa tvojom posadom

  9. prije 11 sati , buda2 je napisao:

    Jedino ako imaju pravnog savjetnika ( što sumnjam). 

    Nebitno.Vjerovatno imaju iskustva sa takvim slučajevima pa ga mogu uputiti šta da radi a što se tiče prav. savj. vidiš da se gosp.ne da otići u mirovinski a pogotovo u hvidru

     

  10. prije 14 sati , buda2 je napisao:

    Možeš otići u mirovinski kod gđe. Jadranke koja je pravni savjetnik i ponesi samo broj Tvog spisa iz mirovinskog i reći će Ti gdje je spis. Ako slučajno nije predano odmah će Ti dati savjet što činiti dalje. 

    Možeš otići i u hvidru i tražiti savjet šta da radiš

  11. prije 8 minuta, Simba76 je napisao:

    Poštovani huskyCRO ja sam njoj sve papire dao naravno kopije i med.sestra kaže da će ona to ujutro odnijeti pa bi ja to volio provjeriti između Božića i Nove godine.

    Znači mogu ja sam otići i provjerit

    Traži od med. sestre koji je tvoj broj i odeš na uruđbeni i predaš fotokopiju da si dragovoljac kao nadopunu dokumentacije i sory ja bi to malo drugačije riješio(zamračio)

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija