Jump to content

Chan

Korisnik
  • Broj objava

    92
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    1

Aktivnosti reputacije

  1. haha
    Chan je dobio reakciju od crni_vuk u Prijenos ugovora o radu-ugovor na neodređeno i novi ugovor   
    Navodno da u obavjesti o prijenosu ugovora piše da nam kolektivni ugovor i ugovori o radu vrijede do 1.3.2014.
     
    Kolektivni ugovor može vrijediti do 01.03. tj. do isteka važenja,ali ugovori o radu su preneseni po sili zakona u neizmjenjenom sadržaju. Dakle, ako ste kod Poslodavca A bili u radnom odnosu temeljem ugovora o radu na neodređeno , na neodređeno ste zaposleni i kod Poslodavca B.
    Vjerojatno se radi o tome da Vam Poslodavac odmah nakon isteka važenja kolektivnog ugovora ,nastoji smanjiti materijalna prava jer to nije mogao učiniti tijekom prvih godinu i pol dana dok ste imali prava po tom kolektivnom ugovoru.
    Ako ne potpišete ponuđeni ugovor o radu- na snazi ostaje postojeći ugovor o radu i slijedeći korak Poslodavca će biti otkaz ugovora o radu s ponudom izmjenjenog ugovora o radu.
    Ali, tražite uvid u obavijest o prijenosu ugovora o radu- Poslodavac A Vas je morao upoznati sa razlozima i posljedicama prijenosa ugovora o radu,a sad to možete tražiti i od sadašnjeg Poslodavca- ne morate potpisati ugovor čim Vam ga daju na stol nego tražite rok za razmišljanje (koji ćete iskoristiti za to da stručnoj pravnoj pomoći pokažete ugovor koji Vam nude na potpis i obavijest o prijenosu ugovora o radu)
  2. haha
    Chan je dobio reakciju od rubens u izračun otpremnine i naknade sa hzz   
    Osnovica za izračun otpremnine je primljena bruto plaća ili ona koju bi radnik primio da je radio. Zakonom o radu je propisano namjanji iznos od 1/3 prosječne mjesečne plaće koju je radnik ostvario u tri mjeseca prije prestanka ugovora o radu, za svaku navršenu godinu radnog staža.
    Ostavrio znači ovo što sam boldala.
    Nemali broj Poslodavca, uključujući i mojeg internim aktima propisuje isplaćene u tri mjeseca prije prestanka... i zato dolazi do konfuzije.
    Osobno nisam nikad izračunavala otpremninu,ali sam sigurna da se kod izračuna ne uzimaju u obzir naknade plaće, troškovi prijevoza, bolovanje i sl....
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija