Jump to content

huskyCRO

Korisnik
 • Broj objava

  52
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O huskyCRO

 • Status
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

353 pregleda profila
 1. Poštovani keruzino omjer 60/40 je više nego dobar danas ostvariti omjer 60% u korist rata je kao lutrijski dobitak. Zato nevidim razloga za nezadovoljstvo jer za nas pojedince koji smo u postupku možemo samo sanjati takav omjer. U prilog vam ne ide protek 13 godina od umirovljenja. Čekajte da hzmo kaže svoje pa če vam biti jasnije!!
 2. Poštovani prva stvar ako otac već ima trajni rvi na ptsp iz mog saznanja stručna procjena mu netreba za istu dijagnozu nego ide na pogoršanje bolesti radi povečanja postotka invalidnosti.Stručna procjena se vrši za branitelje sa statusom rvi koji idu s novom dijagnozom za koju još nije prilagana dokumentacija to vam govorim iz iskustva jer sam i sam prolazio isti postupak. Druga stvar ako dobije povečanje postotka inv. na ptsp povečat če mu se neznatno invalidnina a na povečanje mirovine može računati tek kod obnove postupka u mirovinskom ako mu se poveča omjer rat/mir. Morate biti svjesni da
 3. Pozdrav! Ne nemam određen omjer rat/mir jer sam otišao u civilnu invalidsku prof. mirovinu imam više drugih dijagnoza nevezano za rat po kojima sam i otišao u mirovinu. Sve mi je poznato koliko je to kompleksan i neizvjestan postupak zato i naglašavam da sam status rvi ne garantira niti može biti uvjet za prelazak iz prof. u opču mirovinu već je potrebno priložiti svu dokumentaciju koju netko im netko nema stvar je svakog slučaja za sebe. Poštovani prof mi je izračunao 30/70 i ako ostvarim opću onda bi bilo nešto ako to ne ostvarim onda če biti ništa ili 114 kn.
 4. Mene se može uzeti za primjer biti ili nebiti. Otišao u mirovinu 2009. invalidska braniteljska pof. mirovina. Kad dobijem stalni rvi u dogovoru sa svojim liječnikom pravim zahtjev za opču invalidnost i zahtjev za određivanje omjera rat/mir. Naravno da omjer igra veliku ulogu u izračunu i prelazak iz prof. u opču invalidnost.To če biti teška misija ali nema se šta izgubiti osim vremena. Svakako bih napomenuo da samo rvi nije dovoljan za dobijanje opče invalidnosti ako baš nije teški oblik bolesti. Kao što sam već navodio bilo bi dobro imati dodatne nalaze i dijagnoze doc. specijalista pod drugi
 5. Poštovnje skywalker007. Da i sam mogu posvjedočiti dugotrajnosti postupka za dobivanje hrvi-a nadam se da če ta agonija doči kraju uz veliki osobni angažman. A kad dobijem trajni status rvi odmah ću pokrenuti postupak za određivanje omjera i kompletiranom medicinskom dokumentacijom opću nesposobnost. Imam poprilično dijagnoza i med. dokumentacije koje se skupilo kroz desetak godina kakav če biti ishod teško je za prosuditi. Puno branitelja je u zabludi kad dobiju trajni rvi očekuju bar simbolično povečanje mirovine ali su se mnogi razočarali jer sa novim izračunom nema povečanja mirovine osim
 6. Poštovana mlađi sin je dobio stipendiju od min.obrta i poduzetništva jel to nije iz javnih izvora malo mi je to nejasno a stariji na faksu socijo ekonomsku stipendiju od države i to bi trebala biti javna tako da neznam dobili su i godinu prije pa nije nitko reagirao bili smo oslobođeni plačanja dopunskog osiguranja a sad tek po završetku školovanja uvidom u prihode od prošle godine zbog stipendija svi moramo plačati dopunskog iako sinovi još ne rade a supruga gubi posao tvrtka ide u stečaj. L P.
 7. Zbog nižih primanja u četveročlanoj obitelji bili smo oslobođeni plačanja dopunskog zdravstvenog osiguranja.Prošle godine dva sina jedan srednješkolac dobio stipendiju za deficitarna zanimanja od 18000 kn a drugi sin student socio ekonomsku stipendiju u iznosu od 10800 kn. Ove godine obojica završavaju školu bili smo u socijalnom sve su stipendije stavili u prihod kučanstva tako da sad svi i supruga moraju po prestanku školovanja plačati dopusko osiguranje jer se povečao prihod po članu kučanstva. Pitanje za znalce dali stipendije koje su ostvarili mogu ulaziti u prihode kučanstva?!
 8. Naravno predati zahtjev za određivanje omjera rat/mir pošto imate trenutno 20/80 nema se šta izgubiti jedino dobiti!!😀
 9. Teško je uspoređivati prošla vremena koje jamio jamio je sad traže puno više i važno je ostvariti ono što zaslužujemo ali na malo teži način. Ja sam 3x izlazio na vještačenje invalidnosti da bi prošao i dobio mirovinu s tim da nisam imao rvi. Predajte zahtjev u mirovinsko i sretno!! nitko nemože znati ishod a moja izjava o hrpi nalaza i dijagnoza se više odnosi na mene osobno pa sam to rekao iz mog iskustva.
 10. Pustite vi to trebate se posvetiti sebi biti ustrajni i imati svoj cilj. Svi znamo kako kod nas stvari funkcioniraju i da "pravde" nema mi vam samo nastojimo pomoći mogli bi polemizirati u nedogled kako je netko došao do nečega ili stekao pravo a to ne pomaže i sam prolazim golgote ali neće me ništa slomiti. Eto malo podrške.. pozz.
 11. Teško mi je nešto više komentirati jer nisam upoznat kad si prvi put predao zahtjev za invalidsko vještačenje ako si već bio na vještačenju po mom uvjerenju predaješ nove nalaze koje si u međuvremenu dobio od doktora specijalista ne vidim razloga zašto bih trebao sve ponovo predavati jedino ako su u protivnom tvoj spis izgubili.
 12. Liječnik opće prakse dužan je ispuniti obrazac za vještačenje invalidnosti skupiti nalaze i sve to predati u mirovinsko da se odredi stupanj invalidnosti profesionalno ili opće i omjer rat/mir. Jel sad jasnije.
 13. Ako nisam bio jasan nema invalidske mirovine bez 10 kg. nalaza osim možda za iznimke😬
 14. Svima mora biti jasno da se na sam status rvi od 20% ne ide u invalidsku mirovinu automatizmom.
 15. Ovako vještačenje za invalidsku mirovinu nema veze sa vještačenjem za status rvi. Ako do sada niste nikad pravili zahtjev za invalidsku mirovinu prilažete svu medicinsku dokumentaciju koju imate vezano i za druge bolesti i dijagnoze naravno i sve nalaze od f43 dok osobe koje su već bile na vještačenjima za inv. mirovinu te su odbijane prilažu samo nove nalaze koje su u proteklom razdoblju prikupile od zadnjeg vještačenja kao i kod vještačenja za hrvi.
×
×
 • Napravi novi...